Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 73 805
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 315
Coral,
 Веждите ми оредяха след третата химиотерапия,но не изчезнаха съвсем. По същия начин и миглите само оредяха.

# 316
Ох дано, дано и при мен не паднат ❤

# 317
Coral, и моите вежди и мигли не паднаха. Много оредяха, но имаше някакви. Всички други косми по тялото и косата паднаха изцяло.

# 318
  • Sofia
Coral, това с хремата е вярно. Grinning Като нямаш косми в носа, докато се усетиш и вече ти са се е стекли с....те. хааха!

При мен терапията започна от 4 червени, защото съм на неоадювантна химиотерапия. При нея общо взето ми падна повечето коса. Каквото беше останало падна при следващите бели. Веждите само при червената.

А за стрес, да умора. Дни наред супер натоварваш тялото си и да не му дадеш възможност да си отпочине. Нали се сещаш, има един вид умора, където се преуморяваш и дори и да легнеш не си в състояние да се отпуснеш?

Права си, че всеки си има неговата теория за себе си. Важното е да оздравеем, да бъдем здрави и всичко лошо да остане зад гърба ни.

# 319
  • Северозапада
Моите вежди и мигли паднаха от червената химия. По главата също не останаха почти никакви косми. Докато вливаха бялата, имах някакъв малко коса и мигли и вежди. 3 месеца след последната червена, вече имам мигли и вежди и косата ми е гъста, но още е около сантиметър.

# 320
Корал, кой ти каза че ХЕР рака е задължително отрицателен на Брка? Аз знам за две жени с ХЕР с положителни брака гени. И още една с БРКА, която беше с хормонален рак в едната и хер в другата гърда. Тия доктори не убиват с тяхната категоричност.

# 321
Корал, кой ти каза че ХЕР рака е задължително отрицателен на Брка? Аз знам за две жени с ХЕР с положителни брака гени. И още една с БРКА, която беше с хормонален рак в едната и хер в другата гърда. Тия доктори не убиват с тяхната категоричност.
Хайди,само Brca 1и 2 иска да пусна,че там може да излезне нещо.А за другите генетични каза,че няма нужда. Така съм го писала  “Иска само BRCA 1 и 2 другите ако искам е само за да разбера какво съм предала на сецата” Не си разбрала.

# 322
При мен мина последната химиотерапия, веждите и миглите са оредели, сега въпросът ми е относно косата. В момента косата ми е между 0.5 и 1 см., на определени места расте. Казаха ми да я подстрижа отново, защото сега е тъничка, за да ми поникне по- хубава коса. Направо ми е жал да я подстригвам, тя винаги си е била финна и сега се радвам дори на малкото косми, които започват да стърчат. Момичета, какво ще ме посъветвате ?

# 323
Момичета според тези проучвания относно храната и добавките ,за които  Хайди сподели линк( Haidi благодаря ), не трябва да консумирам куркума и канела ,защото пречат на тамоксифен. Аз до момента пиех редовно от двете.Има ли още нещо, което знаете ,че не бива да консумираме? Онкологът ми беше казал само за грейпфрут и маракуя.

# 324
Vinci,
Моята коса беше опадала повечето. Имах леко окосмяване по главата, но то беше много рехаво. След последната химиотерапия  минах цялата глава с машинката за подстригване, за да започне да расте равномерно. Три месеца по-късно махнах перуката. Фризьорката ми ме боядиса, защото новата коса израсна съвсем бяла. И преди химиотерапията беше много прошарена- аз съм на 58 години. Винаги съм имала тънка коса. Новата ми коса е малко
по плътна и леко сгъстена.
Вече три седмици ходя с много къса момчешка прическа в ярко червено. Усещането за вятър в косата е невероятно 😀

# 325
Кайра, много благодаря, всичко написано звучи обнадеждаващо Heart

# 326
Vinci, на 44 бях като минах химия. Направо бяла коса израстна, но много гъста и жива. Два пъти я стригах - в началото и в края на курса. После обаче от лъчето изгоря, та наново стригах. Няма да повярваш каква прекрасна коса ще имаш като минат леченията.

# 327
Благодаря, Calm Heart Но как така изгоря от лъчето ... а аз вече броя месеците  до пролетта когато ще хвърля перуката. Моята коса расте бавно, никога не съм могла да се похваля с грива, някакви идеи с какво да я стимулирам ?

# 328
Vinci, моята коса винаги е била къдрава, но с тънък косъм, не особено гъста и силна. Сега е по-скоро чуплива, с дебел косъм и гъста. 😁 От лъчетерапията изобщо не пада, не се разрежда, но моят косъм изтъня някак и затова е резнах пак. Нищо страшно. По-скоро суета. 😊

# 329
Минах се с машинка месец след края на химиотерапията за да разчистя пистата
Новата коса растеше бавно

Масажирах преди миене с рициново масло и тоник за коса на Веледа с розмарин след миене
Както и няколко опаковки Рогейн (с тях третирах едно плешиво място от преди, така си остана празно там)

Новата коса излезе къдрава и гъста
Същия цвят, все така тънка, но много по-добре от преди, жилава и здрава
Другата седмица ще сменям цвят, ще покажа тогава

Тук в темата показах 18 месеца след края на терапията, някъде май месец
https://bg-mam.ma/p/1662309/48113948

И да ви разсмея малко
С гола тиква ми беше много лесно
Минеш темето с влажна ръка и готово
А сега планирам маска, миене, сушене
Ако забравя балсам, после няма разрешаване
Все драми

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 01:03 от valkyrian