Студенти в Австрия - тема 2

• 42 097
  • 809
  •   1
Отговори
# 45
  • столицата
Моето дете  ползва само Революта. Не плаща кеш. Има австрийска сметка, но почти не я ползва.

# 46
  • Варна
Моето дете  ползва само Революта. Не плаща кеш. Има австрийска сметка, но почти не я ползва.
И моя син е така - на австрийската сметка получава пари от баща си и му теглят за общежитие, остатъка си го ползва през Револют. Там му превеждат и заплата като работи. От стажа в Германия му искаха немска сметка, но се съгласиха и на австрийската. Има си и сметка в ДСК. Има едни 50€ в портмонето, но май още не са му потрябвали.

# 47
Искам да ви попитам, ако се тегли от банкомат от българска сметка, високи ли са таксите? Чух за суми от 8-10 евро.
В началото нямаше такса и беше удобно, малко бягаше превалутирането но не осезаемо. Дъщеря ми имаше две карти  - в бг и австрийска банка. Тогава нямаше револют, било  е преди 7г. После се появи такса за операции с българската карта, където й превеждахме пари. Тя го теглеше и ги вкарваше в австрийската. В началото беше 5 евро таксата и стана ясно че дъщеря ми ще престане да ползва бг картата. Престана, а в последствие закрихме и сметката като ненужна, за да не плащаме постоянно обслужване. Тя се превключи изцяло на австрийската си сметка, но сметката  й трябва защото поне нея си получава трудовото възнаграждение от там , където подработва. Сега таксата за теглене от банкомат може и да се покачила. Ползваме револют когато и пращаме пари,но астрийската сметка й е нещо като финансовата институция, с която живее там - плаща наем, купува транспортна карта, получава възнаграждение  и т.н. Но уточнявам че детето няма да се връща в бг , не планира такова нещо и и тази сметка и чистата финансова история й е много добра основа за по-нататъшно усядане - живот и здраве.

Последна редакция: пт, 20 сеп 2024, 13:31 от _re_ge

# 48
  • София
Мили дами, понеже сме на вълна самолетни билети имам въпрос. Синът е в ТУ - Виена. По програма има ваканция от 31.01 до 02.03.  Изпитите в този период ли са? Ясно, че тогава няма лекции, но не ми става ясно дали тогава е здравото учене или е през януари и февруари са напълно свободни? Кога са изпитите?

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 13:51 от stanislavchen

# 49
Би трябвало да не са.
Питайте в унито.
Също на сайт на унито би трябвало да има програма.
Ако не - като отиде ще им я дадат.
И от опит - спрях да купувам билети толкова рано!
Вече няма много смисъл от двупосочни билети.
Цените са почти без разлика.

# 50
  • София
Само да вметна, че понеже купих билети за коледната ваканция се оказа, че в момента за датите, които ме интересуваха излезе по - евтино с Аустриан, отколкото с Райанеър.
Иначе в посока Виена сега летя с еднопосочен, но за ваканцията датите са ясни е взехме две посоки.

# 51
Не искам аз да му планирам ваканцията:) има време, решават да отидат някъде …

# 52
  • София
Ами на него му е първи семестър в Австрия и засега си мечтае по коледа да се прибере в къщи.

# 53
Ами на него му е първи семестър в Австрия и засега си мечтае по коледа да се прибере в къщи.
Така така;)
Пролетната ходи на разходки нашия

# 54
  • Стара Загора
Една поправка имаше при нас в този почивен февруари, но тя беше съвсем в началото и не обърка плана с билетите тогава. Та, редовни изпити нямаше и основните бяха януари, но поправките си ги слагат.

# 55
Като сте на тема самолетни билети, бихте ли ми дали съвет в кой сайт да следя за изгодни билети до Виена? Дъщеря ми иска да учи там и да я заведа да разгледа на място. Благодаря предварително Flowers Cherry Blossom

# 56
  • столицата
От София летят Райън и Австрийците. Ако не сте обвързани с дати, вероятно при Райън ще откриете по-добрата цена.
От Варна и Бургас май летяха Уиз.

# 57
Да
Австрийците летят имот Варна
Бг не летят ли? Не помня

# 58
  • Стара Загора
Аз купувам основно от Райънеър билети. През мобилното им приложение. Гледам да има месец-месец и половина от датата на пътуване. Тогава цените са най-добри.

Уизеър също имат добри цени, но само лятото и само от Варна и Бургас.

Последна редакция: чт, 26 сеп 2024, 09:18 от Jade

# 59
  • София
България еър са с такива цени, че едва ли някой, който си плаща сам пътуването ги ползва.
Специално за полети до Виена гледам директно в сайтовете на райън и аустриан и сравнявам.

Общи условия

Активация на акаунт