Студенти в Австрия - тема 2

• 42 114
  • 809
  •   1
Отговори
# 60
Днес сина ми излетя за Виена,по личен повод, но иначе за догодина изглаждаме студентското летене.Та... купихме билетите преди 10 дни, на отиване е със АирСърбия,с междинно Белград, навръщане след 5 дни е директно РайанАир. 60+24 ерво са двата. Идеята беше да хване най-ранен днес и най-късен последния ден.

# 61
Здравейте, момичета,
обмисляме кандидатстване в университет в Австрия.
Темата е много полезна и благодаря на всички за информацията! Преди време коментирахте консултантска агенция във Виена. Прегледах постовете назад няколко пъти и не мога да я намеря, ако някой може отново да даде линка, ще му бъда много благодарна.

# 62
Здравейте, дъщеря ми е решила да кандидатсва в Австрия и по-специално Creative Computing в Ст. Пьолтен -  има ли някой запознат с тази специалност или поне с кандидатстването в този университет - най-вече ме интересува кандидастването преди получаването на дипломата от гимназията. Предварително благодаря

# 63
Привет от мен! Преместихме щерката от хотела в общежитието.Прекарахме три дни в квартала-Фаворитен, който на пръв поглед  е подреден и спокоен.Но, чета из нета лоши отзиви за престъпността точно в този квартал.Било ли е някое дете в този квартал да даде отзиви.Общежитието е хубаво, с много добри условия намира се на Laaer Berg Strase , но вечер по улиците само  мъже с големи бради и броеници……., а от метростанцията  до обещежитието си има път…:.

# 64
Здравейте! Искам до попитам отново по темата за плащане на т.нар. енергийни помощи. Какви точно докумени са необходими и къде се подават, по електронен път или на хартия някъде се ходи. Благодаря предварително! Успех на всички деца през новата учебна година и късмет!

# 65
Здравейте! Искам до попитам отново по темата за плащане на т.нар. енергийни помощи. Какви точно докумени са необходими и къде се подават, по електронен път или на хартия някъде се ходи. Благодаря предварително! Успех на всички деца през новата учебна година и късмет!

потърсете в темата. Писахме наскоро

# 66
  • Бургас
Привет от мен! Преместихме щерката от хотела в общежитието.Прекарахме три дни в квартала-Фаворитен, който на пръв поглед  е подреден и спокоен.Но, чета из нета лоши отзиви за престъпността точно в този квартал.Било ли е някое дете в този квартал да даде отзиви.Общежитието е хубаво, с много добри условия намира се на Laaer Berg Strase , но вечер по улиците само  мъже с големи бради и броеници……., а от метростанцията  до обещежитието си има път…:.

Моето дете е в този квартал, но на Блох-Бауер Променаде, реално е на границата с другия квартал, май е 4ти, и там някак си изглежда по-цивилизовано и по-нормално . И на мен така ми казаха за квартала и ми е притеснено, надявам се да се ориентират и догодина да се преместят на по-цивилизовано място. Ние спахме близо до общежитието и като цяло виждах нормални хора в района, но в района на гарата откъдето ще се прибират има доста такива, а и по-надолу в квартала става малко по-зле положението, в парка вечер също е пълно с такива. Но пък навсякъде имаше колела, някои не заключени така, че може би няма да е чак толкова зле.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 19:20 от Галчудо

# 67
  • столицата
Момичета, как се казваше онзи сайт за продажба на употребявани и не само стоки?

Открих го willhaben marktplatz

# 68
Момичета, как се казваше онзи сайт за продажба на употребявани и не само стоки?
Открих го willhaben marktplatz
от него пазари моята. И търсеше квартира

# 69
Здравейте! Дъщеря ми иска да учи Artificial intelligence в университета Йоханес Кеплер - Линц на английски език . Има ли някой, който може да помогне с информация ? Всичко ще ни бъде от полза. Кандидатстване, документи, общежития . Всяка информация ще ни бъде от полза! Много благодаря!

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 23:47 от Elenka81

# 70
  • Стара Загора
Здравейте! Дъщеря ми иска да учи Artificial intelligence в университета Йоханес Кеплер - Линц на английски език . Има ли някой, който може да помогне с информация ? Всичко ще ни бъде от полза. Кандидатстване, документи, общежития . Всяка информация ще ни бъде от полза! Много благодаря!
Не мога много да помогна, тъй като моята дъщеря сама си кандидатства там, но по спомен всичко се случваше с ъплоуд на документи в системата на университета и беше доста гладък процес. В края на сметка я приеха в ТУ Виена и се отказа от Кеплер, което и беше като бекъп вариант.

# 71
  • Бургас
Момичета, в предишната тема бяхте казали за някакви пазари с фермерски стоки или нещо подобно, къде бяха?
Също да питам месо, освен веригите има ли откъде да се купува?

# 72
  • Варна
Днес сина ми е там за да се запише официално. Разочарован е, че след два дни ще му е готова студентската карта и ще трябва следващата седмица пак да пътува до Линц за да я получи, а във WU всичко стана на момента. Той ще учи дистанционно от Виена, а негово приятелче ще е на място в Линц. Даже каза, че ще влезе днес с него на лекция по Математика...
И моя син сам кандидатства и помага на приятелчето, не беше нещо сложно.
Ще разпитам (следващата седмица ще съм му на гости) и ще пиша допълнително.

# 73
  • столицата
Е, Савова, що не каза по-рано, че да спретнем една бг срещичка във Виена? Wink

# 74
  • Стара Загора
Аз отивам на посещение от 16 до 24 ноември с другите две деца. Ще откриване коледния базар заедно с виенската студентка и виенчани 😃

Общи условия

Активация на акаунт