В момента чета ... 91

• 43 629
  • 750
  •   1
Отговори
# 240
Дина Рубина ми е любим автор, от най-любимите. Ако харесаш "По слънчевата страна на улицата", непременно прочети и "Синдромът на куклата", тя е много магична и завладяваща.
Започнах "Да срежеш камъка" от Абрахам Вергезе. Любопитно е, че авторът е лекар по професия, като е започнал медицинското си образование в Етиопия и го завършва в Индия и явно личните впечатления са благодатната почва за двете му книги. Ако харесам "Да срежеш камтка", ще си купя и "Заветът на водата". Авторката на друга моя любима книга "Между небето и Лу" Лорен Фуше също е лекар - интересно съчетание на таланти.

# 241
Препоръчвам още едно ирландско бижу” Кралицата на пръстения остров” Донал Раян,уникална история,буквално не те оставя,ще следя автора за други книги,моята дружка знае какво ще ми хареса,сега да видя и аз с теглене на чоп коя да е следващата😀.

# 242
"Сърце на вятъра" е също много хубава, Calabria, издавана е от Колибри преди години, сега е доста намалена - електронна за 4 лв от сайта им.

# 243
Ей сегичка я купувам,Rayna🌺!Така обичам аз в неделя с мързеливото кафе,да си купя нещо хубавко за душата🌸!

# 244
  • София
Райна, благодаря ти! Ще чета и останалите ѝ книги.
Аз направо не знам как съм я пропуснала Рубина при цялата ми любов към рускоезичната литература и изобщо култура!
На едно ниво ми е с Людмила Улицка!

# 245
Сега видях, че Улика има нова книга - със стабилен обем и стабилна цена. Мнение за нея?

# 246
Дина Рубина ми е любим автор, от най-любимите. Ако харесаш "По слънчевата страна на улицата", непременно прочети и "Синдромът на куклата", тя е много магична и завладяваща.
Започнах "Да срежеш камъка" от Абрахам Вергезе. Любопитно е, че авторът е лекар по професия, като е започнал медицинското си образование в Етиопия и го завършва в Индия и явно личните впечатления са благодатната почва за двете му книги. Ако харесам "Да срежеш камтка", ще си купя и "Заветът на водата". Авторката на друга моя любима книга "Между небето и Лу" Лорен Фуше също е лекар - интересно съчетание на таланти.

Заповядай в книжния клуб! През октомври ще четем "Да срежеш камъка". "Заветът на водата" отдавна я имам и заради противеричиви ревюта и други книги все не я започвам.

Интересни мнения споделяте за Рубина. Намира ли се електронно? Бих я купила, но нямам достъп до книжарници.

На Улицкая четох "Децата на Медея" преди доста време, и макар че стилът й много ми допадна, нещо ми липсваше. Остана ми някак незавършена.

В момента чета най-новата на Кати Райх "Fire and Bones".  Става, но не е от най-силните й и няма особен трил.

# 247
  • Пловдив

Не е нущо уау, малко розовееща, за убиване на времето става.

# 248
Безкрайно съм очарована от Франк Тилие и неговите - "Имало едно време два пъти" и "Недовършеният ръкопис". В последните 2г, никой друг автор не ме е впечатлявал чак толкова с трилърите си, до степен да ги сънувам. Дори мисля да пиша на Ентусиаст, за да разбера, кога мислят да издадат третата част от трилогията - Лабиринти.
Разбира се, аз съвсем грешно прочетох първо "Имало едно време два пъти" и си признавам, че след края, бях зашеметена от загадките в книгата.
Скрит текст:
Моментално чекнах в гугъл съществуват ли наистина подобни музеи-пластинариуми
В момента съм към края на първата по ред на издаване - "Недовършеният ръкопис".
Имам няколко въпроса, основно към fenyx(защото знам, че е прочела и третата част в оригинал), но и към всички, които са ги чели. Пиша ги в скрит текст, защото съдържат спойлери, който смята да ги чете тепърва да не отваря, освен ако не забравя бързо, като мен Smiley

Скрит текст:
Каква е ролята на амнезията в двата романа или това е просто похват на автора? Защо и как Ескизе(погребалния агент) е задълбал толкова в разкритията си за Жюли?Къде по страниците на Имало едно време два пъти да открием Калеб Траскман и това буквално ли е? Тоест той е някои от образите в книгата или просто се има предвид духа му, който участва във всичко злостно? В "Недовършеният ръкопис" Калеб Траскман собствените си престъпления ли описва? Така както ги е описвал героя писател на Леан Морган? В крайна сметка ние четем "Недовършения ръкопис" с финала дописан от сина на Калеб, разбира ли се в третата част финала на Калеб или си остава тайна за нас?
Благодаря Flowers Tulip

# 249
Радвам се, че има и други читатели като мен, на които да е “разбъркал” мислите Франк Тилие, добър е наистина.
Ще се повторя, но трилогията без последната книга остава недовършена като история, така че - търпение, една читателка в темата беше писала, че е питала издателството и че са казали, че ще има и последната книга на български език.
Някои детайли на мен вече ми се губят, позабравила съм (а и някои неща исках напълно да забравя), четох преди време, а сега съм съвсем на друга жанрово вълна книги, но:
Скрит текст:
Следват евентуални спойлери за трета книга, макар че ще се опитам да не разкривам нищо конкретно
Скрит текст:
Има за какво да присъства темата за амнезията, интересен психо-феномен е използвал, повече за това сега не искам да издавам, но за мен по-интересна беше една друга тема - за чудовищното в изкуството, нещо немислимо да бъде прието за нормално от мен. Ако бъдат така добри издателите да направят вариант за достъп до бонус-главата на автора - след финала на трета книга ще разберете какво/кого имам предвид;
Има и още какво да се каже и за Калеб, къде или как е на страниците на втора книга - ще намерите отговора  отново в следващата
Скрит текст:
да, има го!
, а относно първата книга, там малко ми се омотаха нещата с това прескачане първо от втора книга, която бяха издали, след това набързо се позапознах с първата и вече не си спомням какво пък беше около този финал, на мен така и ми остана заради объркания ред на публикуване/четене в някаква степен мъглив или пък съм забравила вече подробностите за него.

# 250
Аз съм читателката, попитах ги на Панаира на книгата и ми казаха, че ще издадат и третата част. Ама защо пък да не им пишете, нека знаят, че има интерес.

Аз също много харесах и двете книги и нямам търпение да прочета третата. За всички, чието любопитство ще бъде събудено с тези коментари - първо четете “Недовършеният ръкопис”, после “Имало едно време два пъти” (за мен остава загадка защо са издадени в обратен ред, трябваше да ги питам и това когато имах възможност 😆)

# 251
В момента чета "Преди кафето да изстине" - взех я защото ме грабна корицата, а и обичам кафе, Япония и магически реализъм. Неочаквано тъжна, и въпреки това прекрасна и човешка. Препоръчвам. Явно освен на ужасите, японците са майстори и на драмата.

# 252
Чета "Стоте" на Морган Кас. Тъй като много харесах сериала, гледала съм го два пъти, реших че и книгата ще ме грабне. Нищо подобно. Поредното разочарование от това, че филма е по-добър от книгата. Елементарна. Написана е като за читател в 1-ви клас. Никаква дълбочина, никакво развитие на образите. Много съм разочарована. Тръгнах с големите очаквания и накрая едно голямо нищо.

# 253
Прочетох "Тихи години" - приятна, тъжна книжка, но не бих казала нещо уникално. А и очакванията ми след коментарите тук бяха завишени. За сметка на това "Когато животът ти изпрати хипопотам" ме заплени от първата страница. Дано все така да продължи!

# 254
Преди кафето да изстине съм я набелязала и след хубавия отзив тук още повече ми се дочете.

Общи условия

Активация на акаунт