Но отминаха два дни без никой да вземе отношение и искрено се надявам да ми простите, че отново ще досадя с присъствието си със следното питане: Има ли предаване, подобно на старото "Вяра и общество" ?
Трябва да призная, че докато беше по БНТ следях предаването, макар да имаше гости от други деноминации и остри дискусии.
Откакто Георги Милков застъпи, гледам някак по инерция и го пускам по-скоро за фон. Например поканени са двама гости, които се гледат мило - единият твърди, че Божията благодат е само в еди коя си украинска Църква, а другият взема думата и твърди, че Божията благодат е в същата Църква. Буквално няма дискусия, както бяхме свикнали от "Вяра и общество". Няма и зрителски обаждания, както по една друга телевизия (БГ+) - там поне зрителите понякога противоречат на госта в студиото и на водещия.
Та има ли подобно предаване с реална дискусия и представяне различни гледни точки (може да не е на Благоев)?
Исках последната дума да е твоя и след като каза, че въпросът е приключен, не исках да продължавам по някакъв начин да представям в недобра светлина мои братя или сестри православни християни (което приемам за грях). Но чувствам нужда да уточня, че сигурно не съм се изразила достатъчно ясно и не съм разбрана правилно по въпроса за гоненето. Простете!