Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 37

• 38 763
  • 827
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Купувала съм само шалте за спалнята, за да изглеждат ефектно снимките.
Декоративни възглавнички и одеало за дивана в хола.
Цветни кърпи за ръце за кухнята и банята.
Тишлайфер на трапрзарната маса.

Но само за да ги има като акцент на снимките. Разбира се, не очаквам да ги има след напускане на наемателите. Броя ги за консуматив.

Взимала съм комплект посуда х4, чаши, чинии, прибори, но го отчетох като излишен разход и последния път не взех.

Всичко останало си е ангажимент на наемателя, така мисля.

# 736
  • Бургас
Нищо не купувам. Ако имам излишни чаши и чинии, оставям ги.
Но стирка и кофа съм оставяла с намек, че трябва да се почиства апартаментът редовно и наемателката също ми върна кофа и стирка, когато напускаше Simple Smile

# 737
Още съм на вълна ремонти и колко луксозни да бъдат те.
Та попитах ChatGPT дали да направя ремонта за 30 000 лв., демек по-бюджетен (горе-долу толкова го виждам с всичко) и да го дам за наем 900-1000 лв., или да направя ремонт за 65 000 лв., луксозно изпълнение, тип това, което drago показа и да гоня наем 1600 лв.
Само дето накара сървърните ферми на ЧатГПТ да изпуснат въглеродни емисии колкото нормата на две пръцкащи крави, за да създаде тоя отговор, който и с елка можеше да сметнеш Simple Smile
Номерът обаче е, както писаха и по-горе, че луксозен ремонт отива на луксозна локация, а за закупуването на апартамент за отдаване на такава локация ще има и разлика в цената му, освен разликата в ремонтите.

# 738
Може ли малко повече подробности за апартамента в Банишора, тристаен ли е?

Драго, двустаен е апартамента. Китайско обзавеждане:), но гледам да са ми един стил всичките, за да ми е лесна смяната и поддръжката. Нова кооперация е, с акт 16 от август.  Има едно каре с нови големи комплекси в квартала, много комуникативно място и там имам 6 апарт, които отдавам- всичките наеми са между 1250 и 1350.
Повечето пъти сама си намирам наематели, но и друг път съм писала, че нямам против, да платя на брокер комисионна, ако харесам доведения човек.Задължително ми е два наема депозит и двугодишен договор. Предпочитам да го давам на сам човек, но за този харесах двойка и те наддаваха с една друга двойка, това ми се случва за първи път.  Иначе казвам, когато ми звъннат брокери, че предпочитам сам човек. До сега са ми се случвали нещата за максимум 5 дни, с включена проверката на наематели, проучване и тн. Ако се забавя повече ще ме е яд за загубените пари, но пък вероятно се случват така бързо нещата, защото наемите не са ми високи.

Имам един, който е на по- нисък, но защото наемателката ми е от много време и няма как да наваксам, независимо че й го вдигам всяка година. Като цяло дългогодишните наематели са нож с две остриета. Всяка година им вдигам наема с по 10% и пак е под средното за района.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 14:37 от Илейн_112

# 739
Илейн_112, супер е апартаментът, благодаря за подробната информация! Условията ти за наемане са сериозни и съвпадат на 100% с моите виждания.

Безпроблемнно отдаване ти пожелавам, дано добре стопанисват имота!

# 740
  • Бургас
Супер. И на мен ми харесва, в моя стил е.
Пак виждам структура... Ще взема накрая да се престраша и да сложа Simple Smile
Макар че сега, като се замисля, вече имам две такива в оня апартамент, дето се поизхвърлих с ремонта... 2017 г. са слагани, досега проблем няма...

# 741
Да не урочасам нещата, но най- старата ни структура е на 14 години и продължава да работи идеално. Нито една не се е развалила до сега ( стискам палци да продължи да е така). Не знам защо си мисля, че другите се развалят по- често, трудно се поддържат, защото събират около тях мърсотия,

# 742
Какви са тези китайски мебели? За първи път чувам?
Вградено казанче и да се развали има си метод за ремонт без да се разбива. Проблема е ако се спука, но как ще се спука пластмаса току така? Слагай смело.

# 743
Беше шега, но мивки, батерии, дръжки, контакти, освет тела, душ кабина и тн са китайски.. Глупостта с черните аксесоари, която направих няма да я повторя..

# 744
Сигурно има метод за ремонт без разбиване, но този метод изисква майстор, т.е. време да дойде, едни 100 лв. само за идването и допълнително за работата.

# 745
И аз като Илит купувам шалтета и декоративни възглавници, които да се връзват цветово с интериора, нови кърпи, евентуално нова сушка за съдове, чаши. Но чаршафи не, всеки да си носи, наистина това не е хотел.

# 746
На мен специално 1350 лв. за двустаен в Банишора, колкото и да е хубав, ми се струват много.

# 747
  • Бургас
Беше шега, но мивки, батерии, дръжки, контакти, освет тела, душ кабина и тн са китайски.. Глупостта с черните аксесоари, която направих няма да я повторя..

Имам една такава глупост с цветна мивка - розова, гланцирана, китайска, като стъкло стои, които бяха модерни преди 20-ина години. Здрава е още, ама постоянно изглежда мръсна.

# 748
Единствиеният недостатък на структурата за вграждане е цената на монтажа, защото на промоция има комплекти на цени, сходни с един хубав моноблок (400-450 лв), IC не ги включвам тук въобще. На един моноблок какво може да му се развали: казанчето - стареят уплътненията и протича; гофрата за отходната вода също има вероятност да протече и често се случва в последните години предвид навлизането на пазара на всякакви боклуци с неизвестен произход; меката връзка от конденза също се амортизира. Някак самото активиране на водата с тези малки бутони сякаш дава повече предпоставка за разместване на механизма. Поне по мои наблюдения нещата стоят така.
Аз не ги харесвам тези моноблоци, защото казанчетата кондензират от студената вода масово в сгради без тец (а и не само).
И ние не сме имали проблем с вгардените казанчета. Най-старото ни беше от 2008 г (китайско), което подменихме след 12 г. употреба просто от прищявка по време на предния ремонт. Така че ако решиш слагай и не се притеснявай толкова. За авария и подмяна на казанче до сега не са ни звъняли.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 13:39 от drago_2008

# 749
На мен специално 1350 лв. за двустаен в Банишора, колкото и да е хубав, ми се струват много.
Ами, както споделих последния даден е за 1400лв. Реално хората, които познават квартала и предимствата с транспорт и близост до центъра явно са склонни да дават. Но сигурно с всеки квартал е така, когато си свикнеш:)
Дори и аз бях изненадана, когато софия проджект започната да строят острани на дома ни и гаражитен а зелено са по 69000 евро..Да не говорим, че за две седмици се продадоха повече от половината апартаменти. Което ме води на мисълта, че явно има търсене.

Ясно е, че не е Лозенец, но за моето семейство е важно да сме близо до центъра, да има транспорт до всяка точка на София, за да не сме шофьори на детето и да сме близо до повечето елитни гимназии.. Синът ми се прибира пеша от гимназията, в която учи.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 13:45 от Илейн_112

Общи условия

Активация на акаунт