Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 73 750
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 150
Има ли някоя от вас която не може да спи?Откакто ми падна косата съм емоционално не стабилна,бях на втора вливка,едвам издържах на нервите и стреса.Не мога да спя повече от 2 часа.Имам нужда от нещо,което да ме успокои.Валериана не ми действа.🥹🤯

# 151
Coral344 аз по време на вливките също спях на пресекулки. Дремна, събудя се. Обливаха ме горещи вълни, странни мисли в главата. Нищо никой не ми изписа, казаха ми да се успокоя. Не мога да съм много от полза как да се справиш, но дълъг период не можех да спя.

# 152
Coral, и аз като kalpazanka бях. Средно на около час-два се събуждах, ставах, пуших, евентуално една хапка нещо хапна и пак лягах. Не съм пила нищо - реших, че така на пресекулки да се спи вкъщи е по-добре от това да спя в болница. Дълго време беше така - поне година. Сега вече (две години и кусур) съм намалила ставания нощно време до 2-3 на нощ.

# 153
  • Северозапада
И моя сън не е пълноценен, но мисля още от раждането на детето съм си така.

# 154
Има ли някоя от вас която не може да спи?Откакто ми падна косата съм емоционално не стабилна,бях на втора вливка,едвам издържах на нервите и стреса.Не мога да спя повече от 2 часа.Имам нужда от нещо,което да ме успокои.Валериана не ми действа.🥹🤯
Мелатонин 2-3 грама, час преди сън. Върши страхотна работа. Консултирай се с онколога, все пак. Аз взимам, сега като съм на Херцептин, за да спя.
Аз страдам от безсъние заради Херцептина, той има такива странични ефекти.
 Момичета, много е важно да се наспивате и да имате качествен сън. Мелатонина го спрягат за антиканцерогенен, според научни публикации. По долу има линк, който се интересува. Затова е адски важно да спим и да се наспиваме.
Отделно, е много важно нивото на витамин Д, установено е, че хора с мети имат много ниско ниво на витамин Д, а хората които успяват дълго да са в ремисия, са с висок витамин Д, около 60 трябва да е, или около горна граница на лабораторията..
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10303424/

# 155
Момичета хубаво е когато споменавате , че белега от операцията не си личи ,да кажете при кой сте оперирани защото аз съм виждала белези ,докато правих лъчетерапията в Пловдив, на жени оперирани в КОЦ. Белега изглежда като огромна стоножка. Ще си позволя да кача снимка на една приятелка и после ще го изтрия , за да добиете представа. Мишницата има същия белег.
Аз изгубих съня си откакто пия Тамоксифен. Много лошо спя. Обмислям да започна нещо за съня ,че положението е тежко.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 00:07 от Една Такава 737236

# 156
Оперирана съм в КОЦ Пловдив, 3 операции за 3 месеца, последната за изчистване на резекционните линии. При последната операция попитах лекарката защо не е махнала гърдата, тъй като не исках 4 операция, тя ми каза "нали сме жени, трябва да сме красиви" . Всъщност гърдата ми е махната на повече от 50 % и не е красива. Бях при док.Мариела Василева- Славова, тя ми каза, че искрено съжалявам за това, което са ми причинили, че по принцип тя е за органосъхраняващите операции, но това при мен не е. Каза ми, че принципно не е за имплантите, но в случая при мен препоръчва, защото така не мога да остана. Усъмни се дали въобще ще може да се сложи имплант при това рязане - повече от това не мога да кажа за "красивата" ми операция. Иначе съм с махнати 14 ЛВ, ръката се подува, правя упражнения. Бях на физиотерапевт, който ми препоръча бандажиране, каза, че няма смисъл от масажи. Планът е да ходя  на банджарине докато мине лъчето, за да не се подуе допълнително ръката, досега съм била 1 път. След лъчето ще правя блок / последователно бандажиране 7-8 пъти, за да стане ръката като другата и тогава ще направя ръкав по моя размер. Иначе ми каза да правя упражнения, които ми показа, с 3 кг.гирички.

# 157
Vinci, при Балева ли си оперирана? На мен тя ми каза, че имам фиброаденом, извади го без биопсия и ме трапоса с един смачкан шев. Добре, че втората ми операция не е при нея. Няма да коментирам как грубо се държа с мен като стана ясно, че не е фиброаденом.

# 158
Една Такава, точно Балева, при мен се получи същото както е било при теб. Съжалявам, че направих втората операция при нея, а после и третата. Действително може да бъде и доста груба, към мен не си е позволявала, добре се познаваме повече от 15 г., но имам информация от други момичета.

# 159
Здравейте, имам въпрос - знаете ли дали има някакви противопоказания за посещение на сеанс по флотация при РМЖ в ремисия (успешно преминати операция, химио и лъче през 2022г.)?  Търсих информация в интернет, и не открих причини против, но тъй като става въпрос за подарък на близък човек, реших да попитам по-запознатите тук дали имате повече информация по въпроса.

# 160

Може би повече разходки сред природата ,сега есента е много красиво ,упражнения ,раздвижване , хубав сериал /книга . Аз накупих есенна украса и се опитвам да създавам позитивна атмосфера около мен . Аз все още имам коса ,но трябва да я мия рядко и си ходя мазна и мърлява и това много ме напряга, та машинката все повече ме изкушава 😆 . Също така ако психически си окей - секс ,мен ме кара да се чувствам като нормален човек 😅.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 23:59 от Shaylo

# 161

Може би повече разходки сред природата ,сега есента е много красиво ,упражнения ,раздвижване , хубав сериал /книга . Аз накупих есенна украса и се опитвам да създавам позитивна атмосфера около мен . Аз все още имам коса ,но трябва да я мия рядко и си ходя мазна и мърлява и това много ме напряга, та машинката все повече ме изкушава 😆 . Също така ако психически си окей - секс ,мен ме кара да се чувствам като нормален човек 😅.
Машинката беше най-голямата ми грешка.Остсналата коса,която имам се усеща като тръни!И е мега депресивно да се поглеждаш така в огледалото.Изпитвам постоянно напрежение,което не мога да успокоя или изкарам от мен!Мисля,че ще полудея!Тази нощ беше една идея по-добре,будих се и си гледах телефона неусетно съм заспала и така няколко пъти.

# 162
Coral, спокойно, и аз отначало се чувствах зле като се погледнех в огледалото и все още не се възприемам, сякаш съм друг човек, но си повтарям, че е временно и това ще мине. Слагай перука, тюрбан или др., с което ще се чувстваш добре, и излизай навън. Животът е сред хората, прави  дълги разходки когато можеш, мен много ме зареждат.

# 163
  • Sofia
Момичета, нормално е да сте тревожни и да губите съня си. Но, гледайте да преборите тези неща. Разходките и при мен много помагат. Аз поначало съм си тревожен човек и винаги една хубава разходка сред природата ми действа добре. Повтаряйте си, че сте красиви - нищо, че сте без коса. Дори и без нея вие сте си пак вие и някой ден, ще порасне отново. Идва сезона на късият ден, който също спомага за по-мрачни мисли, затова гледайте да се разсейвате. Дали, ще е някой филм или си измислете хоби. Между другото рисуването действа много терапевтично. Дори и да смятате, че не може да рисувате и че това не е вашето нещо - пробвайте.

Относно хапчета и хранителни добавки, които биха спомогнали за общото емоционално състояние. Имам една позната, която по време на химиотерапията за рак на гърдата взимаше капки на Д-р Бах ( специално ѝ ги приготвят), каза че много ѝ помогнали да удържи емоционалното си състояние. Не знам колко биха помогнали и не съм питала специално моята лекуваща лекарка, защото тя е против всякакви странични добавки и със сигурност би ми казала, че " по-добре - не". Но, не пречи да се консултирате с вашите онколози.

Вярвайте, че ще оздравеете и ще сте още по-красиви, защото красотата се изразява и в желанието за живот!

# 164
Моята коса е 3 см вече, по гъста от всякога. На една жена част от красотата и е в косата, и колкото и да ми обясняват, че косата щяла да порасне, тъгувам за моята дълга грива. В България като че ли много, много не се обръща внимание на емоционалното състояние на пациента, назад сме в това отношение. Една жена без коса, без гърди, е с много наранено женско самочувствие.
Аз още си тъгувам за косата и слагам перука. Не мога да се възприема с късата коса и това е. Знам, че важното е да съм здрава, но....
Вчера за пръв път ходих да бягам. Опитвам се да с върна към стария си живот. Издържах 15 минути крос, много съм горда, после гири, преси, сега имам мускулна треска, много сладко чувство.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт