Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 37

• 39 314
  • 827
  •   1
Отговори
# 480
Хубавко е. Прилича ми на хотел ..като обзавеждане на спалните и баните имам предвид - четиризвезден или петзвезден хотел, ама хотел.

# 481
Една от снимките с общите части - не са никкави боклуци както сте писали, това е декорация специално аранжирана. Снимките са правени от професионален фотограф.

# 482
На мен кадрите с общите части ми приличат на визуализация, не на реални снимки.

# 483
Реални са снимките, дограмата е надраскана на същата снимка. Вярно е контемпорари изкуство, което не разбирам, тази арт инсталация.
Все едно, наемната цена е икономически необоснована. Ето сходен като квадратура и локация имот на половината наем  https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2e170791723772391

Ако е реална, виси от поне месец и половина, което дори и на наем 2500 евро, е загуба от 7500 лв само досега. Просто сегментът на луксозни имоти е много по-различен и разчита (метафорично) на ден година храни.

# 484
Тази втората обява има адски грозно обзавеждане.

# 485
Не мога да кажа, че трябва да са с еднаква цена тези два апартамента в Лозенец. Уж са с еднаква квадратура, но вторият изглежда като дупка, тъмен и с по-евтина мебелировка.

В първият ми харесва кухньохола - много добре замислен, изпълнен, и трапезарията, масата е удобна, хубав изглед (малко апартаменти в Сф вече имат), диванът е много функционален също, Спалните са много подобни на хотелска стая със санитарен възел и климатикът отгоре, изглежда, че има климатична инсталация в цялата сграда, но на мен ми е грозно. Също не ми харесват гардеробите, вратите. Антрето е супер, повече не му трябва, снимката е разтеглена, разширено е.  Скъпичко е, но има такъв клас клиенти които ще го харесат, даже сградата.

# 486
  • Бургас
Тъмничък е, но пък има функционална детска стая за 2 деца.
Не мога да разбера спалнята накъде отива и защо има такова голямо отворено пространство с много врати.
Мокетът не е от любимите ми настилки, особено пък за под наем Simple Smile

# 487
да, детската стая е готинка.

# 488
Видяха го поне десетина кандидати, и почти всички искат да го наемат. Утре имам още няколко огледа и ще реша. Миналата година 750 лева беше ОК, даже се пазаряха за 700, и доста беше беден избора, общо взето, повечето сами момчета, които нямаха много солиден вид.

Ето за сравнение на наема, за който се чуди какви са нивата на наемите - обява от частно лице, пише, че вече е отдаден.
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2i171361194007814&slink=b7h04l&f1=2

# 489
Добре, а какви са реалните заплати в София, щом уж приличен 2 стаен е към 1000лв? Колко изкарва човек, че да го наеме?
За мен при наем 1000, трябва да взимаш поне 2500 за да си горе долу на 0 в края на месеца или да са ти останали някакви къси буквално. Съдя по мойте месечни разходи, който като съм говорил с други хора горе долу се покриват, даже някой и малко повече дават. Говориме за сам човек.

Иначе всички уж масово се оплакват, че заплататите били в рамките на около 2000-2500-700 за голямата маса от работещи.

# 490
В София е скъпо да се живее и не го казвам толкова относно наемите, ами относно всичко останало. Поне за мен беше скъпо. Човек е добре да си направи сметки дали си струва или не,  да живее на определено място.

# 491
Не е това темата и за това се извинявам за спама. Не съм съгласна с последния пост. Наемите и съответно цените на имотите в София са по-скъпи спрямо провинцията. Почти всичко останало е на същата цена. Ток, вода, храна, цени по заведения, са горе долу едни и същи.

# 492
  • София
В приличен двустаен могат да живеят и двама човека и така става 500 лева. Съвсем посилна и очаквана цена.
Но и за критична маса хора живеещи сами, 1000 лева са възможни. И не е нужно да са топ професии.
Приятел закара мотора си на ремонт тези дни. Само за труд, без части, плати по 75 лева на час. Ами този човек с два работни дни в месеца е готов с наема 🙂

# 493
  • София
Изобщо не съм съгласна за цените по заведенията, че били еднакви със софийските.
Колкото пъти посетим ресторант извън София, толкова пъти оставаме приятно изненадани от цените.

Разбира се, не говоря за сезонни ресторанти по морето, нашумели кулинарни преживявания, модерни вериги и шикозни вип ресторанти.

Говорим за случайни квартални ресторантчета и заведения. Разликата понякога е 100% Не знам как се получава. Вероятно от по-евтина работна ръка и местни продукти с по-достъпни цени.

За да е И по темата. Софийските заплати със сигурност като цяло са по-високи. Голяма част от хората с ниски заплати не наемат жилища, а живеят в собствени/наследствени такива или изплащат жилище.

# 494
Ами аз не съм виждала кой знае каква разлика. Казах горе долу едни и същи. Няма как всичко да е на 100 % еднакво. Също е хубаво да се сравняват малки квартални с малки квартални. А не Щастливеца, примерно, с малки квартални. Местните продукти също не ми се виждат с по-ниски цени.

Общи условия

Активация на акаунт