В момента чета ... 91

• 42 935
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Благодаря за препоръката за "Джем" на проф. Мутафчиева. Има я даже в Сторител, веднага я зареждам. Аз на свой ред да препоръчам от нея "Предречено от Пагане". Още като тийн я прочетох след като гледах трилогията за хан Аспарух и оттогава ми е много любима книга. Увлекателна и интересна история, която не те оставя дълго след като си прочел последната страница.

# 61
Фен съм на Стивън Кинг от ранна тийнейджърска възраст. Прочела съм 90 % от творчеството му. При него ужасът /като например в "То" или "Сейлъмс Лот", а също и "Гробище за домашни любимци"/ е преплетен със свръхестественото или паранормалното. Знам, че няма вампири в реалния живот, не възкръсват домашните любимци, след като си ги погребал. Докато сега в книгата на Линдквист, ужасът е реален, лудостта е реална и можеш да я срещнеш точно в такъв вид при съседа например.
Като казах съседа се сетих за "Съседката" на Джак Кетчъм. Още повече, че там историята е по действителен случай, доколкото разбрах. Това, което се случва на главната героиня е истинско и реално насилие, което истински и реално може да се случи.

И понеже ми идват в повече насилието и реализма, ще продължа с книгите на Лиан Мориарти. Прочетох Тайната на моя съпруг и Какво забрави Алис. Препоръчвам ги с две ръце. Леко, приятно четиво с доза хумор. В момента съм на третата нейна книга Големите малки лъжи.

# 62
Е, то и аз от 14-годишна чета Стивън Кинг, но вече ми се поизтърка, понаситих се на такива истории и мисля, че е нормално след известна градация в този жанр, вече да ми идва в повечко, ако не е другата крайност - да не може да ме изненада вече с нищо. Не ми харесват и опитите да се подражава на Кинг. Също така не мисля, че той е някакъв таван на най-страшното, което може да се прочете. Най-страшни са книгите по реални истории, каквито също съм чела с купища и има един момент, в който човек има нужда съзнанието му малко да се прочисти от такива неща.

# 63
  • София
... а докато си чакам Кинг и довършвам Пу Сунлин, се хванах "за развлечение" с дуета на Лекберг с менталиста Хенрик Фексеус (Box, 2021). И не съвсем изненадващо открих, че - колкото и вярно/или фикция да е, пасажите с наблюдения около живот и характер (извън кримката) на една "жена-Монк" и шведски литературен Худини - ме увличат.

# 64
Тази книга на мен много ми допадна. Също и заради интереса ми към илюзиите.

# 65
  • София
Прочетох "Виолета" на Алиенде. Ами явно не е моята авторка това. Беше ми скучна книгата и не можа да ме грабне. Оценка 2.5/5.
Продължавам с "Хората, които сеят в снега".

# 66
Аз харесвам Алиенде, но новите й книги хич не ме грабват нещо.

# 67
"Аделейд" На Дженевийв Уилър
Стори ми се добро резюмето, но книгата ми идва  разпокъсана, характерите нелогични и направо ми е някакво аматьорско писане тази книга.
На моменти хиперскучна. Ще я довърша, но не препоръчвам .

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 17:30 от Lanarte

# 68
Напоследък чета книги, които не са преведени и не пиша много.

Не знам къде да питам за това и се надявам, че мога тук. Някой знае ли защо в български групи за книги на ФБ първият пост е винаги на английски? Не питам за да се заяждам. Наистина искам да знам.

# 69
Привет, четящи хора!
Напълно съм погълната от от поредицата за Робърт Хънтър на Картър! Вече съм до 11 книга, която чакам да ми пристигне тези дни, но интереса и любопитството в мен напират да разберат какво се случва с Робърт и Трейси?
10 книга завърши с това, че тя беше съкрушена и не искаше да го вижда, интересува ме дали продължава тази сюжетна линия с взаимоотношенията им, или вече Трейси е “out of the picture” Благодаря ви!

# 70
Обичам да чета романи, но наскоро ми попадна една стихосбирка на Елена Димитрова- " Ти само ела". Да си призная останах очарована. За всички, които харесват стихове- ако имате възможност прочетете я

# 71
Взех Да срежеш камъка Blush

# 72
  • Mostly in my mind
От къде?

# 73
малко на шега - Преследването на Аделайн.... обикновено чета бързо, но нещо не мога да хвана идеята зад тази книга, и вече се бавя месец.

# 74

Общи условия

Активация на акаунт