В момента чета ... 91

• 42 894
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
  • Mostly in my mind
Завърших най-накрая "Магистрала Линкълн". Прекрасна е! Твърдо 5!

# 706

Засега не е много страховита, надявам се да има трилърско развитие. Прочитът е хубав.

# 707
  • София
На мен пък ми бяха безумно скучни, а книгите на Ирса са по-добри. Simple Smile
В момента чета "Мирис на смърт" от Саймън Бекет и се кефя на макс. Много "мое" четиво. Преди нея прочетох "Мъртви лъвове", втората част от поредицата за Блатната къща на мИк Херон. По принцип не съм особен фен на шпионски книги, но те не са точно такива. А английският хумор е на ниво.
Купих си двете книги от Блатната къща тази вечер 😂 Момичето от Сиела каза, че имало страхотен сериал по филма. Утре ги почвам.

# 708
Прочетох "Балада за Георг Хених" . Прекрасна книга.

И започнах на Алек Попов разкази. Много ми харесват - кратки, леко страшни, много добри.

# 709
Кои разкази, Ал, “Мръсни сънища” ли? Ако е този сборник в него има един разказ, заради който когато четох “Вох” се сетих за Алек Попов. Разказът е писан преди книгата, да отбележа, различни са и “илюзиите” (неслучайно в кавички).

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 07:54 от fenyx

# 710
Да, точно. Имам 1 и 2.
Кой е разказа?

# 711
Да, точно. Имам 1 и 2.
Кой е разказа?
Вече не си спомням заглавието, книгата в момента не е при мен, а съм я чела преди много години, в това издание:
Скрит текст:

Спомените ми за нея са за интересни, малко стряскащи разкази (но тогава бях и по-млад читател).
За този разказ си спомням едно финално изречение, но ще го сложа в скрит текст, ако не е прочетен, вижте го след прочита.
Възможно и много вероятно е заглавието да е “Търсят се асистентки”, но сега няма как да проверя дали е точно то.
Скрит текст:
Разказът беше за илюзионист, който търсеше асистентка за фокуса с разполовяване, девойката, която отговори на обявата много се чудеше как зрителите се впечатляват от фокуса
Другото - след прочита му
Скрит текст:
На финала имаше подобна реплика
“Ето дами и господа, няма лъжа, няма измама”.
Затова казвам, че ми напомним”Вох” на него, само че там разликата е, че имаше нарочно грешно изпълнени фокуси, и то не пред публика, докато тук имаше освен това и публика, като вид риалити, на живо наблюдаваща, макар че по времето когато четох разказа в страната ни този тип предавания, риалити и самата дума даже още не бяха познати.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 10:19 от fenyx

# 712
Това е заглавието.
Велик разказ, К.Тарантино би се развихрил в късометражен филм.

Много харесвам Алек Попов.

# 713
Мдаа, съгласна съм.
Ако не сте чели “Вох” и харесвате илюзии - там има три фокуса, с които може да се получи подобно усещане. Интересното е, че точно преди (или пък вече бях започнала книгата) попаднах на епизод от някакъв сериал, който сега изобщо не мога да си спомня кой е (случайно го гледах, телевизионно излъчване беше) и там стартираше също с неуспешен и зловещ като резултат фокус. Тогава книгата ми се стори доста неприятна на моменти, ама това е защото още не се бях сблъскала с някои кървави фентъзи автори. Сега вече мисля, че бих могла да чета спокойно и Крис Картър. Или Кармен Мола, знам че хвалеха книгите им тук, но още не идва ред (евентуално на английски мисля да опитам).

# 714
След дълго отлагане (защото не харесах изобщо "Малибу в пламъци"), най-после прочетох "Скандалният живот на Евелин Хюго' на Тейлър Рийд. За мен е силна и много емоционална книга, която увлича от самото начало. Амбиция, любов, и болка са пресъздадени добре.

Не си падам по холивудски звезди, особено съвременните и след всичко, което излезе наяве за тази индустрия, но действието в книгата започва по време когато все още има остатъци от "златната" ера. Мислех си, че за съжаление, някои социални стигми не са се променили дори днес.

# 715
  • Чукарландия
Започвам Творецът на ангели - Стефан Брайс по ваши препоръки. 🤗
"Погребални обреди" ме остави тъжна. Хубава книга, но очаквах друга развръзка, нищо оптимистично обаче не съзрях. Обречена, но истинска история.

# 716
Записвам се с Долорес Редондо "Невидимият пазител" - интересна и бързо се чете. Криминале. Твърде много описания на живота на главния следовател, но каквото такова.

# 717
  • в сърцето на един мъж...
Записвам се с Долорес Редондо "Невидимият пазител" - интересна и бързо се чете. Криминале. Твърде много описания на живота на главния следовател, но каквото такова.

Нататък ще ти стане ясно защо е описвано толкова много. Има връзка с историята.

# 718
  • София

В момента чета "Мирис на смърт" от Саймън Бекет и се кефя на макс. Много "мое" четиво.

Поред ли четеш поредицата? Аз съм на петата книжка, в момента я чета, Мъртви води. Много харесвам мрачната атмосфера на книгите на Бекет. Направо те задушава с описанията си на блата, мъгли, дъждовни мрачни дни, кал и в същото време е адски живописно! Но като цяло не харесвам развитието на поредицата. Първата книга много ми хареса, грабна ме веднага, но с всяка следваща... не вървят нещата. Не усещам надграждане нито в сюжетите, нито в образа на Хънтър, стават все по- бавни и скучни. Ще дочета наличните ми книги вероятно само заради атмосферата и защото Хънтър ми е много симпатичен.
Сега погледнах в Гуудрййдс - чела съм 1, 2, 3 и сега 6та книга (просто ми я подариха). Подобни поредици (като за Хари Хуле и тн.) гледам да чета в правилната последователност, НО задължително не една след друга, а с почивки и редуване. Задължително редувам жанрове. Ето, сега след "Мирис на смърт" започнах "За разлика от слоновете" на Дагмар Лойполд. Дори не мога да кажа какъв жанр е, не е точно поток на съзнанието. Трудно се чете, но пък мисля че си заслужава. След нея определно пък ще започна нещо "по-леко" (разбирай крими/трилър). И така. Иначе се получа пренсищане, според мен.

# 719
  • в сърцето на един мъж...
Сега като я споменахте и аз си я потърсих. Ще я пробвам Simple Smile В момента обаче нямам сили да се съсредоточа върху нещо сериозно и се развличам с Мариана Запата.

Общи условия

Активация на акаунт