Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 73 812
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Малинче, много съжалявам, че отново трябва да минаваш през това. Ще го пребориш и ще си добре!

Благодаря за споделянето! Много е важно, когато ти е каша в главата, някой на простичък език да ти обясни, какво се случва с теб.

Кураж и сила!

Относно лъчетерапията. Д-р Георгиев, към когото си се насочила. Много е добър и работи с отлична техника. Той е в екипа, който сформира Софиямед, специално за рака на гърдата.

# 361
Katty D много благодаря, супер права си, важно е наистина. В четвъртък сутрин съм при д-р Георгиев.
Чудя се обаче колко време след операция може да се почне лъче? Знам, че трябва абсолютно пълно зарастване и още някакво време.
Вие по време на лъче мазали ли сте с нещо - не се сещам да съм виждала коментари. Може и да има някъде назад, но да не съм запомнила. Слушам тая докрока говори за Алое гел и за някакво мазило Aquaphor, което не съм срещала на пазара тука.
Главата ми верно е бръм, но след срещата с лекари, можеби ще стане по-бистра.
Веднъж да има план, няма да съм толкова напрегната.

# 362
Малинче, не бързай с мазането при лъче - може и да не се наложи. По принцип, ако получиш изгаряне (което ако изобщо стане, е към края на процедурите), тогава се маже - винаги в съгласие с лъчетерапевта, естествено. Аз получих някакво зачервяване към 23-24 процедура от 25 назначени и с нищо не мазах. Прегледаха ме и казаха, че ще мине само, макар и бавно. Действително отне месец-два. На своя глава мазах с бебешко мляко - без особен ефект, но за мое спокойствие, че правя нещо. Не е страшно лъчето, а върши работа - споко!

# 363
  • Добрич
malin4e, важното е че си го хванала още в началото.. Човешкото тяло се влияе от много и различни фактори и няма как да знаеш, коя е причината за рецидив.  Има немалко случаи с проведени всички терапии и завърната диагноза.  Има и отхвърлили класическите лечения и живи и здрави.
Това е различно от марематиката, където 2+3 е винаги 5...

В момента си здрава! Ракът напусна твоето тяло завинаги. Важното е да продължиш напред по най-удачния за теб начин.

Справяш се идеално!
Успех ти желая!

# 364
Лъчетерапия най-добре ми казаха до 30-40 дни от операцията, като раната трябва да е напълно зараснала. Кремове Biafin(гръцки), lamiderm( турски), Дермазин( български). Ползвах последните два и съм много доволна. Има и други разбира се -Биодерма , R1/R2(май така беше) и др.Лъчетерапевта повтаряше само бебешка пудра, но добре, че не ги слушах. Преди процедурата се къпиш и пудриш, за да е суха кожата. След процедурата мажа 2-3 пъти Дермазин или Ламидерм. На сутринта пак се къпиш и пудриш. Бяла съм и кожата ми от рано се зачерви, но нямах никаква болка. Накрая бях много червена , но нямах рани.

# 365
Malin4e, правих лъчетерапия скоро - до средата на септември. Още в началото ме предупредиха да не се мажа с нищо, защото вероятността да навредя на кожата е голяма. Казаха след втората седмица да слагам 2-3
пъти на ден  бебешка пудра на облъчвания участък. И така до края лъчетерапията. При мен също се появиха кожни изменения чак към 23 - 24 терапия/зачервяване и сърбеж на кожата /, но нищо съществено. Лъчетерапията не е страшна.
Съжалявам, че ти се налага да минаваш през нови изпитания.
И с това ще се справиш!!!

# 366
Вече имам епикриза и на диагноза пише:
Мамарен паренхим с оформени множество тумори нодули с морфология на ниско диференциран инвазивен  карцином - луминален тип В - рецидив. Наличие на 4 броя лимфни нодули с метастази.

Докторката ми обясни, че лимфните възли са подключични, не аксиларни. Били са  около образуванието доколкото схващам.
Предлагат ми евнетуално да ме приемат в онкологията в Панагюрище, за да ми направят изследвания за стадиране.
Чудя се при това положение какво да правя. Да ходя ли утре на други онколози, с каквото имам в момента или да е след останалите изследвания?
Ki67 е 40%,  хормонален,  HER негативен

Ще ми гръмне главата.

# 367
Според мен,ако приемеш предложението за хоспитализация и допълнителни тестове и стадиране,ще имаш повече инфо,с което после да проведеш допълнителни консултации,ако се налага.Предполагам ще си по спокойна,когато имаш посока и тръгнеш...

# 368
  • Sofia
Малинче, и според мен хоспитализацията и стадирането, ще са ти от полза. След това за видовете лечение, ще потърсиш и друго мнение.

Пожелавам ти, всичко да се нареди. Пътя да е ясен, за да можеш да започнеш лечение възможно най-скоро.

# 369
malin4e, каква беше твоята история? Ти ли беше с МС? Прости за въпроса, помня, че се появи във форума след мен. Не си спомням дали имаше ХТ. Помня сякаш, че беше мн позитивна и бързо прегази всичко. Според мен не си губи времето и нервите в консултации, Панагюрци не са лош вариант.

# 370
  • София
Влизай в Панагюрище и според мен. Успех!

# 371
  • Sofia
Момичета, да ви разкажа в каква ситуация попаднах.

Преди седмица ми излезе обрив под едната гърда със съмнение за херпес зостер ( съмнение, защото нямах типичните оплаквания, само обрив с мехурчета). Проведох терапия съгласувана с дерматолог и лекуващият ми лекар. Обрива все още не е изчезнал. Този понеделник ( вчера) трябваше да ми е последното вливане бяла, но лекарите решиха да не се проведе, защото химията щяла да ми навреди повече, заради появата на херпеса. И ако се направила, щяло да стане по-зле. Достатъчно химия съм била приела и можела без тази. Да сте чували подобно нещо? Според тях се случвало често. Питах ги, дали може да се отложи със седмица. Отговориха, че нямало значение, защото можело от тежката химия да се появи отново и да е по-зле. По-добре било да не се проведе.
 Да напомня, че провеждам предоперативна химиотерапия. Белите от 12 ги направиха да са 4, цитирам : " Да свършвало по-бързо". При предпоследната направих алергична реакция и трябваше да я вливат паралелно с чиста банка. И след седмица ми се появи този обрив. Верно бързо свърши, по "бързата" процедура!
 Съответно ме изпращат за операция. Утре имам среща с хирурга, който е в друга болница. Съответно той, ще направя консултация и с онколога при него.

Няма да крия, че не го очаквах. Съответно съм объркана. Дали сте чували подобен случай?

# 372
  • Варна
Малинче,задължително за изследвания.По протокол трябва да те рестадират.Може би ще ти направят и тестове за мутации.Като са готови всички изследвания,направи консулти и с други онколози.Успех.

# 373
  • София
Katty, на мен преди години като отидох при доц. Арабаджиев в Сити за първата химиотерапия и си поговорихме по принцип за лечението и споменах, че ми е излязъл херпес предния ден, моментално ми отложи първата химия с една седмица. Каза, че това е показател за срив в имунитета и не иска да започваме химията при такъв срив. Съответно отидох в Гърция на неочаквана ваканция. Но при теб е различно - само онколог би могъл да каже, вероятно си знаят работата.

# 374
Една Такава 737236 имахте ли странични ефекти от лъчетерапията, повръщане,загуба на тегло или нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт