Войната между половете

• 18 453
  • 801
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Амм, между другото, човек, който се държи като човек от другия пол или прилича на такъв, съвсем на значи, че има сексуални предпочитания към своя пол.

# 781
  • София
Рейгън, самият факт, че се играе с различни играчки значи, че се развиват различни центрове в мозъка. А дали такива предпочитания са заложени или просто настройката започва от много рано (за бебета, например, дрешките са основно розови и сини, и ако искаш друг цвят, нямаш голям избор, при играчките от най-ранна възраст също има закодирани различия). Като пак казвам, не твърдя, че няма разлики, а че първо не се знае от какво идват, второ, средата е доказано сериозен фактор, включително при изследванията с близнаци, които Рф спомена. Между другото, понеже някой назад спомена тестостерон - при гейовете и лесбийките, нивата на съответстващите на пола им хормони са като тези на хетеро представителите на същия пол.

Рф, колкото до покушенията, такива е имало доста през годините, включително наскоро. Напредват както службите, така и престъпниците. Грешки се правят постоянно на всякакви нива, и такива постоянно се правят от мъже. Филомена хубаво спомена случая с Евър Гивън, който запуши Суецкия канал и предизвика сериозна криза в корабния транспорт.

В случая с Тръмп наистина изглежда като на много нива работата да е оплескана, но ти изкарваш, че единствената причина за това са жените. Което може да е вярно, само ако преди жените никога не е имало грешки. Грешките на една или няколко жени не прави всички жени некомпетентни или неспособни, нито прави мъжете компетентни и способни, предвид че през историята и до днес правят всякакви ужасяващи гафове, докато държат властта. Тоест, този случай не доказва нищо за жените, а евентуално за някои жени, и доста мъже, които също са били част от тази ситуация.

# 782
  • France
Амм, между другото, човек, който се държи като човек от другия пол или прилича на такъв, съвсем на значи, че има сексуални предпочитания към своя пол.
Така е. Тук се бъркат основни понятия, но пък седнали да обсъждат невронните структури. Просто стоя и гледам сеир

# 783
  • София
На мен щеше да ми е интересно мъжете да се включат в тестовете за пол на мозъка и различаване на емоции, ама нещо се скатаха Laughing

# 784
  • Out of the Mix
Ще ти се, Лъвица, ама не ми се занимава.
Не са ми интересни тия неща, които обсъждате последните 10 стр. Wink

# 785
Еми жената е много по-чувствителна към (чуждата) болка в сравнение с мъжа. Ето ви една голяма разлика...

# 786
  • София
Еми жената е много по-чувствителна към (чуждата) болка в сравнение с мъжа. Ето ви една голяма разлика...
Не бих казала. Според мен е еднакъв процент жени или мъже, които биха казали:
"Пий нещо"
Или:
"Имаш ли нужда да ти донеса нещо".

# 787
  • Out of the Mix
Това отличава емпата, загрижения, топлия и Човека от другия.

# 788
Обикновено закостенели мъжки модели и персоналности твърдят, че жените се разбират по-добре с гейове.
Всъщност – това е крайно невярно и зависи единствено от характера на жената. Как се държи, как общува, какво очаква.
Лично аз се разбирам прекрасно, както с хетеросексуални, така и с хомосексуални мъже. По-добре, отколкото с жени. Това е свързано с характера ми и начина на общуване. А не с нивата на тестостерон. Което пък означава, че е плод на възпитанието и средата ми, а не на хормоналните ми нива.
//
Мъжете и жените сме различни - да. Поради тестостерона при мъжете, те са по-силни, пробивни, безразсъдни, смели, ако щете. Това също е свързано с еволюцията. Те са по-добри в силови дейности определено.
При изява на други умения – психологически/ментални надделяват нивата на развитие на определени центрове в мозъка, отговарящи за съответните дейности. Дали ще е пространствено ориентиране, афинитет към изкуства, инженерство, емпатия, депресивност, това е сложна система от биохимията на мозъка и може да се повлияе, както от хормоналните нива, жлези, жизнен тонус, така и от взаимодействието със средата, лекарства, добавки, стрес.
Та.
Не виждам тук спор или тенденции.
Всичко е лично и индивидуално.

# 789
Това го вижда всеки човек, който има малки деца, от най-ранна възраст. На моите деца не съм им налагал с какво да си играят. Те сами са си избирали какво искат. Научни изследвания не ми се търсят сега, извинявай.
Аз имам момче и момиче, от малки сами си избираха. Още като влезем в Хиполенда, момчето ме дърпа към щанда с количките и пищовите, а момичето към барбитата и сетовете за гримиране.
Не съм им налагал и аз.
Обаче ако момчето беше ми искало кукли да му купувам, може би щях да наложа. Предпочитам да не поощрявам джендър дисфория, не че знам какво означава този термин.

# 790
  • София
Ами провери какво означава джендър дисфория и ще разбереш, че не зависи от това дали ще купиш или не кукла или камион.Оставете децата да си бъдат деца и да си с играят с каквито играчки искат, не им прехвърляйте вашите предразсъдъци, психози и паранои.

# 791
Разбира се, че не зависи.
След като стана дума за това, на мен ми е интересно какво мислят дамите в темата  по въпроса дали един мъж, който има такава дисфория и се възприема като жена, наистина е жена Simple Smile

# 792
Ами провери какво означава джендър дисфория и ще разбереш, че не зависи от това дали ще купиш или не кукла или камион.
Естествено, че е така, в материалите, които публикувах по назад и които Филомена и другите феминистки в темата не си направиха труда дори да отворят, е обяснено защо това е биологично предопределено още с раждането. Влиянието на средата е минимално или никакво точно в тази част. Не разбирам защо толкова яростно се отрича и се твърдят отдавна опровергани теории които са в разрез дори със самият либерализъм.

# 793
  • France
Чакай малко, за биологичната определеност на хомосексуализма всички тук сме съгласни. Но това е все още на ниво теория, въпреки че е водеща и общоприета. А за джендър дисфорията има и други теории и като цяло има малко психиатри и невропсихиатри специализирани в тази област. Това, с което не сме съгласни (и никъде не е описано), че хомосексуалните имат "женски мозъци" и че мъжкия и женския мозък са биологично определени. Напротив, има доказателства в обратното.
И още нещо, емпирично и експериментално са два съвсем различни термина

# 794
Чисто женски и чисто мъжки мозъци притежават много малка част от хората, останалите са в различни части на скалата. Тази теория се отнася не само за сексуалността, а за всички части на човешкия мозък, за това може да има женствени мъже с типично женски маниери, поведение, дори и крос дресъри, но хетеро сексуални, както и жени типични мъжкарани, но пак хетеро сексуални.
Другият проблем е защо да не могат да бъдат наричани мъжки определни белези и прояви характерни да кажем при 80% от мъжете и 20% от жените, и обратното, имам чувството че от там дойде всичкото неразбиране в темата от последната седмица.

Общи условия

Активация на акаунт