Студенти в Австрия - тема 2

• 42 259
  • 809
  •   1
Отговори
# 195
  • СОФИЯ
https://www.wien.info/en/now-on/christmas/christmas-markets-342664
Минито пред Хофбург го няма.
Трамвайната спирка пред кметството е премахната временно, подобно на метрото на спирка Стефчо по НГ.
АРТа на Карсплац просто никога не ми е харесал. Старият базар също. Въпрос на усещане.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 20:09 от мама САННЯ

# 196
  • столицата
В Türkenschanzpark миналата година свиреха с рогове. Много приятно се получи. Бяха самодейци. А на Карлплац улучих страхотен концерт с арфа. Следете програмите на базарите., има страхотни попадения като представления

# 197
  • Стара Загора
Привет, момичета!
Наистина страхотно си прекарваме с децата. Коледните базари не ми се струват претъпкани, но може би защото ходим в делнични дни. До тук бяхме на базарите около Щефансдом, Карлсплатц и днес на Шонбрун. Има хора, но не е блъсканица. Днес и Пратера оръчкахме. Голямо забавление падна. В събота ще отидем и до базара на Ратхаус и се каним да хапваме виенски шницели в Айнщайн. Ако не сте ходили, препоръчвам:
https://einstein.at

# 198
  • столицата
А тортичките къде ги хапнахте?

# 199
  • Стара Загора
А тортичките къде ги хапнахте?
Gloriette над Шонбрун.

# 200
  • столицата
Там са ми препоръчвали щрудела, но не съм сядала още. Ето пункт в следващото ми посещение.

# 201
  • СОФИЯ
Аз харесвам много вишневия щрудел в Герстнер, отстрани на операта се намира. На друго място не съм виждала да предлагат точно  с вишни. https://www.gerstner.at/en/k-u-k-hofzuckerbaecker-2/

# 202
  • София
Ние опитвахме щрудела, който е включен в билетите за посещение на Шонбрун. Не знам дали е същия, но след пробата ме обявиха за майстор по щруделите,  а тези оригиналните в двореца не стават.  По спомен беше с дебели кори и доста едри и твърди ябълки.
От моя опит, най - много ми хареса базара пред кметството.
А моето дете в средата на октомври много му се прииска да види приятелката и нас и се прибра за 4 дни. Цялото нещо донесе много радост на всички, а като цена беше съвсем приемливо. Единия полет 20, а другия 40 евро. Сега чакаме Коледа. Много е доволен, харесва му всичко, засега смята, че и това което учат му е познато и лесно.

# 203
А дали ще може да споделите кое дете в кой университет и какво учи, събирам информация за дъщеря ми след 2 години. Синът ми е във WU, английската програма 1 курс, още има начални впечатления, но мога да споделя ако на някой му е интересно и го интересува

# 204
  • София
Аз съм писала, но за да не търсите TU - Wien Информатика.

# 205
# 206
  • Варна
Синът ми е във WU, английската програма 2 курс

# 207
  • Стара Загора
И моята е в TU Wien - информатика.

# 208
Савова, каква е програмата му на АЕ? Моят иска компютърна специалност, в момента се е спрял на Линц ИИ

# 209
  • Варна
Савова, каква е програмата му на АЕ? Моят иска компютърна специалност, в момента се е спрял на Линц ИИ
Business and Economics
Тази година записа и Линц ИИ (дистанционно от Виена), но беше вече средата на октомври и не успя да се запише за упражнения и изпити, та реши да го изостави засега.

Общи условия

Активация на акаунт