Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 37

• 38 834
  • 827
  •   1
Отговори
# 585
  • Бургас
Ало, хазяйките! Нищо не казахте след срещата, картел ще има ли, ще вдигате ли наемите, ще ги сваляте ли. Цяла седмица мълчите Simple Smile

Днес ми изскочи тази реклама във Фб, с таргет изнежени студенти. 150-200 лв. на вечер за двустаен с една спалня.

# 586
За тази цена на вечер могат да наемат тристаен от конвенционален наемодател без селф чек аут джаджа.  BLD e качествен строител, имат бюджет за реклама, според мен имат потенциал да станат едър играч на пазара за кратки наеми. Колко е голям този дял - далеч съм и би ми било интересно да разбера.

# 587
  • София
Срещата беше прекрасна, решихме да продадем всичко и да си купим биткоини. Simple Smile Ти кога ще дойдеш? Ще организирам периодично срещи, даже закъсняхме.

BLD е част от Реалто груп на Христо Илиев и сестра му. Техни са Адрес, Имотека, Юник Естейтс, Ню Естейтс /луксозно строителство на къщи и комплекси/ и БЛД, която е така да се каже фирмата за стандартно строителство. Сигурно има и още фирми, обслужващи холдинга, проектантски бюра, инженерни структури и прочее, те са играч на пазара, който ще участва във всички форми, от които се печели.

# 588
  • Бургас
И къде ще живеят нашите наематели? Върху биткойна? Joy
Обещавам следващия път да не отсъствам!

# 589
Най-вероятно ще са ви продали биткойните си на вас и ще са си купили имотите си от вас.

# 590
На половин цена. Жилищата.

# 591
То е ясно какво ще направя следващия път, но да споделя тук и да напише някой със собствен опит. Написах си обява в имот. бг и както бях споделила и тук, се обадиха 50 брокери до обяд и НИТО едно частно лице. Е, кандисах на един от тях и наемателката го нае веднага. В обявата изрично бях написала, че комисионна от мен да не се очаква. И какво разбрах в последствие - брокера е взел двойна комисионна - т.е 50%, която трябва тя да плати и 50% "моята" комисионна. В моя услуга  въпросния брокер не е направил абсолютно нищо, услугата е на наемателката. И наглеца се е възползвал от факта, че наемателката е харесала жилището и е получил двойна комисионна.
Та за следващ път какво решавам. Някой от семейството го играе брокер от моя страна за да не се товарят наематели с двойна комисионна. Тези хитреци трябва да се озаптяват някак.

# 592
Е ти какво си крива - наемателите като ги мързи да разровят сами из обявите, а са съгласни да наемат брокер и да му платят 2х50% - тяхна си работа.

# 593
Е, крива съм щот не е честно, пък. Действително обявите от частни лица виждам, че са изключително малко и наемателката ми доста се е затруднила да намери адекватно жилище по нейните критерии. Абе брокерите са си изградили паяжина и атакуват всяка обява от ЧЛ. с безброй способи. Например : не е клиентка, приятелка до утре трябва да освободи жилището, правя и услуга и т.н и т.н. Абе да си действат както искат, но пак твърдя: НЕ е нормално да плаща моята комисионна.

# 594
Е то нямаше ли в имот.бг функция да си включиш известяване за всяка пусната нова обява по твои зададени критерии, един от които може да е тикче в кутийката "от частно лице"?

# 595
Е, това не го знаех. Сега погледнах в имот.бг, но не можах да се справя. Какво се натиска за това "тикче в кутийката за ЧЛ.  Помогнете ми. В обявата бях написала, че е от ЧЛ.

# 596
Проблем на наемателката ти е колко е платила, за да се нанесе. Не одобрявам брокерските номера, но в случая тя се е съгласила, няма какво да изпитваш вина.

# 597
Може аз да съм в грешка и точно в имот.бг да го няма. В някои сайтове за имоти го има.

# 598
Ползваш ключова дума ЧЛ или Частни Лице и готово. Честността е за разумни хора, не овце.

# 599
Gogo1979, хич не ми е тая към разумните или овцете ме причисляваш, но другия път както написах брокерите ще "духат супата" с двойна комисионна. Неприятно ще се изненадат от наличието на мой "брокер" в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт