В момента чета ... 91

• 42 897
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
А пък колко чудесно е представена Прага точно в Синдромът на куклата, все едно е главен герой. Направо да тръгваме, когато си по-свободна за един коктейл или чай в бистрито срещу стария часовник. 😂

Аз още съм на фронта с Поща за госпожа Бромли.

# 676
А пък колко чудесно е представена Прага точно в Синдромът на куклата, все едно е главен герой. Направо да тръгваме, когато си по-свободна за един коктейл или чай в бистрито срещу стария часовник. 😂

Аз още съм на фронта с Поща за госпожа Бромли.
С теб навсякъде😘,наистина влюбих се в сградите с орнаменти и всички тези странни хора,които ги обитават,без да съм ги виждала…Аня,ако може и разходка с файтон и на куклен спектатъл😀.

# 677
  • София
Ех, Калабрия , Аня..големи сте дразнителки Hug
Чака ме Синдромът, но чета Алиенде, а вчера ми дойде редът в библиотеката за "Кралицата на пръстения остров" и "Мираж" и ги взех Blush
Чудя се кое по-напред да хвана Simple Smile
Аня, харесва ли ти "Поща за госпожа Бромли"?

# 678

Слушам поредната книга на Макфадън, засега върви доста интересно.

# 679
Галя,браво,ти много скоростно ги слушаш,аз съм започнала там “Керван за гарвани” и “Последна молитва” и все не смогвам заради хартиените книги.

# 680
И аз чета на хартия - Гришам, но ме е обзела мания по Макфадън. За да не е спам-“Една коледа в Париж” на Моъм не е нищо особено, помислих, че като го прочета на друга възраст ще ми харесва, но уви.

# 681
  • София
И аз чета на хартия - Гришам, но ме е обзела мания по Макфадън. За да не е спам-“Една коледа в Париж” на Моъм не е нищо особено, помислих, че като го прочета на друга възраст ще ми харесва, но уви.
Аз съм много разочарована от Гришам, "Призраци на Камино" все едно я е писал третокласник - елементарни изречения, глупав сюжет, плоски герои. Направо обида за читателите. Гришам или се е изчерпал, или го е подкарал през просото и е дал на някой да му пише книгите.

# 682
“Керван за гарвани” ми хареса много.

На Крис Клийв горещо препоръчвам и "Възпламеняване"
Има и филм, но не събрах сили да го гледам.

Продължавам да си чета "Аз, Анна Комнина"

Последна редакция: сб, 02 ное 2024, 18:47 от Al Georgieva

# 683
Кармен Мола с нова книга “ Мълчанието на майките”-pre-order,поредната за Елена Бланко.

# 684
  • в сърцето на един мъж...
Аз малко ваканционно го раздавам и реших да отметна от по-дебелите книги, които залежават. Така прочетох "Коледа в Тифани" и "Лято в Тифани". Малко ми беше досадно по едно време повторението и драмата на главната героиня, но после ми мина и я дочетох без да прескачам Simple Smile
Попадна ми информация, че Дина Рубина ще е тук, обаче събитието е организирано като концерт и цената на билетите е доста солена, започват от 25 евро. Явно е организирана за богатата руска диаспора Sad

# 685
Mиж, писах преди няколко дни за първи впечатления от Поща за госпожа Бромли. Още 100 с. ми остават, дано успея да я завърша днес или утре и ще се допълня, но определено ми харесва и преоткрих Брайс. Толкова е различен тук от това, което прави в Творецът на ангели.

Мираж от Дъглас Кенеди ли си приготвила? Много бих се радвала на отзив. От малкото, които не съм чела на автора е. Планирала съм я и добре че стана дума, за да се подсетя да я купя от колибритата.

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 14:35 от Аня

# 686
  • София
"Мираж" на Лекберг и Фексеус съм приготвила.
Дъглас Кенеди съм го планирала за прочит Hug

# 687

Започнах тази, засега няма нищо страховито, но ще дам шанс на аудиокнигата.

# 688
След като дочетох "Одисея", започвам "Вавилон". Имам две други книжки, които бях започнала успоредно, но не са ми много интересни и ще си почина от тях за сега.

Не знам защо му трябваше на Фрай да сравнява формирането на националните митове с изкуствения интелект, който създава изкуство. Голяма грешка, според мен - някак звучи пошло.
А като споменах пошло - Фрай много добре е обяснил какво представлява Енеида - Октавиан Август поръчва на Вергилий да напише обемна епична поема за Еней, която да обясвнява колко велико и митологично е основаването на Рим и същевременно да свърже императора с древния герой (според това произведение са далечни роднини). И така Вергилий (точно като изкуствен интелект за творчество) черпи с пълни шепи от гръцката митология, копира епизоди, като леко ги преиначава и поставя Еней в главната роля. Като цяло произведението не струва (опитвала съм се да го чета) и не знам как поколения италианци му се възхищават, освен ако не са лицемерни. Дори Данте, който е написал много по-качество произведение, е възхитен и избира Вергилий за свой духовен водач.
А от друга страна, самият Вергилий не харесвал труда си, който остава не съвсем завършен и на смъртния си одър поръчва поемата да бъде унищожена (което очевидно не се е случило).
Скрит текст:
Впрочем, в българската Уикипедия пише, че бил поръчал на приятели да довършат няколко стиха, а като потърся на английски излиза точно това, което съм чела другаде - че поръчал да я изгорят, защото не я харесвал.

Този месец чакам "777" (или "Хотел Лъки 7") на Котаро Исака, на английски. Предполагам, че ще ми хареса и съм малко нетърпелива за нея.

# 689
Аня, кои книги на Дъглас Кенеди препоръчваш? Едно от книжните ми разочарования тази година е именно негова книга, точно 4 негови съм чела и като че ли предпочитам по-малко харесваните му заглавия, като "Мираж" най-много ми допадна. Имам още "Следобеди с Изабел", "Изкушение", "Моментът" и "Специални връзки". Последната много я хвалят тук, но не искам да се настройвам положително към нея.

Общи условия

Активация на акаунт