Войната между половете

• 19 031
  • 801
  •   1
Отговори
# 690
Не всеки може да си промени функционирането на мозъка.
А и няма нужда. В интерес на истината ми се струва, че обратните мъже в тези сфери свързани с дамските услуги, женската мода или изкуството може да разбират по-добре жените от колкото нормалните мъже, но може би точно и за това не харесват жени за съжителство или интимност.
Ние останалите продължаваме да търсим логика във взаимоотношенията си със жените и затова настъпваме често мотиките.
Но след 100 години може и да ни променят настройките на всички, да станем еднакво мислещи, еднакво чувстващи и еднакво действащи и да забравим за Адам и Ева.

# 691
Учуди ме,че в шахмата са разделени на мъже и жени,понеже мозъците им функционират,тоест мислят различно. И е така де,но не го забелязвах... Laughing

# 692
  • France
Подминахме и нивото на пълните глупости. Почти стигнахме това на плоскоземците. Чакам и пукам пуканки. Ще е изумително чувствам

# 693
Интересно как си обяснявате хомосексуалността или и там е кой както му е кеф, понеже всичко е еднакво и така?
И аз имам чувството че споря с плоскоземци, квото и да им дадеш като довод си знаят тяхното.
За другото в онази книга, за която писах има дадени доста примери със задачи за пространствено ориентиране, където почти всички мъже ги правят с лекота, повечето жени дори не могат да разберат за какво става въпрос. Но да, ще има много душевен дискомфорт от резултатите

# 694
  • София
Доколкото помня между учените има спорове за хомосексуалността, та ние ли тук да я обясним? Нашето обяснение тук няма никаква реална тежест.

И какво като мъжете уж се ориентират по-добре в пространството, след като това не ги спира да убиват повече на пътя? Примерно. Да вземат там да се ориентират по-добре в пространството, ще има спасени животи.

# 695
Щото са по самонадеяни, карат по бързо заради което и са много повече като абсолютна бройка. Това достатъчно обяснение ли е?

https://www.lifebites.bg/citati-voinata-toaletnata-chinia/

Интересни цитати от книгата, може да се опитате да оборите един по един

П.с хомосексуалността е обяснена много отдавна и е точно на базата на различията в мъжкия и женския мозък и начинът им на формиране, в случая разминаване между биологичния пол и центровете отговарящи за сексуалността

# 696
Учуди ме,че в шахмата са разделени на мъже и жени,понеже мозъците им функционират,тоест мислят различно. И е така де,но не го забелязвах... Laughing
Шаха е игра, която трябва да се промени. Хубаво е, че царицата може да се движи на където си иска за разлика от другите на дъската, но не може да има само по една жена от всеки цвят. При двойните фигури - едната трябва да е ХХ. При конете единия ще е кобила и ще може да се движи не само на "Г", ами и на "П". Офицерката да има право да връща по един ход, ако се издъни нещо. На половина пешките да са женски и мъжки, като женските да могат да вървят и да вземат и назад. Женския топ за да го вземат ще трябва да го ударят с две фигури отпред и отзад. Има за какво да се помосли за да стане игата по-еманципирана.

# 697
Те пък учените, защото всичките са някакви гении. И специално хомосексуалността всякакви уважавани "специалисти" са се опитвали да я лекуват с лоботомия и електрошок години наред, осакатявайки стотици хора.

# 698
  • София
Ние останалите продължаваме да търсим логика във взаимоотношенията си със жените и затова настъпваме често мотиките.

В теми като тази и не само тази, забелязвам опити жените да се вкарат в рамки, да им се наложат граници, да бъдат определени по удобен и незастрашаващ начин, но не и да бъдат чути, разбрани, да се погледне през техните очи. Та логика може и да се търси, но по-скоро се търси удобна логика, отколкото истинската такава.

Да не говорим, че жените са различни и няма обща формула, която да работи за всички от тях. Но упорито се търси за да се прилага, въпреки че помня колко обидени мъже имаше, когато една съфорумка каза, че повечето им представители във форума са й взаимо заменяеми Wink Ако има мъжки и женски мозък, то явно сложните концепции не са присъщи на мъжкия и търси да намери лесно А+Б=В обяснение за всичко Joy

# 699
  • France
В теми като тази и не само тази, забелязвам опити жените да се вкарат в рамки...

Да не говорим, че жените са различни и няма обща формула, която да работи за всички от тях...
Първо жените, после хомосексуалните...
Щеше да е смешно, но всъщност е тъжно. Това са възрастни мъже, в брак, някои и дъщери имат. Добре, че имам добри примери в живота си.

# 700
Ах колко е тъжно нищо да не можеш да извадиш срещу представените доводи и да се направиш на жертва на този ужасен несправедлив мъжки свят.
Между другото точно щото се открива причината за хомосексуалността се спират издевателствата върху тях.

# 701
  • София
Какви доводи?

Някакви са решили, че жените (трябва да) ги влече първо, второ и трето. Различни жени им казват, че това въобще не е задължително. Първите не могат да го проумеят.

Хората сме различни. Няма мъжки и женски мозък, има дресировка на обществото. Каква точно е дресировката, зависи от конкретното общество.

# 702
  • France
Дай източник. Защото всичко, което даваш за сигурно познание е все още недоказана теория. Нали правиш разлика между хипотеза и evidence based познание.

Вече повече от 25 години имам познати и приятели в куир средите и няма един гей, който да прилича на друг. Нито външно, нито по характер. Някои от тях са мизогини, други обичат женската компания (често се чувстват по-сигурни и в безопасност, отколкото в мъжка), трети по никакъв начин не можеш да им отгатнеш сексуалността. Хора всякакви.

# 703
  • София
Преди време си бях правила един такъв тест, ами мозъкът ми излезе повече "мъжки". То е скала, разбира се, не А или Б. Основан беше точно на теорията, че някои функции са по-привични за мъжете и така беше определен "пола" на мозъка. Назад вече обясних, че като малка съм била включвана в доста мъжки занимания, а и майка ми се е изявявала в мъжки дисциплини, иначе и физически, и хормонално, и всякак съм абсолютно женствена. Разбира се, дали това е природно заложено или следствие от средата, е доста по-трудно да се определи. Както се цитира по-назад, в общества, в които културата третира жените равно, тези разлики намаляват. Например, една такава разлика се твърди, че е в езиковия център, който е по-развит при жените. Същото важи за амигдалата, която пък отговаря за емоциите. При мъжете уж е по-развито пространственото мислене. Нека сега се замислим как се отглеждат момчетата и момичетата - за момчетата е много по-характерно да участват във физически занимания и игри, които изискват пространствени умения, докато у момичетата се стимулират разговори, емпатия. И воала Wink Има доста изследвания, които показват колко е важна средата. Не 100%, разбира се, другото са генетични фактори, но те пък, да не повярваш, не се наследяват баща към син, и майка към дъщеря, а в смесени конфигурации Wink

Но във връзка с този разговор, предлагам най-вече на господата да се предизвикат, и да направят един интересен тест, който оценява способността да различават емоция, виждайки само очите на даден човек Wink Тестът не е диагностичен, само за забавление. Може би са прави, и мъжкият мозък просто не е пригоден да разбере жените Joy

Пускам линк, ще се радвам на активно участие Relieved

https://psytests.org/arc/rmeten.html

# 704
  • France
Да, така е. За момичета и момчета изискванията не са едни и същи. Имах приятелка в съседния блок. Няколко пъти като ходех да я викам да играем баба ù мърмореше какви сме такива момичета, че постоянно да искаме да сме навън. Възрастните ни се месиха дори и в игрите - неодобряваха ако момчета и момичета играят заедно.

Факт е, че аутизмът е по-трудно откриваем при момичетата, защото някои негови проявления се приемат за нормални за нашия пол. Като срамежливост, дискретност, самостоятелна игра и лудването по някоя тематика - като стая облепена с постери на коне, барбита и други.

Общи условия

Активация на акаунт