В момента чета ... 91

• 43 483
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
  • в сърцето на един мъж...
Geia, аз и като тийн не съм чела такива книги. Твърде скептична бях за такива четива. Сега нещо се повредих.

Абе то и днешната младеж не е като тогавашната Simple Smile

# 16
Благодаря за темата. Тъй като съм на море си взех леки книжки и прочетох първият роман на Ралица Генчева, защото ми е много симпатична и исках да видя какво се е получило. Не ми допадна, чете се бързо, но в поезията е по- добра за мен.
Сега чета “Кари Сото се завръща” и установих, че най- ми харесва от книгите на авторката, които съм чела “Скандалният живот на Евелин Хюго” и “Дейзи Джоунс& The Six”. Не е някаква супер литература, но поне всяка книга е с различен “вайб” за мен.

# 17
Благодаря за новата есенна тема! 🍂🍁🍂
Прочетох на хартия "Регресионна Психотерапия " на д-р Кристиан Тал Шалер. Честно казано очаквах много повече. За хора, които не са чели нищо относно регресията като метод ,тази книга ще им се стори меко казано странна! Книгата започва все едно си на по кафе с приятел,общи приказки и тук там някаква информация за пациенти на д-р Шалер, нищо задълбочено относно темата на книгата! Разочарована съм.

В Сторител слушам няколко книги. Като най-силно ме впечатли "Лечителят медиум " , която спрях умишлено защото искам да я започна от начало но на хартия. Много интересна информация има и определено бих си подчертавала важното за мен а по-принцип не драскам в книгите, но тази книга е учебник🙂.

# 18
Ех, ех, пак съм в дупка с книгите....
В смисъл - не мога да попадна на нещо мое си.

Прочетох Вой на Александър Скалд. Аз, като върл защитник на животните, съм абсолютно против лова. Може би заради това останах разочарована и объркана от спорната позиция на автора по този въпрос. Дори останах с впечатление, че е по-скоро ЗА. Дразнеха ме простоватите прякорчета на героите. Темата за кучешките боеве беше засегната, но ... тя е толкова страшна, тъжна и потресаваща, че не му се е получило на автора да предаде емоциите.
Като цяло - идеята на книгата не  е лоша, но изпълнението не ме впечатли.
И не знам каква е тая мода българските творци все да се кръщават с чужди имена.

Без малко да си купя новата книга на Георги Господинов. А не съм му фен. Каквото и да съм пробвала да почна негово, не ми допада.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 10:29 от utro77

# 19
Значи и тази няма да ти допадне. Доста напомня за "Физика на тъгата".

# 20
  • Sofia
Happy Mijjj, благодаря ти за уютната есенна темичка Flowers Fallen LeafFlowers Fallen Leaf

Аз чета в момента "Свирепа зима" на  Ким Фебер и Йени Педерсен и ми допада много. Малко мръднах до Родипите и нямах време за четене, за сметка на чудните гледки които видях. Но сега съм отпуск и ще наваксам.

И за любителите на Несбьо:

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 18:19 от Vesito

# 21
  • София
Благодаря за новата тема. В момента чета "Три срещи с инспектора" от Богомил Райнов. Опитвам се да прочета всичко, което е писал, макар че в книгите му има и немалка доза пропаганда.

# 22
  • София
Хм, тази на Богомил Райнов не ми е попадала, все си мислех, че съм прочела всичко от него.
Аз продължавам с Георги Мишев, втората част - "Мир на кумирите ни".

Някой чел ли е Алън Брадли? Попаднах на добри думи за книгите му в една дискусия за Луиз Пени. Видях, че има четири на български.

# 23
Миж,  благодаря ти за новата тема! Hug
Напоследък не чета много, но ще се запиша с последната книга, която прочетох преди дни.

Оцених я с 3 звезди в ГР.
Книгата  беше завладяваща и трогателна. И забавна. (макар и малко бавна).
 Мисля си,  обаче, че е малко „навсякъде“ с ненужно много герои и истории.

# 24
Аз съм на френска вълна и довършвам Черните лилии - Мишел Бюси и Алекс на Пиер Льометр. Във втората - "Алекс" не мога да открия кое ме дразни повече, дали превода или стила на автора, просто диалозите и цинизма на ченгетата в книгата са покъртителни...
После, с огромно нетърпение ще започна "Недовършеният ръкопис" на Франк Тилие и ще пиша с разни въпроси... по-конкретно към fenyx за която разбрах, че е прочела и третата книга в оригинал.
 P.S Обожавам книги в които централна роля е отредена на изкуството във всичките му форми и по-конкретно живописта. "Черните лилии"е такава и до голяма степен това беше причината да започна да я чета.

# 25
Чета в момента Проектът Аве Мария на Анди Уеар. Веднага ме заплени историята.

# 26
  • София
"Хората, които сеят в снега" ще ми е следващата. Нямам големи очаквания, дано ми хареса.

# 27
Благодаря за темата. Чета,, Отвъд портокаловата горичка ''. Леко увлекателно четиво. Вярвам, че ще ми хареса.

# 28
  • София
Хм, тази на Богомил Райнов не ми е попадала, все си мислех, че съм прочела всичко от него.

Това са три отделни новели с един и същи главен герой. Първите му кримки, преди да пише за Емил Боев. Има филм на Рангел Вълчанов по едната от тях (Инспекторът и нощта) с Калоянчев, Невена Коканова, Стефан Данаилов. https://www.facebook.com/share/v/nk9fJS7opLBRibSg/

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 23:25 от Prizma

# 29
Започнах "Времеубежище" и 5 глави по-късно продължавам с Мюсо "Непознатата от Сена".

Общи условия

Активация на акаунт