Войната между половете

• 18 996
  • 801
  •   1
Отговори
# 180
  • Out of the Mix
Елена, не визирах моите познати, мен, теб, твоите познати, а околните масово, и аз нямам такива около мен, не ми и трябват.
Браво на теб, явно си "селектирала", когото е нужно.
Намират се, да, ето ме. И не само аз. Relieved
Много хора живеят капсуловано и не виждат какво се случва около тях.
За протокола: задавам ти просто въпроси, не споря, да не се "наежваш", или "подскачаш" нещо.

# 181
  • София
Не съм я разбрала правилно явно. Искала е да напише: да я подкрепя, да вярва в нея, да я разсмива до сълзи и да я утешава, когато плаче, да е болен щом тя или детето са болни, да я закриля и пази, да бъде там, е да ѝ каже, че всичко ще бъде наред, да прави така, че всичко да е наред … Обаче редактора го е коригирал на “да я носи на ръце, да ѝ купува бижута, да организира екзотични почивки, да чисти готви и пере …“
Моля за извинени, при това положение.

Да е болен, щом тя и детето са болни? Що за извратено желание?

Иначе грижата има много измерения. Идеята беше, че няма да храним мъж, който прави хубави неща за жена си и да й казваме да бяга с двеста. Вече кой какви неща цени и има нужда да получава в една връзка, си е негова работа.

# 182
И ако вземе че се гътне тя, той автоматично да си прави сепуко Joy

Абе мани, в Индия нямаше ли такъв обичай? Умира мъжът и погребват жива жена му с него.

# 183
Скрит текст:
Не съм я разбрала правилно явно. Искала е да напише: да я подкрепя, да вярва в нея, да я разсмива до сълзи и да я утешава, когато плаче, да е болен щом тя или детето са болни, да я закриля и пази, да бъде там, е да ѝ каже, че всичко ще бъде наред, да прави така, че всичко да е наред … Обаче редактора го е коригирал на “да я носи на ръце, да ѝ купува бижута, да организира екзотични почивки, да чисти готви и пере …“

Иначе грижата има много измерения. Идеята беше, че няма да храним мъж, който прави хубави неща за жена си и да й казваме да бяга с двеста.
Вече кой какви неща цени и има нужда да получава в една връзка, си е негова работа.

Ей тука е заровено кучето. Защото, да, лична работа всекиму е какво цени, ама не се споменава, че всяко действие в реалния свят е функция на времето. Както съм писал милион пъти. И въпреки, че няма, за сега, общопризнато и общовалидно понятие за време (виж Етиен Клайн) 
Скрит текст:

Получава се така, че Тя, за да постигне някакви свои цели, в един момент цени това и онова, пред Него твърди че цени само това, а след подпис в гражданското се оказва, че ценяла и други работи, ама те са свързани, нали, тоест няма проблеми Wink.
Да не минаваме на темата - какво точно ценят Тя и Той след 10 години. Или след 15, 20?
Има ли вечни ценности? А споделени вечни ценности?
Единствено вярващ може да се самозаблуждава в нещо подобно. Но ние не сме от тия, нали, како Сийке?

# 184

Иначе грижата има много измерения. Идеята беше, че няма да храним мъж, който прави хубави неща за жена си и да й казваме да бяга с двеста. Вече кой какви неща цени и има нужда да получава в една връзка, си е негова работа.
Здравейте, буквоядци! Ще туря едни кавички от сърце!

# 185
Или както беше вица - Като ритне камбаната мъжът - японката си правила сепуко, българката -"непуко".

# 186
Уау, какъв хаос е в тази тема 😵‍💫 Наистина трудно се проследява кой с кого и за какво се кара 😅

Няма нужда да обяснявам идеята за темата.
Кой ще излезе победител, или и двата пола са на път да гризнат дървото и да се отдалечават все повече в бъдеще.
За протокола - аз винаги съм намирал общ език с "другия" пол, но честно ако сега съм на 30 и съм сингъл не знам дали ще ми е толкова леко и лесно както преди 100 години.

Това риторичен въпрос ли е... Няма да има победител - то е ясно. Коя война някога е имала победител?
Светът винаги се е променял, както знаем нищо не е константа. Но в наши дни тези промени настъпват много бързо и динамично и масово хората трудно свикват с новото. Което се оказва проблем, защото обикновено оцеляват и успяват най-бързо адаптиращите се. Отминалите времена, когато жените са били считани за по-низши същества от мъжете, няма да се върнат. И никакви религии или течения не могат да спрат нещо, което вече е започнало и е усетено като правилно от много хора по света, включително мъже. Лошото е, че обикновено почти всяка промяна към по-добро бива постепенно изродена в нещо различно и крайно във времето. Това се наблюдава и сега с радикалния феминизъм, който първоначално е започнал като движение за равенство, а се изражда в такова за превъзходство. Но може би след ера на потисничество, смирение и послушание следва такава на свобода, бунт иии свободия. После кой знае...
Това в по-голям мащаб, а в нашите мънички лични светове - ако няма взаимно уважение и опит за разбиране между половете (и въобще между хората), винаги ще се намери за какво да се изпокарат.
Така или иначе по-силен и по-слаб пол никога не е имало... историята, която аз даже никога не съм харесвала като предмет, го е показала много ясно по време на всякакви, войни, катаклизми и тн.

# 187
Или както беше вица - Като ритне камбаната мъжът - японката си правила сепуко, българката -"непуко".

Да, българката знае най-добре Joy

# 188
Jemse, какво значи, какво са ценяли хората след 10 или след 15 години брак и сега? Различно било..Ми, не е.
За  мен ценностите не се променят с времето. Ако си държал на грижа, преданост, вярност, едва ли ще приемеш друго поведение отсреща, след време и ще си кажеш, аа той бил 15 години с мен, айде сега ще приема да си прави, каквото иска.

# 189
Ако в началото на една връзка Тя е каквато е и Той е какъвто е и са решили, че споделят еднакви ценности, то те са такива и след 15 години.

# 190
Скрит текст:
Мая, за ситуацията която описа бих казал, че много жени на твое място биха намразили този човек, и биха отишли по-далеч от това да извикат баща си.
Но се получава като парадокс, това че насочваш ненавистта си към останалите мъже, които нямат нито вина, нито са по някакъв начин съпричастни за премеждията през които си преминала. Пак ще кажа, така ми изглежда като чета някои от постовете ти. Искрено се надявам да случиш на човек при избора на следващ мъж в живота ти. И още нещо, мъж със сериозни намерения би предложил брак на една жена. Не се вързвайте на въдицата - "брака е само лист хартия".
Брака е най-първичния израз на сериозни намерения. Може човека, който предлага да има хиляди кусури, но все пак ще е някой, който не мисли за връзката ви като човек влязъл случайно в даден магазин - "а аз само гледам".

Не съм съгласен с Абуто по подчертаното.
Мисля, че робува на някои от най-плоските клишета в изразяването, налагани с цел да се обезмисли воденето на дискусия. Какво означава прилагателното сериозен, сериозна, сериозно? Всъщност е вид литота, използвана в говоримия език за пресилване на значението.
Може би е имал предвид - отговорни намерения? Това пък е объркващо, намеренията не могат да бъдат отговорни или безотговорни, те не са действия.
Все едно, сериозност, отговорност в намеренията е безмислица. За единия сериозни намерения е едно, за другия - друго. Споменах ли, че се пропуска промяната, непостоянността? Сега "сериозни", след 3 години - "несериозни"? Подписа променя нещата дотолкова, доколкото да оправдае разширения прием в дисциплината "право" в университетите. Ще има работа за всички адвокати!

Jemse, какво значи, какво са ценяли хората след 10 или след 15 години брак и сега? Различно било..Ми, не е.
За  мен ценностите не се променят с времето. Ако си държал на грижа, преданост, вярност, едва ли ще приемеш друго поведение отсреща, след време и ще си кажеш, аа той бил 15 години с мен, айде сега ще приема да си прави, каквото иска.
Добре. Мога да разбера. Просто казвам, че ако за някого всичко е постоянно във времето, вкаменено, то за мен не е. Мойте ценности не са същите според времето и според условията (околната среда). Това наказуемо ли е по закона?

# 191
  • София
Елена, не визирах моите познати, мен, теб, твоите познати, а околните масово, и аз нямам такива около мен, не ми и трябват.
Браво на теб, явно си "селектирала", когото е нужно.
Намират се, да, ето ме. И не само аз. Relieved
Много хора живеят капсуловано и не виждат какво се случва около тях.
За протокола: задавам ти просто въпроси, не споря, да не се "наежваш", или "подскачаш" нещо.
И спор да е, няма лошо.
Селектирала съм средата, с времето, пазя си енергията за важните хора. Не че не се намират и като посочените от теб, но съвсем без тях не може. Няма идеално положение, а и е полезно, все пак.

# 192
Малеее, добре, че не сглупих чак толкова, че да сключа брак с бившия ми... Това щеше да е върха на тъпотата. Иначе е предлагал. Ама аз поне за това бях с акъла си Scream

# 193
Е, то стигне ли се до развод/ раздяла, е все тая с брак или без брак. Абе, май с брак можеше да му отнемеш половината имане. Ама не знам, де. Предполагам само.

# 194
Какво значи "Бях с акъла си" за отказ на предложение за брак от човека, на когото гласуваш доверие да ти направи дете?

Общи условия

Активация на акаунт