Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 4

• 34 061
  • 768
  •   1
Отговори
# 645
Подкрепям Дух. И този "майпин инстинкт" и неизмрено чувство на любов не идват веднага, поне това е мое мнение. Много е рязка границата от вчера и днес,когато бебето се роди и изведнъж то зависи от теб. И наистина не мисля, че особено като станеш родител за първи път знаеш какво да правиш- пълна лудница е. Аз не съм имала депресия, тревожност, да, но аз мноог споделях с мъжа ми, леля ми, на 3 месец от ражднаето си намерих група майки в квартала, с които децата растат до днес и те много ми помогнаха и помагат да не затъвам.
Скоро се смях с мъжа ми,че наистина сме готови за 2 дете - големият си мие ръцете сшвд тоалетна и не пропуска вечер да се изкъпе и измие зъбите бвз пазарене. Първите 7, толкова важни са избутани 😀😀
За болките в таза - много често това е в следствие на свръх стегната мускулатура на тазовото дъно, която трябва да се отпусне - в Youtube има клипчета pregnancy pelvic floor, помага наистина.

На мен днес и вчера ми се вдигна самочувствието - педикюристката ми ме видя и каза "еее запопочнала си да надувяш коремчето, в 6ия месец ли влезе сега" , а аз от днес в 8ия 😀
Колегите ми не ме бяха виждали 3 4 месеца и вчера казаха,че съм супер свежа и само от корема надолу се вижда,че съм бременна , така че кг-те да си гледат работата. Продължавам да не ги меря 😀😀😀

# 646
Да бе, аз и сега не знам какво да правя. Даже с първото бях по нахакана.

След родилна депресия не съм имала, но имах пренатална първия път, а и сега на момента съм с такива състояния на апатия, но вече имам едно дете и то ми дава сили, колкото и в същото време да ми ги изпива. Днес например станахме в 5.20 заради него.

Много е хубаво да си майка. Невероятно е. Промени целия ми свят. Промених се адски много, в повечето неща за добро. Има толкова нежни, интимни момента на всепоглъщаща любов, която не може да св сравни с нищо друго. Но го има и обратното - по-черно от всеки ад. Може да бъде, може и да не бъде. Просто е важно да се знае, че ако се случи е нормално, не е повод за срам, сочене с пръст и дежурното "стегени се".

# 647
"Стегни се" и всичките му производни са ужасни.
Докато бях в болницата ни окуражаваха, че ако майката мисли положително, шансовете нещата да се оправят се повишават значително. Подобни неща са ми казвали и когато каката е била сериозно болна.
Въпреки добрите намерения, честно казано, това много пъти ме е скапвало допълнително, защото ми е вменявало вина, че не мога да погледна положително на ситуацията и така вредя на детето.
Според мен рядко човек може сам да се издърпа за косата от блатото на черните мисли. Добре е да се потърси помощ, а ние като приятели да следим за жените около нас, които имат нужда от такава, но не са събрали смелост да я поискат.
Иначе аз се усетих, че падам леко духом тия дни и ограничих всички канали, които ми бълват негативизъм. Редуцирах контактите с негативните хора и слушам аудио книги и подкасти, които ми дават сили.
Все пак с моите контракции магнезият ми е важен, а стресът само го точи.

# 648
Включвам се и аз по темата с депресивните състояния с преживян опит. Аз бях на много лошо място в първите месеци и много ме бутаха коментари като: Не се ли радваш? Наслаждавай се, че после е ужасно с бебето! Не се оплаквай, сега ти е най-хубавия период....сякаш живота ми приключва след като се роди детето. Много е важно и с кого споделяш явно. Лично майка ми каза веднъж, по друга тема, че това с хормоните било оправдание на слабите жени.... как да споделиш с най-близките ти?! На съпруга ми ще му вдигна паметник и ще му подаря 6372929 медала! Само разговор с терапевт успя да ме вдигне и чак след като изключих комуникацията с определени хора. Всичко описано в по-горните коментари важи и за някои жени по време на бременността. Дано се заговори и направи повече по темата и повече хора да проявят разбиране и емпатия. Тъжно е, че винаги се прави нещо след трагедия.

# 649
Чета, чета и всички имаме някакви болежки и бацили…На мен ми изписаха антибиотик за гъбичките, сега отивам да го купувам. Явно ще се пие, ЦРП 50, СУЕ 70.
Иначе бебето е станало 1,350 кг, 27 седмица реална, иначе е 12 дни напред. Пак ми се караха, че ям много въглехидрати. КЗ ми е 4,9 на гладно, качила съм 5-6 кг. Аз обяснявам, че бебето просто ще си е голямо и дебело, не може да спреш гората да се разлиства 😄😄😄
Секцио за 29.12.
Кръвното вкъщи го меря 120/80, в кабинета 135/80. Изписа ми допегид и него отивам да купувам, вече се водя с високо кръвно.
Хематологът заключи, че съм с анемия.
Чувствам се много добре и блестяща 😂 Но поне се наспивам все още, нямам никакви оплаквания в тази област.

Както ти обещах- моето бебе е 1530 г в 29 + 4 дни и ми казаха, че е идеално. Не виждам как твоето е с 12 дни напред с тези килограми. Не че съм експерт де, просто мисля, че малко излишно са те наплашили.

Иначе ще ходя на 4 та ФМ в 34 г.с. да видят пак кръвотока и артериите

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 17:29 от Дух

# 650
Боже аз ям каквото ми падне,  макар че вече забелязвам, че апетита много ми е намалял... не е вече това тъпчене. +20кг съм, захарта ми е 4.4 на гладно не са ми казали нищо. Случайно я пуснах и нея, защото ми я предложиха че било безплатно. Кръвно ниско 80/50, 90/60 😀През цялата бременност сутрин оперирам една тестена закуска или 2 кифли, или 3-4 филии с нещо, баници 😀 + едни голямо айрянче 😀 Всичко каквото обичам се яде в обилно количество. Коли пия, шоколади, чипсове, снаксове...Бебето си е добре и аз също. Вече е 2кг в 32г.с.
Добре си вървят децата, уредите им и без това не са много верни за теглото. Остават ми още  5 седмици, така като гледам как върви ще качи поне още 1.5кг. Поне така се надявам, да е по голямо бебе.

# 651
  • Хасково
Вашите бебоци всеки ден ли са супер активни,нашият пнак по принцип е активен, но днес нещо е мързелив😅😅
Дали от грипа и всички лекарства които ми изписа личната или просто не му е ден☹
Та започвам да се шашкам нещо пак

# 652
Момичета, малко деликатен въпрос - Освен ако не ви е забранено от доктор, вие правите ли секс последно време? Аз имам много силно желание, но мъжът ми ме отбягва. Странно му е, че има бебе в корема, страх го е да не му направи нещо и никакви мои логични обяснения не помагат. И предния път беше така, после като родих обаче, рязко ми спадна всякакво желание, а той тогава вече много искаше. Сега се опасявам, че ще се повтори картинката Confused
Мъжът ми е същата работа вече трета бременност!

# 653
mamelitka поне знам, че не е само моят, хаха.

И аз много мисля за този случай с Биляна, едно че ни предстои огромна промяна и ме е страх как ще ми се отрази на психичното състояние, отделно мой близък има сериозни психични проблеми, с които обаче по никакъв начин не се бори (освен оплакване, самосъжаление и вменяване на вина на нас, близките)...

Аз не знам дали страдах точно от следродилна депресия, късно се сетих да посетя психолог, след повече от 3 години, но толкова и време аз не се чувствах на себе си, често плачех (по принцип не рева изобщо), на няколко пъти бях убедена, че ще се развеждам, често изпитвах не-добри чувства към детето, докарваше ме до истерии, до гняв. А може би най-много ме изкарваше извън релси, недоспала, изнервена на поредния период на малкия, да чуя думите "оо, колко е хубаво да имаш детенце, най-хубавото нещо". Хората не се усещат колко много наистина могат да навредят с постоянните си неуместни коментари и съвети. А с мъжа се надявам този път да съм си взела поука, постоянно се ядосвах, че не прави нещата както аз си ги представям, че не гледа и не чете колкото мен, но реално нещата са си в моята глава и като не се доизказват се насъбират и избиват в лоши посоки.

# 654
Момичета, малко деликатен въпрос - Освен ако не ви е забранено от доктор, вие правите ли секс последно време? Аз имам много силно желание, но мъжът ми ме отбягва. Странно му е, че има бебе в корема, страх го е да не му направи нещо и никакви мои логични обяснения не помагат. И предния път беше така, после като родих обаче, рязко ми спадна всякакво желание, а той тогава вече много искаше. Сега се опасявам, че ще се повтори картинката Confused
Мъжът ми беше същата работа особено първите две бременности!
Е, сега е доста по-смел и гледаме да се възползваме💞 от всяка възможност, но при две поотраснали деца няма много чести възможности😁👀😁👀😁

# 655
Вашите бебоци всеки ден ли са супер активни,нашият пнак по принцип е активен, но днес нещо е мързелив😅😅
Дали от грипа и всички лекарства които ми изписа личната или просто не му е ден☹

При мен по-често е активен, но има и периоди, в които си го помързява. Как е бебчо, усети ли го?

# 656
  • Хасково

При мен по-често е активен, но има и периоди, в които си го помързява. Как е бебчо, усети ли го?

Здравата го раздрусах но даааа,макар че беше по леко от друг път, днес си е добре
Ама то и от толкова лекарства знам ли уж не са проблем за него,може да му е било тясничко, но днес е добре

# 657
Всеки ден активността е различна. Не знам дали усещат, ако с мама нещо е променено като вируси и т.н
Тука вече на 3я ден с ковид имам пак сила..май сополите само ми останаха да ме мъчат. Добре че прекарах по-леко от таткото.
Вчера само вечерта получих нещо супер странно като смущение на зрението. Някакви светли петна и мъждукане и то от едната страна предимно. Трудно е за обяснение, ама  се шашнах. Мерих кръвно, с оксиметъра мерих. Чувствах се добре  и отмина за около 30 мин, та не търсих лекар. Бая се притесних. Викам си от ковида ли е, що ли. То и толкоз лекарства пием посрай бременността, и още за ковида и това тяло съвсем се побърка.
Ще следя, ако пак се появи да ходя на лекар, ама днес добре се чувствам.
Да ви се е случвало подобно нещо?

# 658
Специално както го описваш не, но от както съм бременна зрението ми се е влошило много. Не фокусирам програмата на телевизора, много ми се замазва всичко.

А аз докато се похваля, че нямам стягания в корема, от вчера имам менструални болки, които предполагам, че са контракции, така че днес пак почвам магнезия. И вечер всичките ми крайници изтръпват. Последните седмици не мога да се наспя и това е. Май тази седмица ще започна да пера и гладя дрешки, защото усещам как прогресивно ставам по-изтощена и неадекватна. Нищо, че по цял ден мързелувам.

И разбира се поради липсата на каквото и да е желязо в мен, устните ми се цепят постоянно и кървят, носът ми и той. Майка ми е купила спанак, баща ми ще купува черен дроб, явно това ще е новото меню. 🤣

# 659
Днес мина и моята 3 ФМ и официално съм в 32 седмица 🥰 бебока си расте по стандарт, както каза Димитрова - 1800 грама, показа си личицето, крачета, вече си е истинско бебе, така ми прилича на бъдещия батко...
И аз се чувствам много изтощена, спя, но съм си изморена по  цял ден и после вечер между 20 и 22 ми идва прилив на енергия,когато върша цялата къщна работа 😀

Общи условия

Активация на акаунт