Студенти в Австрия - тема 2

• 42 265
  • 809
  •   1
Отговори
# 210
  • По широкия бял свят
UW Мулекулярна биология - магистратура на АЕ

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 20:10 от didd

# 211
Universität Wien - на немски
Бакалавър завършен  - Журналистика и публицистика
Магистратура  - Theatre, Cinema and Media Studies, семестриално е завършила, остана мастърската да донапише.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 19:20 от _re_ge

# 212
  • Стара Загора
Да ви похваля новите ни продукти от пазара в 16-ти бецирк -
български краставици от Търговище и българско сирене от турски магазин. Глобализацията е удобна и вкусна 😀

# 213
  • столицата
Сега ако споделиш и адреса на пазара Simple Smile
WU - с немски.

Реге, твоето не е ли във Виенския университет? WU е съкращението на Икономическия.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 16:33 от galimar

# 214
  • Стара Загора
Ето точната локация на зеленчуковата маса на българите. А в другия край на пазарската уличка е турския магазин, където намерихме българското сирене
https://maps.app.goo.gl/hFoKW4aZ5j9j7MvB8

WU не идва ли от Wien Universität?

# 215
  • където и да е,само да не съм сама
Jade, Stanislavchen,
Децата как се справят и с материала, и с езика?
Моята мома се чуди и не е сигурна дали иска чиста информатика /ама и аз не съм много сигурна дали правилно съм я разбрала,защото определено съм доста далеч от тази материя:).

# 216
Сега ако споделиш и адреса на пазара Simple Smile
WU - с немски.

Реге, твоето не е ли във Виенския университет? WU е съкращението на Икономическия.

Съкратих за по-бързо. Сега го поправям. Не съм знаела че икономката използва такова съкращение.

WU не идва ли от Wien Universität?

и аз така мислех ама било наопаки  - Universität Wien

# 217
  • Бургас
Икономическа специалност, Уни Виен, немски.

# 218
  • столицата
Wirtschaftsuniversität Wien накратко WU e Vienna University of Economics and Business

# 219
  • Стара Загора
Jade, Stanislavchen,
Моята мома се чуди и не е сигурна дали иска чиста информатика /ама и аз не съм много сигурна дали правилно съм я разбрала,защото определено съм доста далеч от тази материя:).
Моята е втора година. Доволна е много от качеството на обучението. Първата година и беше доста натоварена програмата. Остана и да влачи един изпит по информатика, но като цяло се справя добре и си е избрала посоката занапред вече - Visual computing.
С езика не е имала проблеми. По математика и беше малко трудно в началото, заради многото различна терминология, но бързо навакса.

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 10:49 от Jade

# 220
  • София
Jade, Stanislavchen,

Синът ми идва с профил математика от гимназията. С материала няма никакви проблеми, даже твърди, че е лесно. С езика, чак проблеми няма, но му било трудно да зададе грамотно въпрос, защото няма навици да говори за математика на немски. Получават материалите от лекциите предварително и той си ги преглежда предварително и си допълва непознатите думи. В университета изглежда работят по т.нар. "американска система" - повече проверки на знанията през семестъра, а не огромен изпит накрая. Вече е взел 2 изпита. До тук всичко е много подредено, спокойно и е много доволен. Изпадам в ужас като си помисля, че дъщеря ми, която завършва тази година се е насочила засега към Нидерландия. Във Виена ги няма тези драми с квартирите.

# 221
  • Стара Загора
Ох, stanislavchen, разбирам те напълно. На мен поне виената ми се случи след Холандия и беше позитивно преживяване да усетя огромните разлики.
Дано има късмет девойката и бързо да и се случат нещата!

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 13:11 от Jade

# 222
Така си отдъхнах, когато го приеха в Австрия! Първо Кремс после и Виена….
Бях почнала да търся квартира в Нидерландия и вече бях настръхнала….
Дано се пренасочи госпожицата!  Докато търсехме четох доста, че вече има много деца, малко и претоварени преподаватели и университети. Мисля дори унитата искаха държавата да въведе нулеви години, заради наплива и недостига на жилища…

# 223
Здравейте!
Дъщеря ми интерес към икономическа специалност на немски във Виенския университет. Тя ще завърши езикова гимназия с профил математика, но немският й е втори език. Може ли да споделите за обучението и  изпитите.
На какво ниво на НЕ са лекциите ? Изпитите под формата на тест ли са?

# 224
  • Бургас
Здравейте!
Дъщеря ми интерес към икономическа специалност на немски във Виенския университет. Тя ще завърши езикова гимназия с профил математика, но немският й е втори език. Може ли да споделите за обучението и  изпитите.
На какво ниво на НЕ са лекциите ? Изпитите под формата на тест ли са?

Ще го питам за изпита, но мисля, че да. Има учебник, по който кандидатстват, но  като цяло за специалността с немски това е малко проформа, защото често се получавало да има по-малко кандидати от местата и на практика всички ги приемат.
Ами трудно му е, все учи като го питам, но хубавото е, че имат записи на лекциите и могат да присъстват онлайн. Имаха  сега ноември три поредни изпита, каза, че ще има още.
Не знам дали при вас има, но те имаха от гимназията подготовка и изпит ДСД. Освен това ние го изпращахме на езикова ваканция, на екскурзии, лагер за да упражнява езика.

Общи условия

Активация на акаунт