Термин ДЕКЕМВРИ 2024 ❤ тема 4

• 34 048
  • 768
  •   1
Отговори
# 750
За мен е непосилно да коментирам, не искам да стане скандал, НО да се надяваш за 2м да качи поне 500гр бебето?? Тоест според теб да се роди доносено бебе в 40г.с. 1500гр е добре? Чак си мисля, че става въпрос за някакъв вид провокация, но като чета другите коментари ........

# 751
Преди време се заформи дискусия покрай коментарите на въпросната дама.

Всеки е свободен да трови нероденото си дете както пожелае - дали с глад, лишаване от есенциални хранителни групи или някакви подобни, дали тъпчейки се с чипсове, баници и пасти, дали пушейки…

Нека само не се пропагандира като здравословно и правилно нито едното, нито другото. И нека не идваме да се оплакваме тук как бебето е много малко, ама видиш ли майката яде по-малко от тийн, “щото така свикнала била” или бебето било малко слонче, майката с висока захар и какво ли още не, ама думка едно шоколадче за отскок.

Дано не бъда разбрана погрешно. Никого не искам да обидя. Има доста хора, които въпреки истинските старания, които полагат, са в едната или в другата крайност. В крайна сметка има неща, които не зависят от нас.
Ама зорлем да си вредиш, и то не само на теб, ами и на някакво абсолютно невинно и беззащитно същество… кому е нужно…?! В крайна сметка са девет месеца само, не е цял живот.

# 752
Да,бебето е 1 кг,я 27-ма седмица беше 750 грама.Аз съм също слабичка,та мисля ,че е нормално.Според лекаря теглото е нормално,но се порових в интернет и май е доста мъничко+ при бебета с ниско тегло се приема протеин ,а той нищо такова не ми спомена

Като акушерка ти казвам-бебето ти е малко. Изостава. Вероятно ще се роди под термин хипотроф (това са просто казано недохранени бебета), дали поради причина от плацентата или защото бременната има вредни навици и недохранване, все тая. Храни се, приемай протеин за бременни и се надявам да се развиват нещата при теб ок. Помня, че караше на салати… Недопустимо е Sad((

# 753
И ето затова трябва и друго мнение на АГ, защото според този лекар е окей. Момичето спомена, че е от малък град и я съветвам да отиде при добър специалист в някое по-голямо населено място.

# 754
Аз тук смятам, че става въпрос за по-специфичен проблем (особеност не мога да го нарека) с въпросната дама. Четейки други постове в други групи, където говорят за карти таро и разни птици и смърт и какво ли още не... Не съм ничии съдник, НО въпрос на разум е да си наясно, че детето ти в случая очевадно гладува... 30г.с. са близо 8 месеца системно недохранване, жена. 1кг!!!!!!! 1 смотан килограм за 8 месеца живот, недопустимо е просто.

# 755
Съгласна съм с коментара на 1000%.
Не може за 10 седмици да се надява да качи 500 гр. Доколкото знам е средно 150-200 гр на седмица (ако бъркам, поправете ме). 29+0 гс моето беше 1400 гр.  и ми казаха че отговаря точно. Така че 1 кг за 30 гс както и да погледнеш си е малко.
За мен е непосилно да коментирам, не искам да стане скандал, НО да се надяваш за 2м да качи поне 500гр бебето?? Тоест според теб да се роди доносено бебе в 40г.с. 1500гр е добре? Чак си мисля, че става въпрос за някакъв вид провокация, но като чета другите коментари ........

# 756
Благодаря ви ,момичета🤗обезателно ще си взема протеин,относно месото съм вегетарянка

Позволих си да разгледам профила ви и какви дискусии следите. Имам и ужасяващ спомен от ваши потресаващи изказвания в стари публикации в тази тема: как ядете само салати и шоколад, за да пазите фигура, въпреки съветите от поне 5 жени тук да започнете да се храните нормално! Моля ви от все сърце- незабавно да потърсите професионална помощ! Не психолог, направо психиатър! Поведението ви не е нормално и не е човешко спрямо живота, който създавате в себе си! Поемете отговорност за действията си и си избистрете ума, преди да е късно! Потресена съм просто!

# 757
А аз съм 04.01.2025, но на всички прегледи казват, че върви седмица напред и е твърде вероятно да се роди по Коледа!

# 758
Да,лекаря ми назначи диета ,но е непосилно за мен за изяждам по половин кг сирене на ден…аз попринцип се храня малко ((цял живот съм така) предполагам,че за 2 месеца ,ако бебето успее да набере поне половин килограм ще е добре?

Да се роди в деветия месец 1500гр?!?
Аз също съм в шок. Рядко си позволявам да се изказвам негативно в живота си, но тук става въпрос за съдбата на едно дете. Осъзнавате ли, че да не дава Господ, може да му навредите по необратим начин? Да е живо и здраво бебенцето! Дано има късмет!

# 759
А аз съм 04.01.2025, но на всички прегледи казват, че върви седмица напред и е твърде вероятно да се роди по Коледа!
Аз съм за 10.01, но секциото ще е около Нова година 🙂

# 760
Здравейте, искам да повдигна отново въпроса за помпите за кърма. Смятате ли,че е необходимо да се носи в родилното? Аз знам, че там имат, но предполагам, че са ограничено количество и затова съм в чуденка дали да си взема и каква да си взема. Как смятате да процедирате? Относно подготовката за кърмене, ще правите ли такава? Доста различни мнения чета на мами, които нищо предварително не са правили и не са имали проблем с кърменето. Други пък съветват за мазане с крем. Какъв е вашият опит?

# 761
Аз съм потресена. Наистина се надявам това да е забавление на дамата и да пише всичките теси неща, за да гледа реакции. Ало е истина е ...меко казано съдистично.

# 762
Нашият господин вчера си смени позицията и имам чувството, че целия е ниско долу( не знам как се събира). Ритниците са под пъпа, вдясно и навътре, но странното е, че снощи хълца и се усещаше централно под пъпа. Не мога да си представя как е позициониран.
Едно обяснение дадох.. 😂😂😂

# 763
И аз така се надявах, но уви. Снощи обърнах сайта на пълна версия и се начетох на всякакви лудости. Хипохондричка с неизяснен психичен статус. Паник атаки, ниско кръвно, високо кръвно, висок пулс, ама получавам ли инфаркт, ама да не е инсулт и да умирам, много ме е страх да не умра и прочие и прочие. За картите таро и коментарите за свръхестественото (в което очевидно вярва дълбоко) няма да коментирам. Не е шега работата, съветвам те с цялата сериозност на света вместо да търсиш разни скъпи парфюмчета, моливчета за устни и лакчета, потърси най-добрия и скъпоплатен психиатър минута по-скоро! Не само заради себе си, най-вече заради детето, което носиш. Не сме се събрали тук да правим другарски съд, но би било прекрасно да разбереш, че вредиш на невинно създание по жесток начин.

Аз съм потресена. Наистина се надявам това да е забавление на дамата и да пише всичките теси неща, за да гледа реакции. Ало е истина е ...меко казано съдистично.

# 764
След малко ще пусна нова тема.
Искам все пак да напомня, че е добре да пазим добрия тон помежду си. Муун не е обидила никого и макар да съм крайно несъгласна с решенията, които взима за себе си и детето си, все пак считам, че има граница отвъд която лични обиди и квалификации са грозни и не водят до нищо конструктивно.

Муун, бебето ти изостава в развитието си. Вътреутробно, а и след това, физическото и психическото развитие на бебето са взаимосвързани. Разбирам страховете ти, но когато човек взима съзнателно решение да бъде родител (а ти явно си го взела, щом си бременна в 8 м) трябва да бъде готов да поставя някой друг преди себе си. Не винаги, но понякога. В случая проблемите и комплексите ти относно собственото тяло се отразяват на детето ти. Потърси психолог и си смени АГ то. И не, не е нормално да е 1 кг в 30 г.с. а съветът за 500 г сирене на ден е абсолютно грешен. Сиренето не е протеин, а мазнина. Протеин е извара. С 500 г извара и овесени трици и яйца може да си направиш уникален "тутманик" с много протеини и фибри, с които ще си сита и ще носиш на бебето си полезни вещества. Ако имаш нужда от помощ с храненето мога и искам да ти помогна. Пиши ми.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 11:03 от Дух

Общи условия

Активация на акаунт