Войната между половете

• 19 000
  • 801
  •   1
Отговори
# 600
  • France
Приятно тогава Joy

Коментарът ми беше за изказването за умирането на тихо

# 601
  • София
Това доказва, че не може без мъже, както не може и без жени.
Аз не видях тук мъж да каже, че можело и без жени. Напротив - те са по-красивата и нежна половина на човечеството, а също така извършват и много полезна работа.
Част от тях обаче твърдят, че без мъже можело. Тъй че войната на половете е малко едностранчива.

Крис, това което ти казваш е, че без мъже жените са за никъде и щяха да са доникъде. Което пък значело, че мъжете заслужавали жени за награда, все едно жените не са личности, със собствени желания и заслуги. Всичко това е опит да се сведе ценността на жените до абсолютния минимум.

Иначе, изключая това, че без да се размножаваме, ще погинем като вид, и жените, и мъжете можем да оцелеем един без друг. Обаче някои мъже имат някаква много сериозна нужда да омаловажат и принизят женския принос, за да се почувстват важни. Което, иронично, го правят хора, които не чувстват, че са достатъчно значими.

# 602
Айде, мъжете, които не могат да леят бетон, ги кастрирахме, а жените, които не могат да раждат, ги хвърлихме на вълците в гората. 😀

Интересно, но от баща ми, който е много традиционен мъж и е налял бетон, колкото за целия форум, абсолютно никога не съм чувала да ми казва, че не мога да направя нещо, защото съм момиче, или че работата ми е да раждам и да крася. Даже сигурно, ако му кажа какво тук се пише, ще ме изгледа доста тъпо. 😀 Започвам да си мисля, че някои искат да сме в коловоза на миналото заради собствените си комплекси и чувство за малоценност. Wink

А, виждам, че Лъвицата го е обяснила прекрасно както обикновено.

# 603
  • France
А аз, която съм ляла бетон какво да правя? Joy
Ох, съвсем стана смешно Joy

# 604
Ти си и раждала, нали? Ами, хермафродит си. Съжалявам, че така ти го казвам. 😁

# 605
Приятно тогава Joy

Коментарът ми беше за изказването за умирането на тихо
Батките треньори в моя фитнес ги нямаше оня ден
Най-тихата и приятна тренировка
Не мога да опиша колко са глупавички и скучни - и не млъкват

# 606
Айде, мъжете, които не могат да леят бетон, ги кастрирахме, а жените, които не могат да раждат, ги хвърлихме на вълците в гората. 😀

Интересно, но от баща ми, който е много традиционен мъж и е налял бетон, колкото за целия форум, абсолютно никога не съм чувала да ми казва, че не мога да направя нещо, защото съм момиче, или че работата ми е да раждам и да крася. Даже сигурно, ако му кажа какво тук се пише, ще ме изгледа доста тъпо. 😀 Започвам да си мисля, че някои искат да сме в коловоза на миналото заради собствените си комплекси и чувство за малоценност. Wink

А, виждам, че Лъвицата го е обяснила прекрасно както обикновено.
Ако ти искаш и можеш да лееш бетон не знам някой дали би те спирал. Но предполагам не се занимаваш точно с това?
Има жени с достатъчно добро пространствено ориентиране, както и мъже без, но като процент са значително по малко от болшинството представители на своя пол. Това се демонстрира с прости задачи при които двата пола се справят съвсем различно. Или примерно ориентиране по карта и паркиране на задна.
А за леенето на бетон на Филомена без кофраж да не отварям приказка, че ще има още 20 страници война

# 607
  • София
Скрит текст:

По време на Втората световна война е имало и жени пилоти:

Само че е имало саботажи от страна на мъжките им колеги и са правили опити да свалят самолетите им:
"Pilot Jacqueline Cochran personally discovered sugar in the gas tank of a plane that had crashed, killing her colleague Betty Davis, but feared she and her colleagues would lose their jobs if they reported it as such."

Лично съм била свидетелка как мои съученички са проявявали интерес към "мъжки" дисциплини и въпреки че са им са отдавали и са им били интересни, по-възрастните са ги насочвали към нещо "по-момичешко", дори по-възрастни жени, което винаги ме е огорчавало.

Чувала ли си за нощните вещици, ескадрила в състава на съветските ВВС през войната съставена изцяло от жени? Или за снайперистката Людмила Павличенко с мисля 340 потвърдени убийства на немски войници и офицери. Има филм за нея, един от малкото качествени руски филми от последните години без излишна пропаганда и изкривяване на историята - битката за Севастопол. Обслужващия персонал по летищата на СССР през войната се е състоял предимно от жени,защото мъжете са били избити или на фронта. Предимно млади момичета по на 20. После повечето от тях не могат да забременеят заради вдигането на тежките авиобомби при закачане.
Като цяло масовото ползване на жени в реални бойни действия е когато положението е наистина много зле.
Скрит текст:
При кюрдските милиции, за които писах по назад беше същото. От еволюционна гледна точка се е доказало, че жените са много по ценни да раждат деца от колкото да умират по бойните полета.
Жени пилоти има от както има авиация,а по малкият им брой от на мъжете, както и в други мъжки професии не се дължи на някакво изкуствено потискане, а на фактът, че мъжкия и женския мозък са устроени различно. И разликата е в пространственото ориентиране. Това е абсолютно научно доказано и няма мистерия в него. Природата ни е създала да се допълваме, а не да се конкурираме двата пола

Било е. Минало свършено време. Вече не е.
За създаването на поколение и мъжете и жените са еднакво необходими. Поне докато науката не измисли друго. Колкото "От еволюционна гледна точка се е доказало, че жените са много по ценни да раждат деца", толкова мъжете са по-ценни от еволюционна гл.т. да правят деца.

# 608
Да но един мъж може да направи деца на много жени, докато малко жени не могат да направят много деца от много мъже. Така че малко оцелели мъже възстановяват популацията, докато малко жени не могат. Просто е, така работи еволюцията.

# 609
  • София
Ще ги направи, ако не е на война. Ако е на война, ще ги направи през крив макарон. Така че, никаква война за мъжете. Еволюцията го диктува. Да си седят вкъщи и да правят деца.

# 610
  • София
Да но един мъж може да направи деца на много жени, докато малко жени не могат да направят много деца от много мъже. Така че малко оцелели мъже възстановяват популацията, докато малко жени не могат. Просто е, така работи еволюцията.

Да, защото жените са по-ценни и трудно заменими в процеса на размножаване.

# 611
Жените в темата: искаме мъж, който е привлекателен, интересен, добър събеседник, който ни обича, цени и с когото можем да изградим нещо заедно.
Мъжете в темата: а войната? изнасилванията? мексиканските кокаинови картели?? бетона???

rf22, приказки от 1001 нощ, има лоши шофьори мъже и добри жени инженери, както и обратното. Ако невроучен разглежда два мозъка, няма как да познае от какъв пол са притежателите му. На достатъчно момчета лаици по математика и физика съм се нагледала, сори.
Скрит текст:
When the group looked at each individual brain scan, however, they found that very few people had all of the brain features they might be expected to have, based on their sex. Across the sample, between 0 and 8 per cent of people had “all-male” or “all-female” brains, depending on the definition. “Most people are in the middle,”

[...]

Markus Hausmann at Durham University, UK, isn’t surprised by the findings, however. He has been studying sex differences in cognition, such as whether men, as commonly believed, really do have better spatial awareness than women.

“Across all kinds of spatial skills, we find very, very few that are sensitive to sex,” says Hausmann. “We have also identified spatial problems where women outperform men – the black-and-white idea of a male or female brain is clearly too simple.”

# 612
Глупости не ми се коментират, фактите са, че задължителна наборна военна служба за жени има само в страни заобиколени от врагове и с екзистенциална заплаха за съществуването си като Израел и Южна Корея. За другаде не знам честно казано, а това с кюрдските милиции беше преди 7-8 години, не знам колко да е минало.
П.с поста ми е към миленака

# 613
  • France
Защо без кофраж? Бебожебе, откъде въобще ти идват на акъла?

# 614
Крис, говориш за цивилизация, а разбиранията ти всъщност са тук.

Обичам и Пруст, и Маккарти, но мисля, че книгите на първия имат повече общо със съвременния живот.

Насилието няма как да се изкорени завинаги, но аз смятам, че живеем в най-доброто време исторически. Имаме достъп до образование и здравеопазване, до каквото хората преди нас са нямали; мога да изляза от вкъщи без оръжие в мен и да не се притеснявам, че нещо ще ми се случи; мога да се оженя, за когото аз реша, а не за когото реши племето/родата; естествените ми права са зачетени от всяка демократична конституция.

Светът не е същият след Хирошима и Нагазаки, и защо трябва да бъде? Нали се сещаш какво става, ако всички решим да борим насилието с насилие, дори в ежедневието ни?
Не го борим с насилие, а със заплаха от насилие. Но без насилие няма как да се мине.
Това, че можеш да излезеш без оръжие да се разходиш без да те изнасилят е точно защото над потенциалните насилници тегне заплаха от насилие. Другояче няма как да е.
Така е на микро-ниво, така е и на макро. САЩ, най-влиятелната държава в света, защо е такава? Защото имат самолетоносачи, а другите нямат. Китай иска да стане №1 в света, затова усилено строят флот и трупат оръжие - няма как да е иначе.

То и аз не обичам насилието - не ме разбирай погрешно. Не съм се бил от студент. Заплашвал съм с бой, но не се е стигало - но самата заплаха предполага насилие. Ако някой ме набие, сигурно ще платя 500 лева на кварталните келеши да го набият от мое име, вместо да се мъча аз (хем не е сигурно и че ще успея).
Не се залъгвам обаче, че нещо друго може да стои в основата на мира и обществения ред.
Живеем в най-спокойните времена, викаш, ама пробвай да не си платиш данъците или някоя глоба например - дори да не си сългасна с нея! Първо ще ти пишат писма, после ще дойдат да ти конфискуват имуществото, а ако не го дадеш и се съпротивляваш ще те отведат на топло - пак тия момчета с палки и пистолети, които те пазят и да не те ограбят някъде.

Общи условия

Активация на акаунт