В момента чета ... 91

• 42 984
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив

Започвам "Изкупление" - Ирса Сигурдардотир. 🤗

И аз започвам точно нея. “Водовъртеж” не ме грабна особено.

# 121
  • в сърцето на един мъж...
Завърших "Сетният й дъх" и много ми хареса. Останах леко изненадана от края, очаквах нещо подобно, но се оказа, че съм се излъгала за човека Simple Smile Много добре написана, много издържана и те държи в напрежение почти до последната страница Simple Smile Нямам търпение да започна "Поляната".

# 122
Сега погледнах - до момента са цели 10 книги от поредицата за Трейси Кросуайд. Аз съм чела само първата, за втората ще поизчакам.
Аз нещо зациклих с "Невидимите фурии на сърцето" на Джон Бойн. В началото много ми харесваше, но сега съм около средата и правя неловни сравнения със "Свобода" на Джонатан Франзен, с която също буксувах на същото място. Май ще почна нещо паралелно на четеца, да се поразсея малко.

# 123
  • в сърцето на един мъж...
О, не знаех, че са толкова, надявам се Бениториал да ги купят и да ги издадат всичките. Много хубаво пише тоз човек Simple Smile

# 124
  • София
Приключих "Удушвач" - 5*, разбира се!

И третата книга на страхотния тандем Фебер и Педерсен не ме разочарова!

След "Сатанинското лято" е настъпила есента и сега познатите ни герои - инспекторите Сине и Юнкер, както и цялата копенхагенска полиция, са по следите на жесток и безскрупулен сериен убиец.
Жертвите му са млади жени, чиито тела са намирани изнасилени и удушени от методичен садист-психопат. На местопрестъпленията - обикновено гористи местности и паркове, не са откривани никакви улики...освен няколко косъма върху един от труповете, които след ДНК анализ доказват връзката между настоящите убийства с  други две изнасилвания от преди години, останали неразкрити...

Сигурно се повтарям, но ще го кажа пак: тази поредица е истински разкош и наслада за любителите на скандинавски трилъри! Не само криминалната интрига и разследването, което е на супер-добро ниво, но и личните качества на характерите на героите ми харесаха. Разгледаните проблеми едва ли могат да оставят някого безучастен - как психически може човек да се справи след изнасилване, след онкологична операция, развод...

В очакване на четвъртата част, мога да дам на тази книга само 5 звезди и нито грам по-малко!

Сега започвам "Тик-Ток сензацията" (не знам дали е Тик-Ток или друга "сензация" Joy) "Йелоуфейс". Да видим как ще ми се отрази Simple Smile

# 125
Сега започвам "Тик-Ток сензацията" (не знам дали е Тик-Ток или друга "сензация" Joy) "Йелоуфейс". Да видим как ще ми се отрази Simple Smile

Оо, чакам отзив! Че и аз ходих да я гледам в книжарницата, но не се реших... 😆

# 126
Днес си купих и започнах ,,Ти, подобие мое” на Радослав Бимбалов и много се вълнувам. Книгата е написана от името на ,,Бог”, което само по себе си е достатъчно интригуващо.

Паралелно чета и ,,Алексис Зорбас” на Казандзакис, която от години отлагам.

# 127
Чела съм откъси от тази книга (“Ти, подобие мое”) и много интересни мисли и изказ има авторът. Много специфична книга, но с едно “но” за приемането ѝ - ако четете и християнска (православна или католическа) литература.

По този повод - темата за Бог всъщност има съществена роля и в “Портокал с часовников механизъм” - относно правото на личния избор на човека да бъде добър или зъл. Много интересна се оказа тази книга, както и по отношение темата за желанието  на определени групи, разполагащи с власт за контрол и подчинение на непокорните.

П.п. В този ред на мисли, много правдиво звучи и идеята на Джо Абъркромби относно избора или решенията, която някои хора (не)правят :
“ … мнозинството от хора предпочитат да им се казва какво да правят, вместо сами да вземат решения. Подчинението е по-лесно.”

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 12:10 от fenyx

# 128
Много ми е приятно, когато виждам как млади хора откриват и днес стари книги, издадени преди много години. Четат, вълнуват се, разсъждават...
И си мисля – ето това е, което прави някои книги класически и вечни, а други – бързо забравящи се еднодневки.

# 129
Довърших си "Всичко, което търсиш, се крие в библиотеката" - оценка 4*.
Ако търсите някоя топла, уютна история за мрачните есенни дни, това е книгата за вас. Историите са едновременно отделни - всяка история е за нов главен герой, но в същото време са свързани. Във всяка нова история се сменава по някакъв начин герой от някоя предходна. Има доза мистика в книгата - как тази едра библиотекарка знае от какво имат нужда нейните посетители. Разглеждаме премеждията и трудностите на героите и как намират решение за тях именно благодарение на посещението си в библиотеката.
Сега се чудя с какво да продължа. След толкова много нови книги винаги е трудно 😄

# 130
С "Тихи години", Sparks, видях ти новите книги в другата тема 😀

# 131
Направих лек скок към "Кутията на Гуенди" - кратка е и ми изглежда неангажираща. За ден - два ще я прочета и след това продължавам с по-тежките, в това число и с "Тихи години" и "Ноември". 💐

# 132
  • Русе
До половината съм на ,, Всичко,което търсиш се крие в библиотеката,, наистина много топла, уютна и приятна книжка. Междувременно чета,, Извън редовете романът на Яна Язова,, . Ще прочета и другата книга на писателката, много ми харесва как пише в аз форма от лицето на главната си героиня и ни поднася лични и професионални факти за писателката.
Чакат ме още две документални книги , за които прочетох много хубави отзиви в good reads:

,,Жертвено поколение,, е мемоар на писателката, която разказва за условията в концлагерите по време на Титова Югославия.
Във втората ще разбера за спасението на евреите у нас , в периода 1940-44г. Това са книги , които открих след като прочетох ,, Ноември,, на Алена Морнщайнова. ,,Гладна ,, съм за още книги ,но по-документални по тази тема.

Последна редакция: нд, 15 сеп 2024, 22:38 от lorito5678751

# 133
Ето сега за втори път ще прочетеш, че някой харесва "18% сиво", Гея.. И аз я харесвам.

# 134
Аз също! Hands V
Беше първа среща със Захари Карабашлиев и не остана последна.

Общи условия

Активация на акаунт