Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 4

• 35 059
  • 768
  •   1
Отговори
# 75
# 76
За ваксината против коклюш аз съм по-скоро за. Така или иначе имам още някакво време да събера информация и да реша.

Аз си мислех, че бебето ще е декемврийско, но днес лекарката каза, че ако няма предпоставки ще е по-скоро за началото на януари. Със сигурност ще е секцио, поради предишно такова през юни 2023.

Аз имам друго питане - има ли някой с ниски стойности на кръвна захар на гладно и ако да - какво са му казали?

Моята онзи ден беше 3.6 след седмица в Гърция с десерти всяка вечер и вечерта преди изследването - ориз, грозде и шоколад. Лекарката не се тревожи, бебето се развива повече от чудесно, дори според нея върви голямо (това май го казват винаги на всички), но на мен ми е в главата. Не е като да не ми става лошо чат пат..

# 77
Аз ще си сложа ваксината за коклюш, все пак докато бях в ранна бременност, сина ми имаше коклюш, така неочаквано дойде и вкъщи това. Ще ходя на очен лекар и имам малко надежди, че ще мога този път да родя нормално 🙂

# 78
Здравейте,момичета.Налага ми се да пия антибиотик,но имам лекарство в зъба(предполагам арсен) дали са съвместими? Мога ли да започна антибиотика докато имам лекарство в зъба или трябва да го махна?Хипохондрията ми се отключи

# 79
Аз си харесах количка Maxi Cosi Plaza. Чакам черния петък да си я взема на оферта Grinning
Привет на всички !С термин съм 2.12 и вече лака полека си мисля че е време да се насоча към количка и всички останали покупки.Та... вие към камва количка сте се насочили ,защото пообиколих магазини и все нещо не ми харесва в някоя количка ,определили сме бюджет около 1600 лв.

# 80
Момичета, вчера бях на АГ. Измери ми отново шийката, че имаха съмнение. Не е много скъсена 33-35, но док видя, че е леко фуниевидно отворена и веднага ме прати на серклаж в Надежда. Това веднага обаче ще се случи най-рано след 4-6 седмици. То ще дойде време да се ражда… Ние сме против с ММ. Ходих на друг мой близък аг и той каза, че не е нужно, все пак това ми е трето раждане и т.н. Днес отивам във Варна при приятел На ММ. Разочаровах се от моят следящ. Работили сме заедно, познаваме се от години и двете деца родих при него. Накрая ми излезе с номера “абеее за всеки случай”. Серклаж след 19 гс е много по-голям риска от усложнения. Моля ви стискайте палци😵💫🥰🥰

# 81
И аз знам, че след определена седмица не се прави серклаж, мисля, че беше 23-24. Точно заради това на мен ми предложиха песар. Не ми сложиха песар, но съм на Утрогестан вагинално, което да държи шийката. Отиди на още едно мнение според мен.

# 82
Дами, възможно ли е бебчето да се завърти така, че да застане почти изцяло ниско долу, защото така го усещам и ме рита само там от вчера. Във 24+3 дни съм и питам, защото вчера направо ми се ревеше. От обяд започна да ми се ходи постоянно по малка нужда, точно като при цистит, излизам от тоалетната и се връщам на секундата пак. Без парене, без болка. И така 3 часа. Изпих доста вода до вечерта и като си легнах, естествено станах поне 4 пъти за половин час, но започна и леко да ми пари (не знам дали вече не беше на психическа основа). Сега се чудя, дали е от позицията на бебето, защото когато се изправя, усещам цялата тежест ниско в корема и ми се допишква, а като седя нямам проблем, поне за сега и не зная дали да пиша на АГ-то да ми каже какво да пия или да изчакам и днес да видя как ще е..

# 83
Дами, възможно ли е бебчето да се завърти така, че да застане почти изцяло ниско долу, защото така го усещам и ме рита само там от вчера. Във 24+3 дни съм и питам, защото вчера направо ми се ревеше. От обяд започна да ми се ходи постоянно по малка нужда, точно като при цистит, излизам от тоалетната и се връщам на секундата пак. Без парене, без болка. И така 3 часа. Изпих доста вода до вечерта и като си легнах, естествено станах поне 4 пъти за половин час, но започна и леко да ми пари (не знам дали вече не беше на психическа основа). Сега се чудя, дали е от позицията на бебето, защото когато се изправя, усещам цялата тежест ниско в корема и ми се допишква, а като седя нямам проблем, поне за сега и не зная дали да пиша на АГ-то да ми каже какво да пия или да изчакам и днес да видя как ще е..
                                                      На мен това ми се случва често, мисля, че е от бебчето, няма страшно! Явно с някоя част застава ниско долу и ни е кофти

# 84

Моята девойка редовно прави тур между мехура ми и черния дроб. Веднъж тропа да излиза, веднъж ако може зад гърба да отиде 😆😆😆 До преди месец беше супер ниско през цялото време и беше тегаво. Аз също имах парене, но го има момента като отидеш 63829 пъти до тоалетна и протриеш мястото с тоалетна хартия (колкото и да си внимателна и нежна), ще пари. Пусни една стерилна урина за всеки случай, аз така направих и просто стисках зъби.... Дано всичко е наред.

# 85
момичета при вас имало ли е такива разминавания? Попринцип съм в 24.5 .До преди 2 месеца се развиваше нормално в срок.Не съм правила фм и бхс  тъй като града няма специалисти

# 86
С първата бременност имах разминаване с 2 седмици, до края бяха станали 3, бебето просто вървеше по-малко от самото начало.
По тази причина правих и трите ФМ при двама различни доктора, следихме кръвотока постоянно...
Изоставането на AC(коремна обиколка) би могло да е ранен знак за интраутеринна ретардация, макар и да не е задължително.
В такава ситуация бих отишла възможно най-скоро до друг град, за да се консултирам с фетален специалист...

# 87
С първата бременност имах разминаване с 2 седмици, до края бяха станали 3, бебето просто вървеше по-малко от самото начало.
По тази причина правих и трите ФМ при двама различни доктора, следихме кръвотока постоянно...
Изоставането на AC(коремна обиколка) би могло да е ранен знак за интраутеринна ретардация, макар и да не е задължително.
В такава ситуация бих отишла възможно най-скоро до друг град, за да се консултирам с фетален специалист...
.       Много благодаря

# 88
момичета при вас имало ли е такива разминавания? Попринцип съм в 24.5 .До преди 2 месеца се развиваше нормално в срок.Не съм правила фм и бхс  тъй като града няма специалисти
А ти започна ли да се храниш нормално?

# 89
А ти започна ли да се храниш нормално?
.  Не ,на диета съм .Лекаря ми назначи  нова диета,тъй като не ям месо,хляб,картофи ,ориз и ей такива вредни храни.Та ,в момента трябва да приемам по 500гр яйца,сирене ,риба..но не знам дали ще се справя

Общи условия

Активация на акаунт