В момента чета ... 91

• 42 914
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • Berlin
Боян Боев има публикувани разкази в блога си. На мен случайно ФБ ми предложи негов пост преди време с начало на разказ и ми хареса и така си чета от време на време. Обаче ми е много депресивно понякога, много рядко имат хепи енд, но такъв му е стилът.

Има ли я трилогията за Бастан на български? Да си направя един Коледен подарък. В списъка ми е от доста време, мисля, че я бяхте коментирали още когато я е нямало преведена (или аз не съм я намерила).

# 631
  • София
Боян Боев има публикувани разкази в блога си. На мен случайно ФБ ми предложи негов пост преди време с начало на разказ и ми хареса и така си чета от време на време. Обаче ми е много депресивно понякога, много рядко имат хепи енд, но такъв му е стилът.

Има ли я трилогията за Бастан на български? Да си направя един Коледен подарък. В списъка ми е от доста време, мисля, че я бяхте коментирали още когато я е нямало преведена (или аз не съм я намерила).
Аз я изтеглих от руския сайт, но ще почака, че съм приготвила Гришам и "Призраци над Камино".

# 632
  • София

Да, има ги и трите части. "Колибри" я издаде.

# 633
“Сайбиевата невеста” съм я мяркала в един сайт, където освен традиционното библиотечно търсене също е вариант за четене на книги. Чела съм откъс (не от там, на друго място публикуван), не е “моето”. Пак там има обаче и разказите на Петър Делчев (аз съм си взела книгата на хартиеното издание, преди време), в случай, че някой реши да ги погледне, само подсказвам.
А впрочем видях новина, че Столична библиотека имат инициатива за наемане на електронни книги, вижте на сайта им, ако ви върши работа.

# 634
  • Чукарландия

Да, има ги и трите части. "Колибри" я издаде.

Има ги и в ел. вариант на български.

# 635
И аз съм от почитателите на Бастан, четох я преди 2-3 години, много ми беше харесала.

# 636
Къде я има на български език?

Има ги и в ел. вариант на български.

# 637
  • София
Фата Моргана (леле, че ник! харесвам!), върнах се за нов късен (и само втори) прочит към Вълшебната планина на Томас Ман. Всъщност, за мен повечето от класиците са си и литературни философи:
Заблуждението на литераторите се състои във вярата, че само духът прави човека благоприличен. По-скоро противоположното е вярно. Само там, където няма дух, има благоприличие.
Цитатът е от там.

За Бастан: сложих линк в предишния си пост (само 1-2 странички назад) към 2 от трите в е-версии.
А тук са и трите:
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 17:09 от EmBrother

# 638
Честита коледа! Wink

# 639
EmBrother, благодаря!
Не съм чела Вълшебната планина. Преди 30-тина години много харесвах Ницше, но не съм се сещала да препрочета Тъй рече Заратустра със сегашния си акъл Simple Smile
Сега с голямо желание започнах Бялата богиня на Робърт Грейвс, дано потръгне нататък, че в началото малко не ми върви. Свикнах с киндъла и този ситен шрифт ми боде очите.

# 640
При мен трилогиите за Бастан и остров Луис започнаха обещаващо и после скука...
За два следобеда прочетох трите прислужници на Фрида Макфадън - слаба работа. Грабват вниманието и се четат изключително бързо, но стигне ли се до развръзката...
Скрит текст:
всички (с няколко изключения) персонажи, се оказват хладнокръвни убийци, включително децата, нелепо е...
Започвам дванайсетата история с любимия ми Уил Трент , обожавам тази поредица!

# 641
Чел съм и двете трилогии - за Бастан и за остров Луис - но не ги намирам за скучни. Напротив - изобилието от специфични за съответния регион подробности ми помага да усетя по-добре атмосферата. Е, в "Бастан" малко ме подразни мистичният елемент в една по принцип криминална поредица, но го преглътнах някак. Единствената друга кримка с епизодична намеса на свръхестествени същества (които обаче по никакъв начин не променят основното действие) е 30-тият роман на Александра Маринина от цикъла за Настя Каменская - "Смъртта като изкуство". Там въпросните говорещи котарак, гарван и камък си бяха съвсем на мястото и останах разочарован, че авторката не ги включи и в следващите си романи от поредицата.

Започнах "Мистерията на Рождеството" на Юстайн Гордер, но това се оказа детска християнска книжка. Случайно отворих "Светът на Софи", тръгнах уж само да форматирам файла и да изчистя някои грешки, а се залепих за нея и нямам сили да я оставя, докато не я препрочета отново.

# 642
Аз започнах първата Прислужница на Фрида Макфадън и още от сега ми върви плоско... Чудя се да си губя ли времето след отзива за слабата развръзка. Ще дам още малко шанс. Малко ми напомня Камила Лекберг, която за мен беше епично разочарование.

Паралелно довършвам "Керван за гарвани".

# 643
Аз съм възхитена от всички книги на Макфадън (без One by one). Все още не съм започнала сагата с прислужницата. Освен, че слушам Моъм, чета на хартия Гришам-Пазителите.

# 644
  • София
На мен ми хареса Прислужницата. 😃

Общи условия

Активация на акаунт