В момента чета ... 91

• 42 920
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • София
EmBrother, ако не си чел поредицата за Бастан, препоръчвам ти я!
Много атмосферна и зловеща е, подобна на тази на Питър Мей.
Само дето е ситуирана в Испания, по-точно в страната на баските.

https://www.colibri.bg/avtori/513/dolores-redondo

# 616
Съгласна съм за трилогията за Бастан! Завладяваща е. Сериалът също е добър. За съжаление, продължението "The north face of the heart" не ми хареса. Имах чувството, че друг е писал романа и магията я нямаше.

Препоръчвам също всичко на Тана Френч, особено поредицата за Дъблин. Не знам дали е преведена на български. (Проверих и виждам заглавия от нея на руски.)

# 617
Много харесах трилогията за Бастан. Не съм чувала нито за продължението, нито за сериала - какво е името му и има ли го преведен?

# 618
Сериалът се казва The Invisible Guardian.   Аз го гледах преведен на английски преди доста време. Продължението на трилогията намерих на английски, но даже не го дочетох.

P.S. Всъщност, "продължението" не е правилната дума. Това е прикуел на трилогията. Действието е в Щатите. Не си струва да го търси човек според мен.

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 19:12 от Cool_Cat

# 619
Днес започнах така обсъжданата тук "Вода за цветята" на Валери Перен. След първите около 150 страници се отказах... Имам чувството, че чета любовен роман, написан от Джеймс Фенимор Купър Simple Smile Същия стил - описание от 2-3 страници на полянката, на която излязла сърната и погледнала към ручея. Само че в случая - описание от няколко страници на ситуация, в която героите си разменят 3-4 реплики и нищо друго не се случва.

Изтеглих си от флибустата останалите романи на Юстайн Гордер - авторът на чудесния роман за същността на философията "Светът на Софи" - и утре смятам да продължа с някой от тях.

# 620
  • Пловдив
Много харесах трилогията за Бастан. Не съм чувала нито за продължението, нито за сериала - какво е името му и има ли го преведен?

Всъщност не е сериал, а игрални филми по трилогията.
Аз последните два - три дни нищо не захващам. Дала съм си малко почивка.

# 621
  • Mediterraneo
Още един глас за Бастан! Страхотна трилогия е! Задължително първо обаче книгата, ако смятате да гледате и сериала!

# 622
  • София
И аз благодаря за препоръчаното. Ще да е малко по-нататък, ще опитам от баския вкус с любопитство.
Пак съм с 3 четива паралелно (1 на хартия): сериозна философска и 2 за кеф (т.е. трилъри). А между тях - след като не харесах особено Ирса, минах към "сравнение" с Рагнар Йонасон. Една (първата от поредица) бях чел, ама нямах кой знае какъв спомен. Сега добавих още 3 към нея. Ще доложа, като имам впечатления за споделяне.

И за всички, които ще потърсят/ ето 2 от поредицата:
https://books.myddns.me/?dir=%D0%94/%D0%94%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1% … D0%BD%D0%B4%D0%BE

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 16:47 от EmBrother

# 623
Ирса не можа да ме "грабне" с първата си книга и засега не смятам да чета други нейни. Много ми липсва Хари Хуле, така и не открих друга поредица, която да ми го замести. Не ми е попадал Рагнар Йонасон, звучи обещаващо.
EmBrother, коя е философската?

# 624
Сайбиевата невеста - Боян Боев. 5/5
Много ми хареса и буквално я прочетох на един дъх. Историята ни връща през 1890 г., малко след Освобождението в село Стомна, където тече подготовката за сватбата на Цвета, която е обещана от баща си за жена на Лозан Сайбията. История за невъзможната любов и как тя предопределя съдбите на героите. Написана с прости думи, които обаче улавят цяла палитра от чувства и емоции. Със сигурност бих чела и друго от автора.

# 625
  • София
Приключих с "Погрешни стъпки". Дадох и оценка 3.5/5, не е лоша книгата, доста истории бяха преплетени, много неща имаше за разгадаване, не всичко, обаче се разкри. Не мога да дам по-висока оценка, защото не ми беше достатъчно интересно и не стоях под напрежение, за да разбера какво ще се случи. Grinning

Продължавам със "Стая за гости" от Клеманс Машалон.

# 626
Сайбиевата невеста - Боян Боев. 5/5
Много ми хареса и буквално я прочетох на един дъх. Историята ни връща през 1890 г., малко след Освобождението в село Стомна, където тече подготовката за сватбата на Цвета, която е обещана от баща си за жена на Лозан Сайбията. История за невъзможната любов и как тя предопределя съдбите на героите. Написана с прости думи, които обаче улавят цяла палитра от чувства и емоции. Със сигурност бих чела и друго от автора.
Другата книга на Боян Боев - "Последна молитва" на мен ми хареса повече.

# 627
Прочетох Слънце в полунощ на Роузи Томас. Много ми хареса. Увлекателна, държи в напрежение, действието е динамично. Със сигурност ще прочета и другите две книги от същата авторка - Кашмиреният шал и Айрис и Руби.

Продължавам да се опитвам да харесам Живот в скалите. Очакванията ми бяха за уаууу, имайки предвид истерията във фейсбук с многобройните цитати от книгата. Е да, ама не ..... Но, ще я мъча.

# 628
Точно цитатите от тази книга ме подтикнаха, когато я получих като подарък, да я даря без да я отварям дори.
Препрочитам някои истории (които конкретно ме интересуват) от “Недовършени предания”.

# 629
Дума да няма, голямо дарение ще да е било.

Общи условия

Активация на акаунт