В момента чета ... 91

• 42 912
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • София
И на мен ми допадна първата Прислужница без да е чудо нeчетено Simple Smile
Другите не съм ги чела, но ми се струва, че историите ще забозеят съвсем ...

Продължавам с разказите от "Харесвате го по-мрачно" като паралелно с тях започнах "Къщата на духовете" на Исабел Алиенде. За мой срам не съм чела трилогията ѝ до момента. Няма какво друго да кажа, освен литературна прелест и наслада в най-чист вид.

# 646
Аз не харесах първата книга за Прислужницата, но пък втората ми допадна. Но третата нямам намерие да я чета.
Заредила съм четива по случай Хелоуин. Метнала съм "Холи", а вчера ми пристигна и "Харесвате го по-мрачно" на Краля на ужаса.

# 647
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
"Къщата на духовете" е хубава, но според мен е един от малкото случай, когато филма е много по-добър от книгата.
Инфлуенсната оттук си купих и "Аз, Анна Комнина" попрелистих я и ми се вижда обещаваща.
Сторител постоянно ми предлага книгите на Лусинда Райли някакви мнения за тях?

# 648
Миж, направо ти завиждам, че четеш трилогията на Алиенде! Приятно четене! Аз много често се замислям дали да не я препрочета, страшно много ми беше харесала, но имам толкова други непрочетени, че не остава време за повтаряне.

Прочетох “Момичета от пансиона” и много ми хареса. В началото не бях много сигурна за свръхестествения елемент, но мисля, че е на място и не беше прекалено.

Продължавам със “За да живея” на Йонми Парк. Интересно ми е да чета за Северна Корея.

# 649
И на мен ми допадна първата Прислужница без да е чудо нeчетено Simple Smile
Другите не съм ги чела, но ми се струва, че историите ще забозеят съвсем ...

Продължавам с разказите от "Харесвате го по-мрачно" като паралелно с тях започнах "Къщата на духовете" на Исабел Алиенде. За мой срам не съм чела трилогията ѝ до момента. Няма какво друго да кажа, освен литературна прелест и наслада в най-чист вид.
О, Веси, тази трилогия ме накара да се влюбя в Исабел Алиенде!
 Ще чакам с нетърпение твоето впечатление!
 Трилогията на Питър Мей за остров Луис ми хареса, въпреки че третата ми дойде малко слаба.

# 650
Трилогията за остров Луис ще придвижа по-напред в списъка с набелязаните книги, щом имате добри впечатления.
За Лусинда Райли - в един момент реших да погледна и прескоча направо на последната от поредицата за седемте сестри, но “Историята на татко Солт” е съвместна творба и вероятно не дава най-добра представа за нея като автор - донякъде беше интересна, но имаше в текста разни повторения, които ставаха досадни. По-добре е да опитате с някоя отделна книга или ако е с поредицата - да се започне отначало (избрах последната книга, защото нямах време за цялата поредица, а пък историята около сестрите ме беше заинтригувала).

# 651
  • Berlin
c-man, благодаря, аз предпочитам хартията все още.😄
Изобщо нямам проблем да препрочитам книги, ако много са ми харесали. Така прочетох отново “Гробището на забравените книги" преди да прочета последната книга от серията. Купих си и “Железният светилник” и другите книги, с идеята да ги прочета отново, а и да ги имам. “Къщата на духовете” също бих прочела отново, не мисля, че съм чела продълженията обаче. За съжаление, каквото прочетох друго след това на Исабел Алиенде, не ми допадна, а тя беше много модерна по едно време в младите ми години (преди 15ина години някъде).
Иначе си чета наръчника за хюга, ама малко сухо почна да става и се бавя, но на инат ще го завърша.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 12:10 от abs

# 652
Миж, направо ти завиждам, че четеш трилогията на Алиенде! Приятно четене! Аз много често се замислям дали да не я препрочета, страшно много ми беше харесала, но имам толкова други непрочетени, че не остава време за повтаряне.

Прочетох “Момичета от пансиона” и много ми хареса. В началото не бях много сигурна за свръхестествения елемент, но мисля, че е на място и не беше прекалено.

Продължавам със “За да живея” на Йонми Парк. Интересно ми е да чета за Северна Корея.

Морско момиче, тъй като и аз проявявам интерес за Северна Корея, книгата "За да живея" на хартия ли я четете, или  в електронен вариант? Търся я в електронен вариант.

# 653
Чета я на хартия, не съм я срещала електронно.

# 654
Почти прочетох "Одисея"  на Стивън Фрай, не знам дали ми се струва, но като че ли има повече промени, отколкото в предишните книги за гръцката митология. Примерно, беше ми направило впечатление, че митът за Орфей и Евридика е леко променен (не само стила, а самото съдържание), но там беше по-скоро козметично, докато в Одисеята има доста по-сериозни промени.
Впрочем, започнах я като аудио, но много се разсейвах, намерих си я в нормален формат и продължих така.
Имам още малко до края, но мнението ми е общо взето оформено и е малко смесено. От една страна има добре представени моменти, на места личат пристрастия (примерно историята на Орест - предполагам, че е любимец на Фрай, защото всичко е в положителна светлина до края - чела съм същия сюжет, пак интерпретация (т.е. не оригиналните митове) и всичко беше в много тъмни краски - явно е въпрос на гледна точка), от друга страна има включени истории, които не са особено интересни за мен и по-скоро са ми досадни.
И една доста странна особеност - Фрай се стреми към изчерпателност, така че е включил информация за тъпото продължение на Одисеята, което е като фенфикшън (т.е. доста абсурден и простоват сюжет, който прилича на сапунена опера), а от друга страна пропуска части от сюжета
Скрит текст:
- като това, че Телемах избива робините, които помагат на кандидатите и са техни любовници (те са съучастници - знам, че някои съвременни авторки много им съчувстват - аз съм жена и съм феминистка и смятам, че са получили точно каквото са заслужили).

Скрит текст:
Много ми хареса моментът с избиването на кандидатите. Огромен контраст с Маделин Милър, която изглежда им съчувства Joy
Не знам защо го скрих - предполагам, че повечето хора знаят какво се случва в Одисеята и едва ли е спойлер.

# 655
  • София
И като заговорихме за Исабел Алиенде - на 5 юни 2025г. излиза най-новата ѝ книга  Heart

# 656
Май е за темата с нови книги, но понеже Миж писа- аз пък видях, че ще издават отново “Възможност за остров” на Уелбек.

# 657
  • София
Тук го написах, защото в тази тема стана въпрос Simple Smile

# 658
Да, супер даже, просто реших да допълня и аз в тази тема за Уелбек, книгата отдавна съм я набелязала. Все не стигам и до нея, с безкрайния списък харесани заглавия.

# 659
  • Berlin
Много хубава корица, а и фонът отзад!
Явно “Къщата на духовете” (изд. 1982г.) й е най-известният роман, визирам надписа долу.

Общи условия

Активация на акаунт