Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 83

• 32 237
  • 780
  •   1
Отговори
# 240
Таман тръгнах да си купувам билет за Канзас сити и прочетох това:
Стрелба на парада за победата на „Канзас Сити”, има жертва и ранени, включително 8 деца
Та какво викате става по нашите ливади, долини и вади...
Няма какво да злорадстваме, защото и ние имаме немалко новини от типа "бус с мигранти блъсна и уби полицаи" и както ни натрисат все повече мигранти, кой знае дали в бъдеще няма да стане като в Германия, дето ги ръгат с ножове по площадите тези инженери и доктори, които наприиждаха. Нещо май не ги искат вече там и се канят да ги пратят към нас, по-бедните братя на изток, защото не сме си биле изпълнявали квотата за прием на бежанци.

# 241
  • София, Bulgaria
Таман тръгнах да си купувам билет за Канзас сити и прочетох това:
Стрелба на парада за победата на „Канзас Сити”, има жертва и ранени, включително 8 деца
Та какво викате става по нашите ливади, долини и вади...
Няма какво да злорадстваме, защото и ние имаме немалко новини от типа "бус с мигранти блъсна и уби полицаи" и както ни натрисат все повече мигранти, кой знае дали в бъдеще няма да стане като в Германия, дето ги ръгат с ножове по площадите тези инженери и доктори, които наприиждаха. Нещо май не ги искат вече там и се канят да ги пратят към нас, по-бедните братя на изток, защото не сме си биле изпълнявали квотата за прием на бежанци.

Какво злорадстване??!!
И къде отиде сега в Германия и мигранти... пък тук, какво щяло да стане. Ще ги ръгали с ножове, остава да кажеш, че хората с имоти ще ги ръгат повече и са по-прецакани.

# 242
Делово предложение Simple Smile Simple Smile Simple Smile : Дайте да съберем пари, да купим за Крис и още няколко, апартаментите, които са продали, та дано престане, да ги гложди подсъзнанието за загубата, че да мирне темата и да престане да е под надслова: " Само глупаци купуват имоти в тази скапана държава, а умните инвестираме в ..." .

Само така темата ще се превърне в дискусия по темата.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 13:02 от Deborana

# 243
Tomeva e права.
Локацията е определяща

Отиваме на гости за освещаване на къща, като от списание.
Качваме се в колата и бабата на ММ казва "Чудна къща, ма ако можеше човек да я грабне и да я сложи в София, или поне в Пловдив"

# 244
Tomeva e права.
Локацията е определяща

Отиваме на гости за освещаване на къща, като от списание.
Качваме се в колата и бабата на ММ казва "Чудна къща, ма ако можеше човек да я грабне и да я сложи в София, или поне в Пловдив"
Айййййй, да е жива и здрава бабката. Що водите на село родена на жълтите павета гражданка?

# 245
Здрав разум имат и селянките 🙂
Жената не е следила пазара на имоти, не знае какви са трите най-важни качества на имота (три пъти L), жълтите павета не съм сигурна че ги е виждала, но има здрав разум.
Това да и дам пример с Канзас? Ще ми се смее.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 13:49 от Al Georgieva

# 246
Неймар пусна къща за коментар. Друг сравни цената на живота в София и не знам кой град беше в един сайт за статистика, а не в стил ежк. На мен ми е любопитно и реших да ползвам тези източници на информация и да направя сравнителен анализ. Но явно това е апокалиптично. Следващия път ще ида на женския пазар да питам за точно данни. Може да звънна на баба ми, която от село не е излизала. Ако няма кабеларки, да види свят, със сигурност и тя ще залитне по жълтите павета.
Томева дръпна дявола за опашката и ето атентат срещу президента.

# 247
И без да ходиш до Женския пазар мога да ти кажа какво ще ти кажат жените 🙂

# 248
Сега съм в Несебър...В традиционното студио което наемам.... Сумата е 25 процента по-висока от юни и сигурно 60 процента повече спрямо миналата година.... Пълно е с комари, пълчища.... Никой не си е дал труда да напръска достатъчно или въобще да напръска....Видимо е по-мръсно от миналата година,и плаж и улици.... Цените са по-високи от Гърция... Трудно се открива и лекарска помощ по Здравна каса...Бях дошла за седмица,но си тръгвам след четири дни....
Не ми остана място за хапане от комари....
Толкова за живота извън столицата....Па макар и на "курорт"...
Бавно унищожаваме всичко в страната....

# 249
Като ти е скъпо и гадно, нали знаеш, че може да не идеш там, а другаде?

# 250
За съжаление на местните така ще направя...Със сигурност не само аз...

# 251
Какво злорадстване??!!
И къде отиде сега в Германия и мигранти... пък тук, какво щяло да стане. Ще ги ръгали с ножове, остава да кажеш, че хората с имоти ще ги ръгат повече и са по-прецакани.
Сори, неправилно се изразих от бързане - не злорадстване имах предвид, а прехвърляне на вината тип "ама вие защо биете негрите?"
Колкото пъти стане дума тука за други пазари на имоти по света, първото нещо е да им намерите кусур. Като че ли нашият пазар е най-перспективния пазар на света.

Дайте да съберем пари, да купим за Крис и още няколко, апартаментите, които са продали, та дано престане, да ги гложди подсъзнанието за загубата, че да мирне темата
Е ти отде знаеш в какво съм вложил парите - нима няма други неща, които носят добър доход? Например за златото откога разправям, че е хубаво човек да има в спестяванията си и злато, и ценни книжа, и други активи, а не само имоти. Миналата година по това време унцията беше $1,920 днес е $2,592

# 252
  • Бургас
chris, дъщерята се раздели със зетя. Две жилища ще трябват, сори.
И аз навремето се разведох, та и на мен спешно ми потрябва. Статистиките и кохортите са едно, животът е друго.
А това - "всеки родител ще купи по един апартамент на младото семейство" е направо от приказките. Де да ставаше тъй. Има хора сираци, има родители без възможности, има многодетни семейства, пък има и такива като мен, които не се чувстват длъжни да купуват за "младите". Имат глави и ръце, работят, ако искат - да купуват. Като умра - ще наследят каквото остане. Но жените, както знаеш, живеем повече и я ни наследят след 30-40 г., я не. Може да ида в някой луксозен старчески дом, ще продавам, за да си плащам вноските.

# 253
Много депресиращо взе да става във форума, а аз влизах за разтуха.
Близките година две ще продължа да следя пазара, защото не съм загубила надежда, че бихме могли да трансформираме наличните си имоти, не че са много де, към други, спрямо текущите ни потребности.
Прави ли на някой впечатление, че доста апартаменти вече се рекламират с поредни отстъпки от цената и отвисяват по сайтовете? Излизат ми различни групи в соц. мрежи, че съм им член, та наблюдавам това явление. Вярно и най-ниските цени за тристайни пак са над 200х евро, но не е ли оптимистично, че не вървят масово към 300?
Някои твърдят, че ще се намалят първо в по-нежеланите локации. Дори и това е нещо и рано или късно ще има плато и в желаните, поне съдейки от ситуацията преди 12ина години, когато точно ми беше времето, ама пропуснах да купя на добра цена, досега да се беше изплатил. Но за съжаление, младостта често не върви с мъдрост, нямала съм и смелост за кредит 150 х лева. Толкова ми трябваха, сега ми се вижда смешна тези сума на фона на 400-500 х, щото заплатата не ми е четири пъти над тогавашната.
Преди ок седем години една позната тегло кредит за огромен апартамент в Люлин за 46 х евро, за ремонт, но в хубавата част. И тогава ми се виждаше скандално много, ипотечен плюс потребителски, един лев нямаше, приятелят й не я подкрепи, бяха без брак. Еми евала на това момиче към днешна дата. Дано само, следвайки тази тенденция, след десет години и днешните цени да не изглеждат ниски и да има такива, които съжаляват за пропуснати възможности. Моето мнение е, че който му трябва за жилищни нужди, не бива да чака, а за инвестиции - просто в момента не е за всеки.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 15:44 от Миглена Атанасова 754511

# 254
А това - "всеки родител ще купи по един апартамент на младото семейство" е направо от приказките. Де да ставаше тъй. Има хора сираци, има родители без възможности, има многодетни семейства, пък има и такива като мен, които не се чувстват длъжни да купуват за "младите".
И аз съм така - не се чувствам длъжен да им оставя, по-добре да се потрудят сами да си купят, така ще им е по-сладко. И мисля ще имат достатъчно избор от жилища (заради, хммм... кохортите Simple Smile
Няма смисъл да се гледа точно моето дете, твоето, или на Румка, или пък на ЧС, на чието дете ще останат 4, а тя дори не живее в БГ.
Аз се фокусирам върху общата картинка, която показва, че броят жилища спрямо броя домакинства е достатъчен и ще става все по-голям, понеже (1) се строят нови жилища, а не се бутат стари и (2) повече възрастни хора умират, отколкото млади се раждат

Общи условия

Активация на акаунт