Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 73 811
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 345
Неда2, благодаря за бързия отговор.
Имам ИХХ направена, където беше операцията - в Панагюрище. Чудя се за втора евентуално.
Ако е несъвместима тази терапия с лъчето, сигурно и аз ще трябва да съм така.
Операцията е на толкова да, във вторник ще ми махат конци и тогава ще имам и черно на бяло резултат от патологията.
Записах си часове при трима онколози (Тимчева, Мила Петрова и Донев), нещо мога и да канцелирам..... ще го мисля като спре да ми с върти главата.
Лека вечер  и да бъдем здрави всички!

# 346
  • София
Малинче, ако си с мастектомия и на двете гърди, къде всъщност са кистите и тази лезия, нали няма тъкан реално останала, само кожа и мускул, и под мускула имланти? Или? Питам, защото и аз съм с мастектомия и импланти и се чудя къде са открити тези кисти/тумори?
Иначе много съжалявам за това, което ти се случва, аз така минах след 3 години през 2 диагноза на другата гърда и знам колко е ужасно. Бих подкрепила за мнение при проф. Донев/Щерев - много компетентен млад човек, който следи новостите. 

# 347
Съжалявам много Малинче! Пожелавам бързо оздравяване! Колко време след първата диагноза? И все пак пила ли си антихормонална или въобще не я почна?

# 348
Директно под кожата, напипваха се.  Аз имам и реконструкция - бях с голям бюст, съответно поувиснал, сега е намален. Обясниха ми, че понякога се плолучават места с по-лошо хранене на тъкани и там един вид става някакво уплътнение, но не рак естествено. Това не е чудо невиждано и даже първоначално никой не настоя да се маха и не се притесни. То беше практически почти в подмишницата , най-горе и встрани на гърдата.   Обаче мен ми се стори, че расте и се втвърдява и викам - безобидно или не, ще се маха.
Този резултат от хистолоогията ме шашна, много неподготвена ме хвана.
Хормоналната терапия не я почнах. Отидох при Ганчева след първата операция (беше само на болната гърда, но исках и другата превантивно да махам). Казах и, че само искам да се следя, не искам да приемам лекарства. Тя каза да си помисля и да ида след другата операция - явно мислеше ще ми уври главата на някъде. Но така стана, че с втората операция имах малко проблем със зарастването.... а после си напипах това топче.....
Абе изобщо моето си вироглавие + доза лош късмет..... направо не мога да повярвам какво се случва.

# 349
Малинче, моят съвет е да пуснеш БРКА тест, ако не си пускала. Много съжалявам, че така се е получило. Късмет ти пожелавам.

# 350
Малинче, съжалявам, че се е случило, но станалото-станало. Няма нужда да се самообвиняваш и без това при нашата диагноза гаранция няма, за жалост, с или без хормони. Втори мнения не съм търсила и не вземам отношение, но хистологии имам две за всеки случай. Важното сега е, че туморът го няма вече. От тук нататък е превенция терапията. За заразените лимфи не разбрах - махнати и те, нали?

# 351
  • София
Малинче, направо изтръпнах като те прочетох. Станалото, станало, но моля те този път не се бави с лечението. Явно ще си на ароматазни инфибитори, заедно с лъчето. А химия ще има ли?
Стискам палци всичко да се нареди по най-добрия начин.
П.П. Аз също гледах храните от линка на Хайди, за което благодаря и се чудя искате ли да си ги извадим и да ги включим в първия пост на следващата тема?

# 352
Мама Мони , добра идея! Ако си прочела още някакви , които са забранени, сподели.

# 353
Здравейте,
Бихте ли споделили реда на вземане на парафинови блокчета от биопсия в ИСУЛ?

# 354
А кое наложи мамография след операцията, malinche?

# 355
Напипах си това топче. То кажи речи се виждаше през кожата.  Трябваше да се провери. На ехограф не изглеждаше подозрително никак положението.
Поосвестих се малко вече. Ще ходя в сряда по доктори. Дано мненията съвпаднат, да не се лутам между варианти.

# 356
Всичко ще бъде наред, да знаеш!!!!!!! Главата горе!!!!!!

# 357
  • Северозапада
Малинче, съжалявам и успех!

# 358
Аз също съжалявам,Малинче.Нека късмета е с теб 🌹

# 359
Благодаря на всички! Много сте мили!
Искам да ви споделя един You tube канал, на който попаднах - може и да го знаете се.
https://www.youtube.com/@dramycancerrecovery
Тази мацка е доктор и самата тя е минала през диагнозата - много разбираемо обяснява за всякакви теми свързани с рака.
Ако някой се вълнува, може да погледне - има и за всички видове терапии, за хранене, за козметика..... абе какво ли не..

Общи условия

Активация на акаунт