Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 73 807
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 330
Calm, сякаш описваш моята коса- чуплива и тънка, или както я наричат фризьорите " финна"Grinning. Явно наистина трябва да я подстрижа, че е като пилешка перушина. Valkyrian, косата ти изглежда много здрава, плътна и лъскава. Наистина трябва да се отделя повече време за поддръжка, сега само мия скалпа и съм готова Grinning

# 331
Calm, сякаш описваш моята коса- чуплива и тънка, или както я наричат фризьорите " финна"Grinning. Явно наистина трябва да я подстрижа, че е като пилешка перушина. Valkyrian, косата ти изглежда много здрава, плътна и лъскава. Наистина трябва да се отделя повече време за поддръжка, сега само мия скалпа и съм готова Grinning
Според мен недей я режи. На първата ми химия бях с жена на която и беше 6та бяла,предстоеше и операция след товя.Онзи ден се видяхме и косата и беше уау.Тя и тогава си имаше по цялата глава но по-скоро беше като мъх.А сега каква промяна имаше за месец и малко.Гъста и плътна.Каза че е отрязала само стърчащите косми(още тогава си имаше такива,които бяха по дълги) Даже я беше боядисала.Остави си косата и във времемето напред новата ще се намеши със сегашната и няма да е проблем.Оттук нататък ще посещаваш фризьор за подстрижка и ще я изравниш и ще се оправи.Можеш да използваш стимулатора на Икаров също дава много добри резултати.

# 332
Благодаря, Coral, не съм запозната със стимулатора на Икаров, но ще потърся информация Blush

# 333
Момичета, искам да споделя с какво се сблъсквам тези дни.
Повече от осем години работя като заместник управител на магазин от голяма търговска верига.
След 180 дни болнични се завърнах на работа. Управителката ме извика за разговор и директно ми каза, че трябва да освободя позицията, защото от 1 ноември на тази позиция ще бъде назначен колегата, който ме е замествал. Трябвало да дам път на младите. Не искат да напускам/ това беше неколкократно повторено /и ми предлагат да остана касиер.
Не съм очаквала такова отношение. Психически съм счупена.
Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобна ситуация на работното място след ползване на дълъг болничен?

# 334
Момичета, през месец октомври правим 30% отстъпка на cbd маслата, които предлагаме. Ако имате интерес ми пишете на лично

# 335
Момичета, искам да споделя с какво се сблъсквам тези дни.
Повече от осем години работя като заместник управител на магазин от голяма търговска верига.
След 180 дни болнични се завърнах на работа. Управителката ме извика за разговор и директно ми каза, че трябва да освободя позицията, защото от 1 ноември на тази позиция ще бъде назначен колегата, който ме е замествал. Трябвало да дам път на младите. Не искат да напускам/ това беше неколкократно повторено /и ми предлагат да остана касиер.
Не съм очаквала такова отношение. Психически съм счупена.
Някоя от вас сблъсквала ли се е с подобна ситуация на работното място след ползване на дълъг болничен?
В дълготраен болничен съм, на химиотерапия в момента и ми предстои операция.
Мениджър филиал съм в голяма търговска верига, в която работя от 7 години  и подозирам, че и за мен подготвят същата “изненада” след като се върна.
Наместват си свои хора, възползвайки се от нещастието на други.

# 336
Кайра, в нашата българска действителност нищо не може да ме изненада. Определено отношението на работодателя ти не е коректно, явно иска да те преназначи на по- ниска длъжност и това да стане с твое съгласие. Въпросът е  в това дали може без твое съгласие да го направи, на който е трудно да се отговори тук. Аз бих се консултирала с адвокат дали е възможно преназначаване без мое съгласие, тъй като в Кодекса на труда има редица ограничения, включително по отношение на определена категория работници.

# 337
  • Северозапада
Кайра, според КТ работодателят не може да ти промени трудовия договор - длъжност и намаление на заплата, без твое съгласие, т.е. трябва да подпишеш допълнително споразумение към трудовия договор, за да ти сменят позицията. В действителност обаче може да те притискат психически, за да те накарат да подпишеш такова. Ако тепърва ти предстои трудоустрояване, може да те преместят на друга длъжност, която е определена за трудоустроени лица, което мисля няма как да оспориш. Може да се консултираш и с Инспекцията по труда също, на страницата им има телефон.

# 338
  • Варна
Кайра,аз преди години работех в Кауфланд.Искаха да направят същото с две мои колежки,едната с рак на пикочния мехур,другата й сложиха стендове на сърцето.Имам много добър адвокат във Варна и той каза да не подписват нищо,не могат да ги преназначат на по ниска позиция и съответно заплата.Съкратиха ги по определен член,платиха им 6 или 8 брутни заплати(забравих точно) и отидоха на пълна борса 1г.Това ги устройваше.Ако те интересува ще питам точно как и по какъв член.

# 339
Благодаря ви, момичета!
Вие сте сила! Когато има с кого да споделиш и срещнеш разбиране е по-лесно.

# 340
  • София
Кайра, нито могат да ти променят договора, нито да те съкратят, ако нямат разрешение от Инспекция по труда, а това разрешение обикновено се взима много трудно - първо трябва да вземат мнение на ТЕЛК комисия и да го представят пред агенцията. Просто нищо не подписвай под натиск.
Ако имаш притеснения/въпроси, мога да те свържа за консултация с добър адвокат по трудово право /от София, не знам откъде си/, цената на еднократна консултация беше в рамките на 50 лв. преди 2-3 години.

# 341
Друг вариант,ако не ти се занимава с адвокати.Взимаш От личен лекар талон за комисия.Отиваш в комисията пишат ти протокол за временна нетрудоспособност И се възползваш от още до 6м болничен по експертно решение на ТЕЛК.Ще отложиш нещата във времето,ще забавиш смяната на длъжността и ще вържеш тяхните ръце.

# 342
Момичета,
благодаря ви за съветите и напътствията.
Много са ми полезни в момента.
Благодаря!

# 343
Здравейте, прекрасни, борбени момичета!
Чета ви често, но не съм писала отдавна. Имам нужда от съвет. При мен нещата се завърнаха - някак на шега на майтап почти, неочаквано и за мен, и за докторите.
С двойна мастектомия и реконструкция съм. Дуктален карцином хормонален, HER отрицателен - 2см. - чисти ЛВ. До тук стандартно. След радикалната операция, която си беше мое решение, само хормонална терапия  предписаха. Аз отложих и нея, докато не приключа и с двете гърди..... с кой акъл....ама това е положението сега.  ЛВ бяха чисти, а резекционните линии много дълбоки - всичко чисто.
Появиха ми се обаче  кисти (тип гранулом външно тяло пише на мамографията) на мястото на тумора. Можеше и да се наблюдават, но взе да наболява и реших, че няма какво да им се чудя. Оперирахме ги. Оказаха се повече една зад друга - общо 5. Едната е нова лезия - рецидив. Има и заразени ЛВ (3 или 5 - още нямам документ - ще имам във вторник).
Искат да ме пратят на лъчетерапия (дали само подмишница или и гърда - още не е ясно) и някакъв не знам си какъв инхибитор да апочна да вземам - хапчета е , доколкото схванах.
Та питането е къде да ида за поне две мнения на онколог. Не искам Сити - от вратата говорят за пари, не ги издържам вече. Иначе Ганчева е точна - нямам оплаквания от нея, но и много да е обърнала внимание - уви не.
От прочетеното се ориентирам към проф. Тимчева, за която вече си запазих час в Иван Рилски. Чудя се също между д-р Мила Петрова и проф. Донев (Щерев).
За лъчетерапия - аз съм от Перник и мисля да вървя в Софиямед Люлин - четох добрите отзиви за д-р Георгиев, които сте писали назад в темата. Там ми е и най-близо - все пак доста дни ще вървя всеки ден предполагам.
Записах си безплатна консултация в Една от 8 с д-р Захариев (завеждащ лъчето в Панагюрище, реално няма как да ида толко далече на лъче, но все пак за менение). По същото време и д-р Кръстева има безплатна консултация, но за нея нямаше места. Надявам се все пак да успея да се видя и с нея.
Чудя се да нося ли материали за повторна ИХХ и къде. Мога да си взема блокчетата във вторник.   
Ще трябва и РЕТ скенер да мина за ново стадиране предполагам. Колко време след операцията (която беше на 1/10) може да се направи - мисля имаше някакъв срок, в който резултатът може да е подвеждащ.... не помня - главата ми е пълна каша.
Абе изобщо - чудя се на къде да хвана, че да не изпусна нещо.

# 344
,Малинче,ще споделя моят опит и информация,терапията с инхибиторите е съвсем скоро одобрена(мисля 2023г) за авансирал(със засегнати лимфни възли)РМЖ Мисля има и други които са на терапия с този препарат,тук ,Верзенио ,в комбинация с хормонална терапия ..Дъщеря ми ще го приема също,но както вече писах,след като приключи с ЛТ,защото са несъвместими.Относно Пет скенера,дават го 6 седмици след операция,но тя го направи на 20 ден,по настояване на радиолога  и нищо не светна.За ИХХ,ако нямаш следоперативна,задължително направи,важно е.Съвети с кого да се консултираш ,за съжаление,не мога да дам,все още и аз се ориентирам.Доколкото разбирам операцията е била преди 13 дни, имаш време,събирай се и действай!Пожелавам успех и само хубави изненади,от тук нататък.

Общи условия

Активация на акаунт