Домашното насилие – тема №5

• 44 233
  • 963
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ами не. Чух поне за 5 случая на дела, заведени след раздялата, с фалшиви показания, напук - от жени. Яки схеми за отмъщение.

# 46
  • Пловдив
"Не" за кое?

Има и случаи на фалшиви твърдения за насилие, разбира се. И както се доказва трудно насилието насаме (затова са въвели декларациите като доказателство), така и трудно се доказва лъжа за насилие насаме.

# 47
  • София
Със сигурност психически тормоз се упражнява успешно и от двете страни, особено когато има лостове за това - деца, имоти. Но факт, че и тук физическата сила дава предимство. Дела се завеждат успешно и от мъже - наскоро тук имаше тема от жена, чийто бивш я лъжел, че не може да остави 16-годишно само, за да тръгне тя на работа, и й беше викнал социалните. Психически и икономически тормоз в едно. Разбира се, много жени също успешно тормозят бившите си по всякакви линии. Типично е и за двата пола да се рушат новите връзки на бившите по всякакви начини. Този тип тормоз в много разпространен, с много малко механизми за справяне и труден за изкарване статистически.

# 48
  • София
Е аз ли не знам? Нали бившият ми е пуснал такъв иск, пълен с лъжи. Ама нали е ваканция, засега не се движи. Вероятно този месец ще минат социалните да видят колко е 'зле" тийнеджъра по цял ден у нас.

# 49
  • Буркина Фасо
Тихомълком може да следят, обаче да заплашват тихомълком - трудно. Wink
всеки ден ги чувам бре. "ще те претрепя, ще ти счупя ръчичките .."  присъстват във всяка свада.

# 50
За съжаление, съм чувала за доста схеми на психическо насилие от жени.

Например какви?
Домашно психическо насилие, съчетано с физически понякога, упражняват жени към болен физически, или ментално , или инвалидизиран мъж, както и към възрастен и безпомощен родител от мъжки пол.
Иначе към здрав и прав мъж доста трудно ще упражни жена както физически, така и психическо насилие.
Дадените нагоре примерни как бившата наклеветява, или руши нова връзка трудно ще минат за психическо насилие, защото за повечето мъже противопоставянето  е много по - лесно, отколкото в обратния случай - ако се упражняват от мъжа към бившата му.

Затова поставянето на равна мога двата пола в случая по-скоро отклонява вниманието от проблема, отколкото да съдейства за идентифицирането му.

# 51
А колко насилие има върху деца в България и се смята за съвсем нормално … и то точно от жени.
Така че и жените си имат такива наклонности

# 52
Има психически нестабилни жени, които тормозят децата си.
На мен майка ми от малка ми е крещяла Млъкни, ще си събираш зъбите. Все още го казва.
За протокола не съм била от проблемните деца, които крещят на ляво и на дясно. Много кротко и възпитано дете бях.
За първи път го казвам някъде. Това е отвратително.
За тона няма да говоря. Колко изнервена трябва да бъдеш, че да казваш това..
Тя се оправдава с това, че баща ми я е тормозил.
Според мен тя си е имала тази психическа нестабилност от преди..
И аз съм гледала дете, но не съм си позволявала подобни неща..

# 53
На мен майка ми от малка ми е крещяла Млъкни, ще си събираш зъбите. Все още го казва.

Кое те кара да я търпиш, вече като голям човек?

# 54

Налага се да живеем заедно в момента.
Нямам друг вариант. Може би квартира в най-скоро време. Но и там ще са големи спънките. Трябвало да ѝ платя "всичко" преди да се изнеса🙄

# 55
# 56

Налага се да живеем заедно в момента.
Нямам друг вариант. Може би квартира в най-скоро време. Но и там ще са големи спънките. Трябвало да ѝ платя "всичко" преди да се изнеса🙄

Това е кофти….. гледай по най бързия начин да се махнеш от там.
Какво по точно иска да платиш ?

Да добавя:  на колко години си ?

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 17:00 от Naixi89

# 57
Аз се сещам за поне три случая, които познавам, за психическо насилие над мъж. Нито са болни, нито слаботелесни, нито финансово и жилищно зависими. И трите случая завършиха с развод, но драми големи.

Понеже не са мои казуси, не бих ги коментирала подробно. Мога да очертая с какво можеш да въздействаш и тормозиш мъж, без той да може да намери изход.
 Ревност - болезнена, излагане пред хора, злепоставяне в работата, ограничения, подозрения. При реакция сълзи, сополи, заплахи, че няма да си види детето.

Мачкане на самочувствието - убеждаване, че нищо не прави за никой, никога не е достатъчно. Изисквания за разни неща - като голяма сума за еди какво си, иначе какъв мъж е, пренареждане на график (и работен), за да върши някакви лични неща за нея, за семейството и, за нейни приятели. Нещо като момче за всичко. Последвалите заплахи, ако не стане са пак свързани с детето.

Общо взето, детето е инструмента, а начинът е мачкане на самочувствие и отнемане на свободната воля, за каквото и да било. Работи при по-меки характери.

П. С. Връщам се да допиша. Мачкане и в сексуален план - че не се справят в това и жената не е доволна, никога не е била и е реверанс от нейна страна, че търпи това нещо. Това се сещате, че на мъже, жени, в зависимост от характера влияе на самочувствието при следващи връзки.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 17:36 от sorscha

# 58
Като бях много млада спорех, че мъжете не могат да бъдат жертва на насилници жени. Мислех си, че "насиленият" мъж може просто да си тръгне и как ще се остави да го бият.

За съжаление наблюдавам друго и изобщо не са толкова безобидни жените.
Виждам жени, които държат банковите карти на мъжете си и им дават дневни.
Които им набиват в главата, че не стават, че са безполезни и трябва да са благодарни, че ги търпят. На тези мъже все нещо се случва с телефона им. И тя има достъп до него.
Лека полека мъжете са откъснати от роднини и приятели докато не останат само нейните.
Също поддържане на зависимости у другия и държане из късо чрез тях.
И най-страшното не винаги тези хора осъзнават, че нещо не е наред. Че нещо е дълбоко сбъркано в тяхната връзка.
Постоянни манипулации, лъжи.
И класиката - Настройване на децата срещу мъжа, до степен, децата да изпитват презрение.
Токсични могат да са и двата пола.

# 59
От тези три случая, които казах, че са ми познати, в два от тях децата прекъснаха връзка с бащите си. Тотална. На всичките битки, страховете им се оказаха оправдани.

Общи условия

Активация на акаунт