Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 73 762
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 180
Привет,отново.Виждам че в темите назад,споменавате и цитирате,Д-р Димитров,бихте ли ми казали,той къде и как приема,лечебно заведение?Както вече писах,връщам се в бг и се чудя откъде да тръгна,в моята оплетена ситуация ..онколог,комисия(на практика е излишна,но ако това е пътя...)диспансер.,ТЕЛК..?

# 181
Искам да ви споделя една идея за нещо хубаво, което може да направите за себе си. В моето семейство си имаме традиция: когато някой преминава през някаква гадост, без значение инжекция, зъболекар, операция и т.н., после получава подарък. Хубаво е да знаеш, че после имаш награда и чакаш нещо, което ще те зарадва. Не е необходимо да е скъпо, може фигурка, бижу, дрешка, обувки...А най- хубаво е да си изберете дестинация за почивка/ екскурзия и да броите дните да свърши гадния период( след операция, края на химиотерапия ...) и  когато ви е гадно, да си мислите хубавото, което ви очаква. Това също не е толкова невъзможно финансово. Купете си касичка и започнете да си събирате в нея всички монети по 1 и 2 лв, ще се изненадате, колко бързо се събира прилична сума. Има евтини самолетни билети и нощувки за много красиви места. Ние пътуваме самоорганизирано, с по една раничка и мога да помогна със съвети. Надявам се да съм помогнала на някой да си настрои мислите за нещо хубаво!

# 182
  • ПЛОВДИВ
Искам да ви споделя една идея за нещо хубаво, което може да направите за себе си. В моето семейство си имаме традиция: когато някой преминава през някаква гадост, без значение инжекция, зъболекар, операция и т.н., после получава подарък. Хубаво е да знаеш, че после имаш награда и чакаш нещо, което ще те зарадва. Не е необходимо да е скъпо, може фигурка, бижу, дрешка, обувки...А най- хубаво е да си изберете дестинация за почивка/ екскурзия и да броите дните да свърши гадния период( след операция, края на химиотерапия ...) и  когато ви е гадно, да си мислите хубавото, което ви очаква. Това също не е толкова невъзможно финансово. Купете си касичка и започнете да си събирате в нея всички монети по 1 и 2 лв, ще се изненадате, колко бързо се събира прилична сума. Има евтини самолетни билети и нощувки за много красиви места. Ние пътуваме самоорганизирано, с по една раничка и мога да помогна със съвети. Надявам се да съм помогнала на някой да си настрои мислите за нещо хубаво!
Много точно казано. Аз бях така миналата година: мечтаех да ида на вилата ни в Родопите, да си пия кафето на терасата гледайки боровата гора, да ида до морето и с чаша кафе да го съзерцавам. Това е от не материална част. От материалната част беше, че баща ми ми поръча нова кола и все я мислех и се борех с болестта, за да я видя, но е продадохме, защото не беше моята. Сега от България си намерих един "бонбон", който вече е в Белгия.
Скрит текст:

# 183
И аз съм от хората, които мечтаят и планират, за да гонят черни мисли.
Има ли някоя от вас, която е член на Съюза на инвалидите и има членска карта?
Какви предимства дава за Градски транспорт, музеи в ЕС?
Ако някой е бил в Барселона, би ли ме ориентирал дали и къде е ползвал безплатни билети за инвалиди?

# 184
Аз имам карта от съюза на инвалидите.
Дава право на безплатен или с отстъпка достъп до много обекти.
Ползвала съм я в Прага, Германия, Франция и Италия.
В Италия е най-добре, не само за мен е безплатен достъпът, но и за придружител.
Освен това минавахме без да изчакваме опашки.
Също така я ползвам и за тоалетни, почти навсякъде има инвалидни, без опашки, широки и много чисти.

# 185
  • Sofia
Фърчолет, много точно казано и полезно. Целите са  насърчение, независимо дали човек е със закъсало здраве или не. Те са мотиватор и гонят депресията и тъжните мисли.
Аз също съм от хората, които гледат напред и си поставят обикновени цели.

Мадам Фрапина, честита ти кола. Пожелавам да обиколиш приказни места с нея и да ти служи вярно!

# 186
Аз също имам такава карта и съм я ползвала във Париж, Италия, Испания, Лондон.. В Барселона беше най- скъпо и не правеха големи отстъпки за входовете на къщите на Гауди, затова влязохме само в една. В Париж на много места беше безплатно и за съпруга ми. В колизеума в Рим ползвахме специален асансьор и избегнахме опашката. На Боровец и Пампорово също карам ски с 50% отстъпка. Изобщо заслужава си много. Просто проверявате в официалните сайтове на обектите за намаление за инвалиди или на място, случвало ми се е да не го пише никъде, но аз си питам и понякога става. И няма никакви притеснения, навсякъде служителите са любезни и никой не ти ги проверява даже.

# 187
  • София
Повечето ЕС музеи имат отстъпки, често безплатно за нас и безплатно или с намаление за придружител, но най-хубавата част е, че не се чака на опашки - отиваш отпред и винаги има вход за disabled, или ако няма - просто питаш и те пускат. Скоро бях в Северна Испания и освен мъжа ми пуснаха и двете ми приятелки с нас, без да чакат. Аз лично не успявам да стигна до изваждане на инвалидна карта и минавам с ТЕЛК с превод на англ. език, но то е същото.

# 188
Как се размечтах като чета - Париж, Барселона...                                      
    Момичета, едно друго въпросче - някой имал ли е лъчетерапия в Аджибадем Сити Младост, доволни ли сте, как се осъществява контролираното дишане ?        Интересува ме и диспансера там, както и при her 2 пол. след химиотерапията дали херцептина продължава на вливки или с инжекция phesgo ?

# 189
  • Sofia
    Момичета, едно друго въпросче - някой имал ли е лъчетерапия в Аджибадем Сити Младост, доволни ли сте, как се осъществява контролираното дишане ?        Интересува ме и диспансера там, както и при her 2 пол. след химиотерапията дали херцептина продължава на вливки или с инжекция phesgo ?

Vinci, дали си проучвала за лъчетерапия при д-р Георгиев? В момента работи към Софиямед и лъчетерапията се провежда в Софиямед Люлин. Доколкото знам е работил преди в Аджибадем Сити - Токуда и се преместил в Софиямед, защото за закупили много по-добра апаратура.  От друга страна  д-р Георгиев има опит с рак на лява гърда и контролирано дишане. Преди терапията дава насоки и упражнения, които да си правиш у дома за тренировка и подготовка.

# 190
Аз в момента правя лъче в Софиямед( също се колебаех  за Сити, но избрах там, че четох за д-р Георгиев, че има награда за мед. постижения за надграждане на особеностите при облъчване на лява гърда. Платих 120 лв. за преглед, дава ти едно листче, в което пише да тренираш задържане на дъха, показа ми какви пастички да си взема( моята е гръцка и отне една седмица доставката, но от там ми дадоха да започна първия ден и после им върнах получената). После те препраща на някой специализант( много са любезни). Днес апарата им се повреди и пропуснах процедура, но това съм чула, че в Сити се случва често. Всеки ден ти дават часа за следващия( понякога е различен), чака се около 1/2 час.

# 191
Херцептин и Перджета само на вливки. Никакво Фесго. Не знам какви са аргументите на проф. Дудов за вливки, но му вярвам. Лъчетерапия правих там, всеки ден ти дават час за другия, но аз съм с дясна гърда,не знам с лявата какъв е случая.  Добре си свършиха работата, нямам мокрещи рани или големи поражения. Позачервена кожа и това е. Аксилата се изпече като от слънчево изгаряне и се обели, но с кремчето Витасин или Дефламол минава. Четох за някакви мокрещи рани и прочее и очаквах големи поражения. Нищо подобно. Добре мина.

# 192
Момичета, тези от вас с импланти след мастектомия, имате ли повишена възпалителна активност около имплантите на ПЕТ? Аз си “светя” дифузно около имплантите и в аксилите вече втори пет скенер.

# 193
  • София
Не, нищо такова нямам аз досега - 2 пет-скенера оттогава и 2 ЯМР.
ЯМР правила ли си? Какво показва, ако да?

# 194
Момичета, благодаря за отговорите относно лъчето, а знаете ли дали ако правя лъче напр.в София мед или Сити, мога същевременно да продължа таргетната терапия в друга болница, защото вливката ми с херцептин и перджета се пада и по време на лъчето. Или всичко е в една болница ?

Общи условия

Активация на акаунт