Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 73 783
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 240
Вела,от физиотерапевт знам ,че е забранено физиотерапия с електрически ток ,магнити изобщо всичко при онкологично заболяване.
Моят,съвет махнете магнита .
Биобран някой приемал ли е за подсилване на имунната система,борим се и с разтройство при майка ми ,отслабна много за месец четири килограма.Дайте съвет

# 241
Ентерол помага при разтройство. Предписвал ми го е онколог.

# 242
Задължително се консултирайте с лекар,продължителност на стомашното разстройство от месец,налага установяване на причината.

# 243
За диарията открих, че ми помага Омнибиотик 10, на кутията пише, че се приема при химиотерапия. При мен на 3 тия ден от химиотерапията започва диария, първоначално я овладявах по- трудно с ентерол и лопедиум. Омнибиотик 10 има по- бърз ефект, първите 5 дни от диарията приемам по 2 на ден, след това за около 10 дни по 1 на ден. В листовката на Омнибиотик 10 не пише как се приема при химиотерапия, но взех за пример указания начин на прием при антибиотик. След приема на Омнибиотик10 за около 15 дни, продължавам на Ентерол. Това е схема, която съм приела за себе си и ми помага. Вие все пак е по-добре първо да се консултирате с онколога. Ако решите да купувате Омнибиотик 10, трябва да знаете, че цената му доста варира по аптеките- в Софармаси е 40 лв, в Гален е 28 лв, а първият път го бях купила от една денонощна аптека за 58 лв.

# 244
  • Sofia
Момичета, имам нужда от мнение от тези, които са били на предоперативна химиотерапия. Колко време след приключване на химиотерапията ви е назначена операцията?

Утре имам среща с хирурга и да съм подготвена.

Благодаря на всички отзовали се, предварително!

# 245
По принцип,един месец след последната химиотерапия се планира операцията.През това време се правят контролни образни и кръвни тестове.

# 246
При нас  след последната химия минаха 3 седмици, направи се ПЕТ скенер (трябва да има време между химията и пет скенера да не покаже фалшиви резултати, а и организма трябва да се повъзстанови от химията да понесе операцията), разчитането отне няколко дни, после онколога каза операция а ние въобще не готови и той направо ни препоръча лекар и след няколко дни беше операцията. Споменаха че между последната химия и операцията трябва да има максимум 40 или 45 дни (не помня вече с точност). Един вид до тогава се дава "гаранция" че химията още действа и няма да има промяна в това което скенера е показал и това което ще види хирурга като оперира. Не че в медицината има гаранции де.....

# 247
Относно пробиотиците,консултирайте се с лекуващия лекар.При нас ,непозволиха приема на пробиотик,поради тежка неутропения....няма универсални терапии.

# 248
  • Добрич
Подкрепям написаното от Marsian. Познавам дама, забавила операцията и туморът нарастнал отново...

# 249
Здравейте!
Последната ми химиотерапия беше на 3 юни. Операцията се извърши на 3 юли.
Бъдете здрави!

# 250
По протокол операцията трябва да се състои между 4-6 седмици след последната химиотерапия.
На мен само ентерол ми помогна, този Омнибиотик въобще не ми повлия. Ентерола ми даде гастроентеролог.

# 251
  • Sofia
Благодаря ви мили момичета! Marsian на теб също, единствен и подкрепящ мъж в темата!

Аз знаех за месец, но трябваше да съм сигурна и много ми помогна мнението ви на вече минали по този път.

# 252
Момичета, тези от вас с импланти след мастектомия, имате ли повишена възпалителна активност около имплантите на ПЕТ? Аз си “светя” дифузно около имплантите и в аксилите вече втори пет скенер.
Аз имам, май месец на петскенер и двете, миналата седмица отново петскенер- едната е "изгаснала". Правила съм консултация в Healee конкретно за това, мога да ти пратя скрийншот. Пратих и двата диска в Сити клиник за мнение, дай Боже да не видят нещо по-различно.

# 253
Здравейте! Диагностицирана съм с инвазивен лобуларен карцином чрез кор-биопсия. Скенер и ЯМР не показват разсейки. Онколожка от ИСУЛ ми назначи хормонална терапия - Резелико-инжекция и тамоксифен. Края на октомври ми свършва терапията и предстои операция. Не знаех към кого да се обърна и отидох в Клиниката по онкологична хирургия в Плевен. Там се срещнах с доц. Караманлиев и след направено ехо ми назначи операция мастектомия с лимфна дисекция за 13.11.2024г. Не съм минавала на онкокомисии. Страх ме е за терапийте след това. Моля ако някоя се е оперирала там, да ми отговори как протича всичко след това.

# 254
tedy_bor, как ти го откриха , понеже лобуларния карцином доста често не прави образувание? И цялостна лимфна дисекция ли ще имаш, понеже аз съм със заразени ЛВ и ще имам цялостна. Но доколкото знам, ако нямаш разсейки и заразени ЛВ се маха само стражевия ЛВ.

Общи условия

Активация на акаунт