Тема за бързи въпроси и отговори ~ Всичко за нашите деца ~ Училищен блиц ~ Тема №7

• 35 317
  • 573
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Зависи и за кой град питате. В нашия квартал в София има една книжарница и те си правят тетрадките имат и едноцветни корици без картинки.

# 361
  • Бургас
Зависи и за кой град питате. В нашия квартал в София има една книжарница и те си правят тетрадките имат и едноцветни корици без картинки.
Прекрасно! Дали имат сайт? Моля, кажете коя е книжарницата!
Иначе ние сме от Бургас 🙂

# 362
  • пустинята Гоби
Мен ме дразни, че по книжарниците има предимно розови тетрадки и такива с разни еднорози, момиченца и други женски изображения. Голям зор е докато намеря нормални тетрадки за момчета. Не са ми малки децата, ама кое момче иска да ходи в час с тетрадка на сърчица? Обаче цяло лято няма как да ходя да обикалям книжарниците, каквото намеря-намеря, разбира се в подходящи цветове и изображения. Раждат се повече момчета, толкова ли е трудно да се печатат поне равно количество тетрадки, защо момичешките са повече?

# 363
  • Бургас
Според мен се правят еднакъв брой розови и сини, но много момичета предпочитат "момчешки" тетрадки. Същото е и с дрехите в популярна верига магазини - пускат момичешки и момчешки комплекти и момчешките свършват по-бързо. Мисля, че много момиченца и майките им са пренаситени от розовия цвят и избират свежи дрехи/тетрадки/раници в синьо, зелено, черно.

# 364
  • София
Зависи човек какво гледа и кое търси, на мен ми се струваше, че са много момчешките с коли и други картинки, а търсех за момиче.
Вече няма голямо значение, имайте предвид, че в прогимназията започват да пишат и в тетрадки голям формат, материалът се увеличава, учителите вече нямат конкретни изисквания за тетрадки, в пети клас е различно от първи-четвърти клас.
Децата също се променят.

# 365
  • пустинята Гоби
Едното ми дете е в прогимназията и голяма част от учителите имат изисквания за тетрадките, което допълнително ме затруднява, но гледам да съм подготвена и да имам запаси.

# 366
За дъщеря ми пък най-големите изисквания за тетрадки бяха в началния етап. За всеки предмет имаше изисквания за формата и броя страници. Сега в гимназията изискванията са много по-малко и гледам да купя с възможно най-малко листа, според минималните изисквания. Защото учебниците тежат страшно много и тя е от малкото деца, които си ги мъкнат всеки ден, на повечето й съученици стоят под чина. Не, че е преучила по тях, но ги разхожда. Аз тетрадки купувам от книжарниците в града, след като мине родителската среща (обикновено последната седмица от ваканцията). Намират се и корици с изчистен дизайн, тя също не иска детски картинки вече.

# 367
  • София
Прекрасно! Дали имат сайт? Моля, кажете коя е книжарницата!
Иначе ние сме от Бургас 🙂
Книжарницата е Трио, не знам дали имат сайт.

# 368
  • София
Аз в тетрадки отдавна не пиша, че да ги избирам. Изчакваме изискванията на учителите, давам пари и пращам в книжарницата. Около 3-4 клас вече са готови за това упражнение.

# 369
Някъде регламентирано ли е на какъв етаж да се намират класните стаи от 1 до 4 клас?

# 370
Някъде регламентирано ли е на какъв етаж да се намират класните стаи от 1 до 4 клас?

Мисля, че не. Решение на ръководството на всяко училище е. В много училища след 2ри клас ги качват на горен етаж за да има място за новите първолаци.

# 371
  • София
Дъщеря ми  миналата година беше 2 клас и беше на 3 етаж.

# 372
  • София
Всяко училище решава само, не е регламентирано в нормативен акт. В софийските училища има всякакви варианти за първолаците - в нашето училище бяха на 4 етаж, в други училища има и класни стаи за първолаци в мазетата, както и извън сградите на училището (последните два примера са от училища, които се пукат по шевовете, защото в районите им им повече регистрирани деца, отколкото съответното училище може да поеме).

# 373
Моят беше на втория етаж от 1 до 4 клас. Първият и вторият етажи бяха само да начален етап, но се запазваха четирите години.

# 374
Дъщеря ми беше на първи етаж първи и втори клас, трети и четвърти на втори, от пети до седми -на трети.

Общи условия

Активация на акаунт