В момента чета ... 91

• 42 883
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Прочетох "Случаят Джем" на Вера Мутафчиева, много ми хареса. Освен аналитичност при представяне на историческите събития, авторката се справя силно с вътрешните светове на героите. Благодарение на това човек може да си представи какъв е бил Джем като личност, много ценно:-)

Продължавам с българските автори и сега чета "Дъжд" на Кармен Мишу. По принцип си я харесвам как пише и засега е така. Wink

# 31
В някаква книжна дупка съм и почти не чета... Продължавам бавно със "Скандилният живот на Евелина Хюго" - към края съм. Жалко, че книгата ме намери в това настроение, но ми харесва.
На четеца бавно си чета "Островът на морските жени" - и тя ми харесва.

# 32
  • София
===

Продължавам с българските автори и сега чета "Дъжд" на Кармен Мишу. По принцип си я харесвам как пише и засега е така. Wink

Аз приключих с "Дъжд" на Кармен Мишу - чакам с нетърпение книгите й, много ме радват. И сега не ме разочарова - образите имат дълбочина, чувства, развитие. Дано има повече такива книги.

# 33
Прочетох "Случаят Джем" на Вера Мутафчиева, много ми хареса. Освен аналитичност при представяне на историческите събития, авторката се справя силно с вътрешните светове на героите. Благодарение на това човек може да си представи какъв е бил Джем като личност, много ценно:-)

Вера Мутафчиева е безспорен талант! Белот на две ръце май ми е любимата й книга.

# 34
Чета Малка звезда на Йон Айвиде Линдквист. Единственото, което мога да кажа е - брутално. Реалистично брутално. Стигащо до дъното брутално. Навява на непонятна лудост. Във всеки един момент исках да спра да я чета, но нещо ме дърпаше към книгата и продължавах. Остава ми малко до края, искам да я оставя, но не мога. Може би искам да разбера до къде може ни закопае автора. Невероятна извратена лудост.

# 35
Много харесах Линдквист, за съжаление няма много преведени книги. Четохте ли "Покани ме да вляза"?

# 36
  • Den Haag
Много харесах Линдквист, за съжаление няма много преведени книги. Четохте ли "Покани ме да вляза"?
Да, преди 11 години,тогава много ми хареса и все още помня моменти от книгата, като картини пред очите ми. Мрачна, студена, потресаваща, но запомняща се книга!

# 37
Чета Малка звезда на Йон Айвиде Линдквист. Единственото, което мога да кажа е - брутално. Реалистично брутално. Стигащо до дъното брутално. Навява на непонятна лудост. Във всеки един момент исках да спра да я чета, но нещо ме дърпаше към книгата и продължавах. Остава ми малко до края, искам да я оставя, но не мога. Може би искам да разбера до къде може ни закопае автора. Невероятна извратена лудост.
Лелее такива ревюта обичам. Сега се сещам, че отдавна съм чела анотацията на тази книга но никак не се впечатлих с тези две малки певици, бъдещи звезди. Да очаквам ли нещо свръхестествено или само брутален ужас и насилие?
Може и в скрит текст за да не спойлваме Simple Smile

# 38
За сега няма нищо свръхестествено.  Книгата е изключително реалистична. Това е и красотата и, ако мога така да се изразя.

Като почитател на Стивън Кинг, смятах че съм свикнала на брутални сцени. Но Кинг е като лятна буря, а Линдквист е ураган от най-висока степен.

# 39
Да очаквам ли нещо свръхестествено или само брутален ужас и насилие?
Може и в скрит текст за да не спойлваме Simple Smile
Скрит текст:
Че то самото появяване на Малката звезда си е мистерия, доколкото си спомням - нали някой беше оставил бебето в гората?

# 40
Аз от четене и гледане на такива ужасии развих такава тревожност и безпокойство, че стигнах до там вечер да не мога да спя и да се будя от кошмари. Колкото и талантливо да са написани, не - мерси. Най-много някое криминале на Несбьо - те също понякога са тежки, но описанията на агресия и жестокости, особено когато е самоцелно, вече не ми понасят добре. И като цяло много се дразня, когато си личи как авторът сам се опиянява от отвратителните описания, което явно на някои читатели също им носи някакво хм..удоволствие, но конкретно за мен, това е белег за творческа немощ.

# 41
  • София
Прочетох Номври и съм много доволна.

Кажете сега новите разкази на Стивън Кинг добри ли са?

# 42
  • Пловдив
Благодаря за новата тема 💐
Чета

# 43
От библиотеката ще взема днес Смола и Тайният живот на пчелите по препоръка от форума. Само да попитам - нали няма разни фантасмагории и измишльотини?

# 44
Във втората със сигурност - не. За първата не знам, не съм я чела.

Общи условия

Активация на акаунт