Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 83

• 30 599
  • 780
  •   1
Отговори
# 120
В левски г дори за инвестиция не бих купила.
По какви причини?

- Мръсен въздух(почти винаги е в топ замърсените квартали, често гледам данни като се появят “фините прахови частици” дето ги виждаш с просто око)
- Полу-жилищно, полу-складово и ми създава впечатление за истинска покрайнина
- лоша слава за засилена престъпност и наркогрупи
- бивш изцяло бачкаторски квартал
- шумен булевард в близост на конкр.сграда
- недобри училища в близост
- липса на парк в прилична близост ( тоя на герена не бих го нарекла парк)
- един от кварталите в които въпреки метрото не виждам огромна перспектива
-миналата седмица ходих до декатлон там и понеже в момента е затворена отбивката за него, се набутах в частта под булеварда, с цел обходен маршрут, детето ме помоли да му обещая никога да не минаваме повече през там😂

# 121
Студиото на Евроспорт България,от което се коментира всичко на български език е там,На С Трифонов телевизията и тя.....
А останалите точки важат за 3/4 от кварталите в София...Що се отнася до наркотиците,Студентски град и Люлин от 1 до 9 са на върха в топ 3..... Това последното е вътрешно инфо(от служители в някои ведомства)....

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 23:20 от denissa_72

# 122
АкциИ се пише.

Стига с това "акциЙ", че как да приеме човек за сериозно мнение с такава граматика.
Все едно ученик от трети клас си дава мнението за световните пазари.

# 123
  • Бургас
И за инвестициЙ:)

# 124
стайте също ме радват всеки път, като ги срещна Simple Smile

# 125
над 65% от БВП се формира от услуги, т.е. промишленото производство е в останалата 1/3
Да, но голяма част от тези услуги са фирмени.
Услуги, които се консумират от населението са фризьори, маникюри, ресторанти, кино и ТВ, ей такива работи.
А бизнесът консумира ИТ услуги, счетоводни, юридически, инженерно-технически, та до зареждане на машините за кафе и вода и почистване.
Така че когато бизнесът произвежда и продава по-малко, той и ще консумира по-малко услуги.

Отварям дума за нещо друго - адресните регистрации. Снощи гледах по новините за новото формиране на такса смет, която според европейските изисквания трябвало да е база количество боклук, а не на данъчна оценка. И понеже няма как в БГ да теглят и мерят боклука, мислели да го направят на живущ, и таксата да е около 120-140 лв. на човек на година.
Та в тази връзка дали ще затегнат изискванията за адресна регистрация?
Иначе някой хазяин, който отдава апартамент в София на човек от провинцията, нерегистриран там, ще му се начислява 0 такса смет. А наемателят вероятно се води при майкини си в провинцията, на които ще им се начисли 140 лв. отгоре за него. Те вероятно ще го подсетят да се отпише оттам и да си я плаща където де факто живее.
Дали нашите мъдри управници ще успеят скоро да въведат такава система (която според мен е нужна и справедлива) не се наемам да гадая. Уж ги плашат с глоби и наказателни процедури от ЕС, но те 7-8 години вече ги плашат и засега нищо конкретно.

# 126
Аз пък си мисля за изборния туризъм - колко ще плащат онези адрес, на които има регистрирани по 1000 човека Simple Smile
https://nova.bg/amp/news/view/2024/09/11/469596/%D0%B0%D0%B1%D1% … 1%81%D0%BA%D0%BE/

# 127
Няма да въведат, защото които живеят в тавани, гаражи и ателиета няма как да се регистрират. Дори не знам на гаражите дали се плаща такса за смет. В крайна сметка щом си плащаш тия 140 лв - дали ги плащаш в София или Белоградчик, все тая. Общините помежду си няма да се скарат - държавата ще гледа да ти вземе парите, независимо коя точно община ще ги получи. Това с жителството, ако него визираш, няма да стане.

# 128
Сметосъбирането се осъществява не от държавата, а от частни фирми, на които общината плаща. За София например ги държи Вълка, в други общини предполагам разни подобни "бизнесмени" с прякори.
И общината ще трябва да им плаща на база брой живущи, ако въведат тези правила.
Кой кмет ще иска да плаща горница за хора, неживеещи де факто там?

За фирми ще се плащало на количество - как ще го теглят, не знам.

# 129
  • София
Ще теглят броя на работници Grinning

# 130
  • София, Bulgaria
Сметосъбирането се осъществява не от държавата, а от частни фирми, на които общината плаща. За София например ги държи Вълка, в други общини предполагам разни подобни "бизнесмени" с прякори.
И общината ще трябва да им плаща на база брой живущи, ако въведат тези правила.
Кой кмет ще иска да плаща горница за хора, неживеещи де факто там?

Хахаа...всеки, който и сега плаща горница за обществени поръчки. Моного му пука на кмета, колкото е по-голяма сумата, толкова повече е неговия %.

# 131
Хахаа...всеки, който и сега плаща горница за обществени поръчки. Моного му пука на кмета, колкото е по-голяма сумата, толкова повече е неговия %.
По принцип си права... само че за да я плати, трябва първо да я събере от тези, които го избират.
А в малките общини се печели с по няколкостотин гласа.

# 132
над 65% от БВП се формира от услуги, т.е. промишленото производство е в останалата 1/3
Да, но голяма част от тези услуги са фирмени.
Услуги, които се консумират от населението са фризьори, маникюри, ресторанти, кино и ТВ, ей такива работи.
А бизнесът консумира ИТ услуги, счетоводни, юридически, инженерно-технически, та до зареждане на машините за кафе и вода и почистване.
Така че когато бизнесът произвежда и продава по-малко, той и ще консумира по-малко услуги.

Оставам с впечатление, че не разбрахте нищо Wink
65% от БВП формиран от услуги = хора от БГ населението получават заплата за услуги, а не за материален труд.

# 133
Добре разбирам, не бойте се за мен.
Може вие да не сте разбрали какво съм написал, затова да го поясня:
Секторът "услуги" включва услуги, които се ползват от фирми и се заплащат от тях, а не от физически лица.
Част от тези услуги ги изброих, има и много други.
Когато консуматорите им намаляват производството и оборота си, ще увеличат или ще намалят закупуването на тези услуги? И какво ще стане с хората, които получават заплати за извършването им?

# 134
Повечето от фирмите които са краен получател на услугите не са в България.
Заплащането е много добро. Някои са в офиси, а много работят и от вилата си

Общи условия

Активация на акаунт