В момента чета ... 91

• 43 001
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • Berlin
Някой, който е мъчел (исках да напише прочел, но в бързината това е излязло, оставям го😄) “Живот в скалите”, може ли да каже за какво става въпрос все пак в книгата? Аз стигнах до 1/3 някъде и всичко е само описание на възрастните и момчето, което е досадно. Нищо не ме хваща за гърлото.

# 496
Тази книга я бях получила като подарък (как точно нея избраха и аз се чудя) и директно я дарих за читалище. Попадала съм - без да търся, на цитати от нея, достатъчно беше да преценя, че не искам да я чета.

# 497
# 498
  • Карлово
Някой, който е мъчел (исках да напише прочел, но в бързината това е излязло, оставям го😄) “Живот в скалите”, може ли да каже за какво става въпрос все пак в книгата? Аз стигнах до 1/3 някъде и всичко е само описание на възрастните и момчето, което е досадно. Нищо не ме хваща за гърлото.
Аз харесах книгата. Преди да я прочета бях на представянето и в нашето читалище. Татяна Лолова четеше стихове на Мария Лалева и беше запленена от поетесата. Сподели, че иска да играе ролята на Михаил, най-близък и бил образа му.
Харесах някои образи, харесах много момченцето Павел. Имаше неща, които ми се струва, че бяха прееспонирани, като връзката на героинята с бащата на детето, ако добре си спомням.
Какво става
Скрит текст:
Героинята пристига в Созопол, болна в напреднала форма на рак. Живее няколко месеца, опознава се с хората, харесват се дори и умира. Детето трудно приема смъртта, майката му е казала да я търси в скалитекрай морето, когато си отиде.

# 499
От обсъжданите книги съм чела само "Глина".
Бих прочела и другите две книги на Виктория Бешлийска.
За останалите две авторки съм преценила,че не са моя тип литература и не бих ги чела.
Но и не бих ги хейтила, защото имат своите (по)читатели, значи им дават нещо, от което те имат нужда.Hands V

# 500
Докато сме на темата за български автори - някой чел ли е “Сивият път” на Любомир Николов -Нарви, недовършена, с отворен край ли е втората книга, доколкото разбирам е бил планувал да пише и трета…
Скрит текст:
(Мир на душата му)
?

# 501
  • Berlin
ДамаТрефа, благодаря! Значи за майката… аз през цялото време имах чувство, че ще видим историята на Павел.🤔

И за да не е спам, започнах “Малък наръчник по хюга”, наистина е като наръчник, има и интересни факти и статистика. Например колко от датчаните палят свещи в домовете си (над 80%), по колко свещи (най-много % са на 4бр. наведнъж) и т.н.

# 502
  • София
HeartHeartHeart Дина Рубина с нова книга! HeartHeartHeart

Ето какво споделя самата ДИНА РУБИНА:
Приятели мои, буквално през най-близките седмици излиза на бял свят първата книга от моя нов голям роман "ДИЗАЙНЕР ЖОРКА" - "МАЛЬЧИКИ", където на моите читатели предстои да се озоват в предвоенна Варшава, след това да бягат заедно с героите във военна Бухара, да се озоват и в Астрахан от съветските времена и отново да се озоват във вече разрушената следвоенна Варшава...

Толкова съм щастлива!

# 503
Ето тази новина наистина ме зарадва! Надявам се да четем и на български, макар че не е сред най-продаваните автори у нас със сигурност. Все пак разчитам на Лабиринт, чието мото е добрата литература да стига до повече хора.

# 504
И на мен много ми допадна Дина Рубина. Засега съм прочела само "По слънчевата страна на улицата". Прекрасна! Макар и да ми беше объркана на моменти, радвам се, че не я дочетох докрай.

# 505
  • София
И на мен много ми допадна Дина Рубина. Засега съм прочела само "По слънчевата страна на улицата". Прекрасна! Макар и да ми беше объркана на моменти, радвам се, че не я дочетох докрай.

Аз с нетърпение чакам да си възобновя четенето на нейните книги, но първо трябва да прочета чужди книги, книги от библиотиката и "пътуващи" книги със срок ...

# 506
  • София
HeartHeartHeart Дина Рубина с нова книга! HeartHeartHeart

Ето какво споделя самата ДИНА РУБИНА:
Приятели мои, буквално през най-близките седмици излиза на бял свят първата книга от моя нов голям роман "ДИЗАЙНЕР ЖОРКА" - "МАЛЬЧИКИ", където на моите читатели предстои да се озоват в предвоенна Варшава, след това да бягат заедно с героите във военна Бухара, да се озоват и в Астрахан от съветските времена и отново да се озоват във вече разрушената следвоенна Варшава...

Толкова съм щастлива!
О, благодаря за тази информация, голям почитател съм на Дина Рубина.Flowers Rose
Последно прочетох от нея "Синдромът на куклата", а имам и една любима книга от детството, сборникът "Всяка събота", който си препрочитам периодично и препоръчах и на децата.

# 507
По препоръки оттук съм започнала "По слънчевата страна на улицата" на последно коментирата авторка. Много съм в началото и още нямам мнение, но ми допада стилът на писане до момента.

# 508
  • София
Не се разбрах с Дина Рубина аз. Помъчих се със "Синдромът на куклата", почти я зарязах в началото, доизбутах я, но никак не беше моя и я подарих.
Някой я беше сравнил с Гюзел Яхина, друг с Людмила Улицкая, но това е доста дезориентиращо според мен, тъй като не открих нищо общо нито с чувствената емоционалност на Яхина, нито с невероятното леко, приятно и интелигентно чувство за хумор на Улицкая и нейните герои, които няма как да не заобича човек. Дина Рубина е съвсем друга, хубаво е, че и тя има своите почитатели, но мен ме оставя безразлична.

П.С. Райна, благодаря за линка към интервюто. Много ми хареса и мисля съвсем скоро да подхвана "Нишка". С лупа да търсиш онова мъничко изречение, в което се споменават Мария Лалева и Розмари де Мео. Всичко останало в това интервю е в пъти по-интересно Wink

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 08:58 от .♥.Петя.♥.

# 509
  • София
+ още един почитател на Дона! Heart
Ставаме 2. Simple Smile Виждам, че никой не е споменал моята любима нейна книга - "Щиглецът". Heart
Нещо съм проспала, че има нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт