Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 73 790
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 255
Имам голямо образувание, което от немърливост неглежирах. В ИСУЛ ме изпрати приятелка при д-р Йордан Спирдонов. Той ми направи кор-биопсия и хистологията показа какъв е тумора. Онколожка от ИСУЛ ми назначи терапията. Имам заразени 3-4 л.в и затова ми казаха, че трябва цялостна лимфна дисекция.

# 256
И аз съм с инвазивен лобуларен и ми беше 12 мм. образуванието. Но аз минах първо операция и след това химия и хормонална. Махнати лимфни възли 7-9 не помня вече.
Точно вчера бях на тема физиотерапия след счупване на ръка. Онколога ми казва, че няма проблем да се прави електростимулация, щом на засегнатото място няма туморно образувание, но физиотерапевтите (лекари) отказват да ми правят, защото риска бил голям да активират и нещо друго. И така съм пак само на упражнения. Иди че разбери, кой от лекарите е прав.

# 257
  • Варна
Момичета първо на вас да се похваля,след роднините разбира се.

# 258
Ее браво, Alatea. Все така да е🙏❤.

# 259
Толкова се радвам за за теб Alatea!
Само така!

quote author=Alatea link=topic=1692616.msg48653043#msg48653043 date=1728305563]
Момичета първо на вас да се похваля,след роднините разбира се.
[/quote]

# 260
  • Sofia
Alatea, чудесни новини!

Все такива резултати на сестричката ти!

Пожелавам и все чудесни новини да чуват всички в тази тема!

# 261
Alatea, прекрасни новини, винаги такива за всички!                                             
 Момичета, едно въпросче -  може ли да ходя на педикюр по време на химиотерапия ? Имам врасъл нокът, който беше набрал, овладях положение с йодасепт и си записах час за педикюр, тъй като преди ми е помагал. Сега обаче се замислих дали е редно да ходя на педикюр !

# 262
Принципно, по време на химиотерапии не е  желателно да се правят манипулации които могат да предизвикат възпаление и кръвоизливи- дори и  на зъболекар не се препоръчва да се ходи, освен ако не е  много спешно. Та, по- добре да пропуснеш педикюриста и да идеш на хирург, ако е много зле положението( но го предупреди, че си на терапия).

# 263
Alatea,
Радвам се заедно с вас!
Бъдете здрави!

# 264
  • Варна
Благодаря момичета.Благодарение на вас тръгнахме по правилния път.Битката я спечелихме,надявам се и войната да спечелим.Благодаря на всички които ни помогнаха с телефони на лекари и съвети.Имаме в момента само един проблем,че често бавят лекарствата,дори и този месец й дадоха 2 опаковки и уж тая седмица третата.А те се пият по схема.Ние сме закупили допълнително,за да няма забавяне в лечението,но защо трябва да е така.Ако скоро видите две сестри по телевизията,да знаете че сме ние.Ядосвам се на здравната ни система,че трябва да обикаляме цяла България,за да стигнем до правилното лечение и диагноза.Пожелавам на всички да понасят добре лечението с минимум странични ефекти и пълно оздравяване.

# 265
Подкрепям написаното от Marsian. Познавам дама, забавила операцията и туморът нарастнал отново...
Интересно, аз пък съм чела точно обратното... Явно зависи от много фактори. Аз забавих моята с 3 месеца, поради разни изследвания и натоварен график на хирурга, който бях избрала и размерите бяха същите.А  можех веднага след диагнозата да си направя операция.Но познавам дама с увеличени размери вследствие неадювантна химиотерапия ...Всъщност туморите се развиват доста бавно...освен ако не ги "форсираш' вследствие некадърни "лечения"Rolling EyesНяма такова понятие като ранно открит тумоор:confused: При мен поне се виждаше от 5 години, а колко преди това е бил ин ситу никой не може да ми каже Unamused  Ще потърся една статия и ще я постна тук, и всеки сам да си преценява, дали ,,"бързането" има ефект...

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 19:21 от An_Mary

# 266
Увеличаването на размера на тумора не е в следствие на неоадювантната химиотерапия, а защото тя не е подействала и тумора е продължил да расте. По принцип, хормон зависимите тумори много трудно се повлияват от химиотерапия и там назначаването на правилна  неоадювантна химиотерапия е  сложна работа.
В научните среди има разногласия кога точно да бъде проведена операцията след химиотерапия, съществува консенсус че не трябва да е по късно от 8 седмици след последната химиотерапия. Има и изследвания по въпроса. Общо взето се смята, че около 4 до 6 седмици е най удачното време. Друго любопитно нещо, което научих е, че според новите изследвания на хирурзите, няма значение дали резекционните линии са чисти при  1 мм или 2 см отстояние, преживяемостта е една и съща.
Алатеа, много се радвам за сестричката ти 🤗
Дано всички имаме добри новини.

# 267
haldi някаква прогноза при умерено диференциран плоскоклетъчен карцином на устната кухина?откри се септември,има биопсия ,КТ с контраст не показва лоши неща да има .предстои операция,после лъчелечение....имам нужда от положителна подкрепа в този момент.Благодаря за насоките !

# 268
Майка живя 30 години след операция на карцином на небцето и проведена лъчетeрапия с апаратура по времето ма социализма. Сега медицината е напреднала. Имате бъдеще пред себе си. Желая ви воля за живот и сили да преминете успешно през лечението!

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 11:20 от GERy@K

# 269
Относно бързането,аз се включих,тук,само за да кажа...не отлагайте и ден,за каквото и да става на въпрос...терапия,операция,ЛТ ..от деня в който дъщеря ми откри ,"малкото топче",вече 8 м,ние водим битка с рака и времето...за 3м...10,5см.И да,неадювантната химиотерапия не я повлия..хирурга свърши отлична работа,но 5 м...дадоха време да се ангажират 12 ЛВ ...А сега,физическо време нямаме,да започне новата терапия и да проведе ЛТ,в рамките на 12седмици...след операцията ...Та просто исках да кажа,не отлагайте..нито ден,и не спирайте да вярвате..

Общи условия

Активация на акаунт