В момента чета ... 91

• 42 910
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Много хубава корица, а и фонът отзад!
Явно “Къщата на духовете” (изд. 1982г.) й е най-известният роман, визирам надписа долу.

Корицата е страхотна, но от "Колибри" уточняват, че най-вероятно ще бъде с българска корица, защото "обикновено издаваме книгите на Алиенде с корици, дело на български художници" Rolling Eyes

# 661
Дано поне е на Живко Петров, той прави красиви корици.

# 662
  • Чукарландия
Не съм чела трилогията, но екранизацията е...страхотна! Любим филм! 🤗

В момента чета "Погребални обреди" - Хана Кент. Започна интересно, ще видим.
Много обичам като пише в анотацията: "по действителен случай". 🤗

# 663
  • София
Не съм чела трилогията, но екранизацията е...страхотна! Любим филм! 🤗

Да, аз съм гледала филма много отдавна и ми е избледнял. И по-добре, че да се насладя сега на романа Simple Smile

# 664
Някои от кориците на Колибри са направо покъртителни. Специално последните за трилогията меко казано не ми харесват.

# 665
Погребални обреди я четох отдавна, хареса ми, още ми става хладно като се сетя.

# 666
  • Mediterraneo

За Лусинда Райли - в един момент реших да погледна и прескоча направо на последната от поредицата за седемте сестри, но “Историята на татко Солт” е съвместна творба и вероятно не дава най-добра представа за нея като автор - донякъде беше интересна, но имаше в текста разни повторения, които ставаха досадни. По-добре е да опитате с някоя отделна книга или ако е с поредицата - да се започне отначало (избрах последната книга, защото нямах време за цялата поредица, а пък историята около сестрите ме беше заинтригувала).

Такава голяма поредица, ти ще прочетеш само последната. Която, между другото, е наистина досадна. Обобщава всичко, преразказва историите на Сестрите и доскучава. И да, определено се усеща намесата на съавтор, даже не знам дали не я написва изцяло синът й.
Аз много харесвам поредицата, всяка книга поотделно и като поредица, направо епичен труд е вложен в разгърщането на толкова сюжети и изграждането на толкова образи.

Алиенде е друг автор, с когото не мога да се спогодя. Както с Джоан Харис, например. С първата май приключих едва след първия опит, на втората дадох доста повече шансове( май 3). Не, на Алиенде съм чела Ева Луна и Къщата на духовете.

# 667
Затова и казах, че не препоръчвам да се тръгва така към автора. Всъщност си мисля, че направо по нейни записки синът ѝ е досглобил историята, но може и да се заблуждавам. Някой ден - ако стигна до сестрите пак, ще я почна отначало, но много поредици ми станаха, сега повече във фентъзи жанра чета, а там някои поредици са повече от прекалено дълги.

# 668
Четящи момичета (+2/3 момчета 😂), честит празник!
Будувайте си с книги до късни доби и ранни зори. Какво по-хубаво от това понякога.

# 669
Честит празник и от мен!
"Буден човек! Така викаше дядо ми едно време и в това имаше всичко - жив, умен, добросъвестен, който има очи да види, отворен за света, не като нас, дето само ядем хляба бадева. Будният човек сам е будител, без да знае, без да има претенцията за това. Будният буди! Бавно и невидимо, неусетно. (Усетят ли го, тежко му.) Затова бавно и невидимо, неусетно будете!
Честит празник!"
Георги Господинов

# 670
"Злато" от Крис Клийв - 5 звезди и номинация за "Книга на годината". Прочетох я на един дъх, а ще мисля за нея дълго. Книга, в която има толкова много спорт и надпревара, но е за нещата от живота, които не се съобразяват с ангажиментите от графика и календара, за възможностите, от които се отказваме, за да преследваме целите си, за невъзможните избори в най-трудните моменти, за житейските състезания, за които нямат значение скоростта и преднината, които сме спечелили на пистата, защото резултатите не са по заслуги, а по милост. И още за загубите, с които никога не свикваме, за приятелството, което се поражда, там откъдето никога не си е тръгвала конкуренцията и в крайна сметка може ли вечно да бъдем втори и все пак да сме победители. Много драматична, динамична и вълнуваща история, която в крайна сметка носи удовлетворение и надежда. Хареса ми много и препоръчвам.

# 671
Злато ще я потърся още днес. Благодаря за препоръката.

На автора съм чела Възпламеняване - за мен е 5* и отгоре, Другата ръка - не ме впечатли (освен историята), а Смелите се прощава отворих, затворих и оставих в Читалнята.

# 672
Морско момиче, приятно четене на "За да живея" - скоро я четох и много я харесах. Един от фаворитите ми тази година!

# 673
  • София
И моят опит с Крис Клийв започна и приключи с "На смелите се прощава". Дори не я дочетох - такава боза беше.
След това го бях отписала, но при тези препоръки на Райна, ще потърся и аз "Злато".

# 674
А моето поредно откритие благодарение на вас е Дина Рубина “Синдромът на куклата”.Много интересна историйка сглобена през призмата на няколко човешки живота,поколения,леле какви странности и неволи,с толкова много интересни,ама много интересни факти от света на кукловодството и за психиката на кукловода,нещо незнайно за мен,чудесна книга,чудесен стил,чудесен разказвач на истории.Оставила съм финала за днес,на спокойствие😀.
Добавям:обичам автори,които не само пишат увлекателно,но и споделят с читателя цяла една вселена от култури,интересни персонажи с техните лудости,но до лудост отдадени на изкуството,на културата,за които няма как да знаем иначе/лично аз/,както и споделяне на исторически факти,които я са били забравени,я умишлено забутани и ето,появява се човек-писател,изравя ги и създава една реална сцена на това,което е било и виждаш толкова уникални хора,улици,сгради,битки,страдания.Една от топ 5 за годината ще ми е👍🏻!По същия начин се чувствах с “Рана”,която също ми е в топ 5 за тази година!Те 5 няма да стигнат:).

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 09:57 от Calabria

Общи условия

Активация на акаунт