Студенти в Австрия - тема 2

• 42 249
  • 809
  •   1
Отговори
# 180
Много полезно е това,което сподели.На мен обаче ми стана мъчно от последните ти две изречения....Без упрек към никой и нищо! Имаме прекрасна страна,но скапана държава.....

# 181
  • Стара Загора
Да, много е тъжно, но и в същото време много разбираемо как децата искат да си останат в западния свят.
Моята засега твърди, че има намерение да се прибира след студентството, но като гледам как добре се вписва в този свят там и колко космополитно разстждава, не ми се вярва много...

# 182
  • столицата
Най-хубавото е, че могат да избират, не се страхуват да правят промени, а вратата Бг е винаги отворена. Независимо дали за ваканция или за по-продължително завръщане.

# 183
  • Стара Загора
Именно това, че имат избор и алтернативи е прекрасно. Това, че аз съм избрала да съм тук по различни причини и нито една не е свързана с принуда (мога да работя от всяка точка на света, където има електричество и някаква интернет свързаност) не е основание да очаквам същото и от нея. Просто ми е тъжно, че причините им да се завръщат сякаш стават все по-малко...

# 184
Ами тя и да е имала съмнение за връщане те отпаднаха още след първата година. Австрия си има минуси но има плюсове през погледа на един млад човек. Ето,  вие казвате че австрийците са студени и пресметливи хора. Дъщеря ми твърди че масата пораснали обикновени хора са усмихнати и много положителни. Има и превземки и такива,  дето са с голямо самочувствие но къде няма и такива особи? Тя нали работеше и почасово като детегледачка. Та има и там наблюдения. Сега в категория мсКАфе също. Има клиенти които сутрин й казват че идват специално да пият нейното кафе заради слънчевото й излъчване. В мкКафе ?! Очевидно не са богаташи. Просто сърцати хора. Вие това къде сте го виждали в бг. Или кафеджийката е намусена или клиента. 
Австрийските Младежи ( и младежи и девойки) според нея са супербезинициативни и правят голяма драма ако нещо им изникне като проблем. Не са свикнали като нас да гризат камъни ако трябва да постигат нещо.

Дъщеря ми се образова в сферата на изкуствата. Каква перспектива има тук? никаква. Пишеше по време на бакалавъра курсовите работи на кифли, които вече имат запазени места към медии. Спечели два конкурса към вестници ( единия даже беше за емигранти от балканите) , но искаха да работи редовна работа и да учи паралелно, а тя не искаше да си проточва бакалавъра. Беше поканена от професорката си да е chairman на един Виенски кинофестивал в раздел анимекултура. Би ли имала тези възможности в БГ? никога. Не защото не може. Вие знаете защо. Ето това е тъжно и кара децата ни да не гледат назад , към бг.

# 185
Те и децата се хващат за главата като излязат за малко и като се върнат и гледат тая простотия до шия в БГ… как един не се загледа в собствената си чиния, а все в чуждата…. За масовката да не говорим…

# 186
Здравейте има ли някой, чието дете учи в академията за изящни изкуства Виена?-Архитектура

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 19:00 от annapopova

# 187
  • столицата
Как са виенчанчетата? Моето  имаше гостенка, после разни партита и РД и сега леко се е притеснила вече, че сесията й е другата седмица.
Jade не пише от Виената. Явно си изкарват добре. Аз тази година реших да не пътувам по времето на коледните базари, но във фейса непрекъснато ми излизат снимки и постове и  изведнъж яко ми се приходи. Така, че,  Jade, ако ни четеш, да изпиеш един пунш заради мен. Simple Smile

# 188
  • СОФИЯ
Лудница беше на базарите в събота вечер и аз се отказах да чакам по опашки, за да пия и ям там. Пуснах снимки в темата за коледните базари. Толкова народ не е имало в началото им през миналите години. Отидохме в Апостолите на Лугек и се нахранихме като прасенца в компанията на бяло вино.

# 189
Ние тази година за пръв път от 3-4 години няма да сме за коледа и НГ във Виена а отиваме всички на друга дестинация. Така че този път базарите ще са без нас. Миналата година на новогодишната вечер бяхме на площада пред Ратхаус (за пръв път)  имаше много музика/танци, после кафенце с тортичка в Ауда. Хареса ми. Но нали трябва и разнообразие. Тази година ще сме по-на север.

# 190
На летището сме ние и чакаме полета за Виена. В петък ще има отворени врати в университета в Сейнт Пьолтен и ще го съчетаем с базарите  Simple Smile

# 191
  • Бургас
Моето дете е взело 3 изпита вече. Започват да посрещат гости от Б-я. Ходят постоянно на базари.

Мама Саня, това къде е, заведение ли е?

Приятно  изкарване на пътуващите. Надявам се догодина и ние да се организираме.

# 192
# 193
  • столицата
Браво, Галчудо, на детето! Все така да продължава. Пропуснала съм какво учеше?

Чувам и аз, че е претъпкано по  коледните базари тази година. Аз миналата година бях попаднала на блог за всички коледни базари във Виена и ги обиколих. Имаше много симпатични малки базарчета, с по-спокойна атмосфера, леко встрани от центъра.

# 194
  • Бургас
Икономическа специалвност.

Общи условия

Активация на акаунт