Бяхме много близки ,а сега непознати

• 7 732
  • 127
  •   1
Отговори
# 30
Е че то това малко ли е? В смисъл връзката, а не просто секс е нещо по- важно от приятелство, щото приятели можеш да имаш много, а връзка принципно само една.

# 31
Обади му се и го  покани на кафе. Simple Smile
"Душата иска разговор , кафето е само повод"
Много е трудно да бъдеш приятел на човек, към който имаш чувства. Ако приеме поканата, значи има шанс за стопляне на отношенията, ако ти откаже , не напомняй за себе си, може би иска да те забрави.
Звънни , за да чуваш гласа му , не му пиши. Това е съвет само.

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 15:50 от brillante

# 32
За много мъже жената не е личност, а само евентуален сексуален партньор. Няма смисъл да се хабят да общуват с нея без перспективата да спят с нея или да са във връзка с нея. Това е особено тъжно в случаи, когато наистина изглежда да има съвпадение при характерите, разговорът върви, общи вкусове и т.н. Иска ми се да вярвам, че имаме какво да дадем един на друг и като личности, но такива случаи, при които с лекота си зарязваш "другарката", ме правят цинична. Не вярвам и че в повечето случаи това е плод на силни чувства към нея, а е израз на реалното състояние на нещата - всичко е било театър, дори и приятните ви преживявания в миналото, цялото ви "приятелство" е една заблуда, а жената е в ролята на глупачката.

# 33
  • Terra incognita
Озлобил се е, защото не си откликнала на сигналите му. Накърнено мъжко его. Повече няма да те погледне със същите очи. Брой го бегАл…

# 34
  • София
Очевидно не сте били близки. Той те е чакал да се разделиш със сериозният ти приятел, за да вземе неговото място. Търпеливо, с години и когато е разбрал, че това няма как да стане е решил, да продължи напред. За него е по-лесно да те изключи тотално от живота си, защото по всяка вероятност му се връщат емоциите, като е близко до теб. Всичко това ти си го проспала, затова казвам че не сте били близки приятели. Той е бил близък с теб, ти с него не си била. Затова и си проспала цялата ситуация и се стига до тази тема. Щом не го приемаш като сексуален обект, според мен няма смисъл да го търсиш. Продължи напред и ти.

# 35
Тя бая е поспала приятно. 10 години.
Хората за това време се събират и развеждат.

# 36
Защо ще се тикаш там, където не си желана? Той те е блокирал, 2 години не ти е проговорил, а ти си се съгласила да ходиш на общо събиране, че и си наранена, защото той не те третира като най-важния човек в живота си.
Този човек не само, че няма никакъв интерес към теб, ами изглежда и да си му доста неприятна. Според мен премълчаваш някои неща, хората не те намразват просто ей така до степен да не искат да те гледат. На твое място бих стояла настрана, не бих го търсила изобщо и не бих участвала в общи сбирки. Разбирам, че искаш да си четкаш егото и пак да го водиш на каишка, но няма да ти се получи. Съветите да го търсиш, ако си готова да спиш с него намирам за лоши. Може така да те отреже и да ти се присмее, че да ближеш рани в следващите десет години.
Доста инфантилно разсъждаваш и си голям егоист.

# 37
Не му е вързала и сега се държи като момиче. 🤦🏻‍♀️
Пиши му, ако ти е важен с нещо човека. Или ще омекне държането си, или ще ти покаже, че няма смисъл и не си струва да правиш повече някакви опити за комуникация. Но по принцип много т@по държане от негова страна.

# 38
Бяхме изключително близки близо 10 години, винаги сме се подкрепяли. Последния път когато се видяхме аз вече бях приключила сериозната ми и дългогодишно връзка от 4г и половина и бях започнала да излизам по срещи и той точно заради това ме беше блокирал както и другата причина беше,че преди да се разделя с бившия(тогава бяхме в процес на раздяла около Коледа ...каза ми че ще прекара тази година сам празниците с неговите роднини) ,то аз щях да остана сама по празниците и този мой приятел предложи да сме заедно по празниците Коледа , Нова Година и прочие ,но аз му отказах и заминах при роднините ми в чужбина .Това ми каза че са причините да ме блокира и когато го попитах дали ще ме отблокира и той ми каза не ,попитах го дали ще продължим да бъдем близки и той ми каза че не смята да продължаваме така и всеки продължи с живота си .От тогава не го бях виждала....

Знам че.повечето хора ще ме нападнат с този пост,  просто имах нужда от мнението на хората и някой да ме чуе.... тъй като ми е тежко..... да видиш човека , който ти е бил толкова близък да се държи с теб студено

Този ми звучи  като някакъв инфантил.
И го търсиш, щото....?
Мен ако ме блокират, особено пък за такива тъпи причини, няма да се унижавам като теб.
Ще съм на здравей и здрасти ако се случим в компания.

Имах много близък приятел и аз, в университета. Той явно е бил влюбен, но тъй като жестовете му в тази посока бяха съвсем дребни, се правех на ударена, а и не смятах увлечението му за сериозно, предвид, че през останалото време имахме много добри приятелски отношения. Еми... Загаджи се по едно време този и ме изхвърли от живота си. Вместо да имаме нормални отношения вече, той прекрати всякакви. Мен ме нарани обаче, защото се оказа, че нищо друго от моята личност не е било важно явно, само потенциалът ми за връзка.
Аз все още смятам, че приятелство между мъж и жена може да има, с условието обаче да няма никакво привличане между тях.

Точно. Голата надежда за едно чукане го е държала.
А това, че сте имали някакви моменти, общуване, приказки, излизания, явно нямат значение.
Това му е отношението към жените явно.
Държал се е приятелски само заради надежда за секс.
Тоест за него ти не си била дори човек, а обект за получаване на удоволствие.

# 39
Историята им е от 10 години, т.е от 18 годишни. Едва ли пичът от тогава е чакал цели 8 години да му се отвори парашута и едва преди 2 да се дистанцира като е видял, че не става. Случват се такива неща, хората се влюбват или задълбават още повече ако по начало имат нещо такова, и без да го искат. Така че не знам как очаквате той да продължава тази мъка за него под формата на приятелство?
Ок, малко тъпо е да не и обясни нищо, аз също много съжалявам, че постъпих по този начин с моята приятелка. Обаче не съм убеден, че ще и каже, нещо, което тя не знае, нито нещо ще се промени от един такъв разговор. Просто още допълнителни драми и за двамата.

# 40
Интересно ми е колко влюбени и отхвърлени жени запазват комуникацията си с въпросните мъже "като приятели"? Най-вероятно 0 (нула). Защо очаквате от мъжете нещо по-различно?

# 41
Проблем е да си само приятел с жена.
Ако ви е хубаво имате сходни характери.
Искаш да с те заедно, защото ви е хубаво.
И апетита идва с яденето. И искаш да ти е още по-хубаво.
И тогава почваш да си мислиш за повече от приятелство.
С кой да спиш ? С някой който нямаш нищо общо ?
За съжаление. Секса разваля приятелството.
Почва ревност, изисквания .....
И накрая си губиш приятелството и секса.
Аз само една приятелка съм имал. Дълги години много близки бяхме. Накрая се решихме да го направим.
Ииии добре че не бяхме съвместими сексуално. Още сме си приятели.
Но чувствата не се контролират. Рано или късно единия се влюбва.
Та по-скоро за мен няма приятелство между мъж и жена. Винаги ще има намесно жеалние за секс. Рано в средата или по-късно в познанството ви.

Или трябва въобще да не те привлича сексуално .... ама хитч.

Не виждам как жена, която ми харесва, като човек и ми харесва като жена. Фигура, движения, манталитент  и сме заедно дълго време, да не я пожелая.

Аз имам съмнения в моята социална зрялост.
Да правя секс с жена, която харесвам и после да се държа все едно ни лук сме яли ни лук сме мирисали.

# 42
За много мъже жената не е личност, а само евентуален сексуален партньор. Няма смисъл да се хабят да общуват с нея без перспективата да спят с нея или да са във връзка с нея. Това е особено тъжно
Скрит текст:
в случаи, когато наистина изглежда да има съвпадение при характерите, разговорът върви, общи вкусове и т.н. Иска ми се да вярвам, че имаме какво да дадем един на друг и като личности, но такива случаи, при които с лекота си зарязваш "другарката", ме правят цинична. Не вярвам и че в повечето случаи това е плод на силни чувства към нея, а е израз на реалното състояние на нещата - всичко е било театър, дори и приятните ви преживявания в миналото, цялото ви "приятелство" е една заблуда, а жената е в ролята на глупачката.

Чистата истина. За да се разберат причините е добре да се разбере що е то приятелство. Различните хора дефинират за себе си това понятие по различен начин. За да има приятелство между 2-ма, 3-ма или повече, хубаво е дефиницията им да е сходна, близка. Моята дефиниция - близки отношения, основани на общи минали и желани бъдещи преживявания, от които участниците са извлекли, или смятат да извлекат полезни, по възможност и приятни, но не задължително, знания и емоции. Примерно сходни преживявания от упражняване на някаква обща дейност. Човек може да е приятел с колеги, примерно, ако взаимно вършат общата работа по-добре и по-удовлетворително за всички и всеки поотделно. Но може и да не е  - ако сам свършва работата по-добре. Не всички общи занимания водят до приятелство.
За себе си мога да кажа, че в известна степен мога да се сприятеля с жена. Колкото и редки да са, има дейности, извън интимните Wink, които смятам носят удовлетворение и за двамата. Примерно дискусии по някои теми, макар и силно ограничени на брой. Все пак ключовата дума е редки.
Питането в случая е стува ли си губенето на време за приятелски занимания с жена при възможност за осъществяване на други, доста по-приятни такива Simple Smile
В общия случай - не.
Още нещо - приятелството се обогатява повече от общи изпитания, преминаването заедно през трудности и извличането на сходен полезен житейски опит. При отношенията мъж-жена първо не се търсят трудности, а приятности Simple Smile и второ, ако има такива, преодоляваните трудности са от коренно различно естество, съответно набрания опит е различен, не точно приятелски Simple Smile

# 43
Но по принцип много т@по държане от негова страна.

То пък нейното е много остро...
Сума ти години приятели, не е усетила, че от негова страна има нещо повече. Казали ѝ, тя пак не, не вдява.
Обидила човека с действията си, които биха обидили дори само приятел, ако ще и приятелка да е, но се прави на пак не разбрала.
Сега се тръшка, че човекът отказва да ѝ подскача по свирката и да ѝ гали егото. Ах, да, и да си споделят, т.е. да ѝ служи за кошче за душевни отпадъци. Или да ѝ върши някакви услуги, няма значение – каквото тя разбира под приятелство.
Само че тя самата що за приятелка е била? Не разбрала за чувствата му, зарязала го сам по празниците, защото приятелите точно това правят, да, сега тропа с краче и иска да се върнат предишните им отношения, отказвайки да приеме, че човекът вече е пораснал, преодолял е някои емоционални зависимости и отказва да го въвлекат отново в тях.

# 44
Не съм съгласна, Как'Сийке. Никой не е длъжен нищо да се усеща, защото може и да греши в усещанията си. Той ако я иска - да си я беше поискал, да беше казал Минке, отдавна те харесвам, ти харесваш ли ме? Сега и двамата сме свободни. А той какво прави, ревнува я от някакви други мъже (сещай се, снахо) и я кани да прекара празниците с него, който ще е "сам, с неговите роднини".То човек или е сам, или с роднините си, не знам това какво означава. Но не бих се навряла при чужда рода на коледно-новогодишни празници тъй или иначе, голяма романтика.

Той нямал кураж, пък тя виновна. Хайде стига сме ги щадили мъжете толкова и стига сме ги инфантилизирали. Бъзливите мъже да си стоят сами. Ако няма сърце да те поиска, прав му път. Като го е шубе да се открие и да не го отхвърлят директно, къде е тръгнал?

Общи условия

Активация на акаунт