Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 86

• 73 783
  • 1 540
  •   1
Отговори
# 225
desito, аз се въздържам от коментар за второ мнение, защото не съм вземала. Има варианти и за онлайн консултации тип второ мнение с известни имена.
Бих се радвала на помощ относно такива имена. Не знам към кой да се обърна. Объркана съм и притеснена.

# 226
НалтрексоН е лекарството. Има го в България под името Адепенд, но е с рецепта. Пият го бивши алкохолици, помага им при отказването.
Знам, че търсите всякакви чудодейни начини за справяне със ситуацията, но моля ви, не съветвайте приятелката ви да взима нещо, което НЕ е консултирано с онколог! Всичко може да се отрази на лечението негативно, и вместо да помогне, да влоши ситуацията.
Не и наливайте в главата, че ЛДН топи метастази, лекарствата за повлияване на метастази се разработват и изпитват в четири клинични фази, от фармацевти, след което на база научни доказателства се одобряват от агенции, съставени от цели комитети с научни специалисти. Метастазите са 4ти клиничен стадий, надяваме се че вашата приятелка е по ранен стадий, и ще се излекува. Почете малко за стадиите в рака на гърда, преди да коментирате.
За ЛДН няма никакви научни доказателства в ЧЕТИРИ  клинични фази, засега. Аз съм го приемала, мога да споделя че ми помогна да преодолея ужасното безсъние. За рак не съм си и помисляла да експериментирам.
Здравословно хранене - много по добре е полезните вещества през храната, вместо от изкуствени добавки, упражнения и тренировки, медитации - да! Но всякакви други непотвърдени експерименти могат да влошат, вместо да помогнат.
Плюс това, вие не сте болния и не можете въобще да си представите как се чувства човек болен от рак, колкото и да се стараете и да съчувствате, не сте вие. Затова умната със съветите и приятелката ви да слуша лекарите. Успех  пожелавам на приятелката ви.
Не знам защо всички хора не искат да вникнат в написаното ами си правят генерални заключения от две три написани думи и това е масово.
За да е ясно уточнявам ,никого със нищо не съветвам , нито вас тука във форума нито моята приятелка. Дори не съм и споменала на приятелката ми  за LDN .Всеки си има глава на раменете и всеки си решава какво да яде , пие  или приема като добавка или медикамент!!!
Аз просто споделих информация за която съм чела , слушала , проучвала.

# 227
  • София
По отношение на Телковите решения отново. Ако имам жилище на мое име, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ли е да съм по адресна регистрация на него, за да подам документи за намаляване на данъка на жилището? Ами ако имам повече жилища и съм богат реститут на всички ли тр да съм регистрирана, че живея?! Що за абсурд, или ако съм богат реститут нямам право да искам облекчения?! Не съм богат реститут, просто се чудя дали служителката в данъчното просто не ме отсвири ей така…

Да, богатите реститути нямат право, ето виж това тук, този сайт е доста полезен:
Данъчни облекчения за недвижим имот:
Съгласно чл. 25, ал. 2 от Закона за местните данъци и такси за имот, който е основно жилище на лице с намалена работоспособност от 50 до 100 на сто, данъкът върху имота се дължи със 75 на сто намаление. В чл. 25, ал. 3 е установено, че в случай че е установено деклариране на повече от едно основно жилище, облекченията не се прилагат и данъкът, определен по чл. 22, се дължи в пълен размер за всяко от жилищата и за периода, в който едновременно са декларирани като основни жилища.

https://disability.bg/Formuliari/show.php?lang=bg&estate-type=o&estate_id=24

# 228
  • Варна
Десито и аз се въздържам от препоръки.Сестра ми е  със същия рак и на подобни лекарства на същия принцип.Те рано или късно спират да действат.И аз в момента търся по нататъшно лечение,какво става когато се образуват нови метастази.За мен най добре се консултирайте с доц.Консулова.Тя е с интереси за рак на гърдата и по публикациите в другата тема беше посъветвал  схема на химио dose dense,която във Варна не бяха пробвали,но се съгласиха да приложат.Но се чака много за час.Аз записах август за ноември.Наша позната беше при проф.Дудов,но никакви насоки.Случая е като при баба ти.Оставиха я само на хормон.Ако искаш за по бързо във Варна св.Марина проф.Цонев.Всяка сряда,може и онлайн да запазиш.Хоуп може да деде по ценни насоко,как се продължава лечението.Ние чакаме за ПЕТ.Стискайте палци.

# 229
Десито и аз се въздържам от препоръки.Сестра ми е  със същия рак и на подобни лекарства на същия принцип.Те рано или късно спират да действат.И аз в момента търся по нататъшно лечение,какво става когато се образуват нови метастази.За мен най добре се консултирайте с доц.Консулова.Тя е с интереси за рак на гърдата и по публикациите в другата тема беше посъветвал  схема на химио dose dense,която във Варна не бяха пробвали,но се съгласиха да приложат.Но се чака много за час.Аз записах август за ноември.Наша позната беше при проф.Дудов,но никакви насоки.Случая е като при баба ти.Оставиха я само на хормон.Ако искаш за по бързо във Варна св.Марина проф.Цонев.Всяка сряда,може и онлайн да запазиш.Хоуп може да деде по ценни насоко,как се продължава лечението.Ние чакаме за ПЕТ.Стискайте палци.
Много ви благодаря за изчерпателния отговор. Желая ви успех в лечението и бъдете здрави! Всичко ще бъде наред. Консултирах се с един доктор и мнението беше “ Всъщност прогресията е само в костите. Трябва да се проведе лъчетерапия на местата с болка. Аз бих сменила само хормона с Fadlodex. Palbociclib нека остане”. Но въпреки всичко искам да чуя още едно мнение. Мога да кача и епикризата.

# 230
  • Sofia
Десито, за схема на химиотерапия dose dense ( за която говори Alatea ) също може да се консултирате с проф. Щерев/Донев или д-р Мила Петрова в болница Надежда. Ако не се лъжа може да се свържете с професора през Супердок за онлайн консултация. Пожелавам да се намери решение за баба ти!

Alatea, ПЕТ скенера да покаже добри резултати при сестрати.

Snow22, ти не се сърди, че момичетата изказаха мнение. Истината е, че докато човек не го хване рака не е наясно колко трябва да внимава с всичко което приема ( храна, добавки и пр.). И е много важно да спазва казаното от лекуващият му лекар.

# 231
Десито, за схема на химиотерапия dose dense ( за която говори Alatea ) също може да се консултирате с проф. Щерев/Донев или д-р Мила Петрова в болница Надежда. Ако не се лъжа може да се свържете с професора през Супердок за онлайн консултация. Пожелавам да се намери решение за баба ти!

Alatea, ПЕТ скенера да покаже добри резултати при сестрати.

Snow22, ти не се сърди, че момичетата изказаха мнение. Истината е, че докато човек не го хване рака не е наясно колко трябва да внимава с всичко което приема ( храна, добавки и пр.). И е много важно да спазва казаното от лекуващият му лекар.
Това химия чрез вливки ли е или таргетна терапия? Много се притеснявам, че химиотерапията ще й дойде тежка и не знам дали ще издържи…

# 232
  • Варна
Десито предполагам с Тимчева си правила консулт.На нас не ни беше полезна.Коренно различно мнение от другите онколози и лъчетерапевти.Баба ти изследвана ли е за мутации.PIC3CA,ALK1,BRKA1 и 2 има  и др.Ние сега ги правим едно по едно.Ако  някое от тях излезе положително има нови лекарства на хапчета.Питай онколога и за Енхерту,дали е приложимо за нея.Успех.За химията дадох пример,че се съгласяват във Варна с Доц.Консулова.

# 233
Десито предполагам с Тимчева си правила консулт.На нас не ни беше полезна.Коренно различно мнение от другите онколози и лъчетерапевти.Баба ти изследвана ли е за мутации.PIC3CA,ALK1,BRKA1 и 2 има  и др.Ние сега ги правим едно по едно.Ако  някое от тях излезе положително има нови лекарства на хапчета.Питай онколога и за Енхерту,дали е приложимо за нея.Успех.За химията дадох пример,че се съгласяват във Варна с Доц.Консулова.
От Шумен споменаха за тези нови лекарства, които били доста ефективни. Сега пускаме блокчетата за изследване на мутации. Притеснява ме, че две седмици докато излезе резултата ще бъде без лечение.

# 234
  • Варна
Не се притеснявай.Нашата позната е само на хормон 6м. И за сега ПЕТ а е без прогресия и туморния маркер пада,но.много бавно.Значи в Шумен са адекватни за новите протоколи.Тука не ги знам какви са,но никой нищо не казва и като питам нещо,ме гледат много лошо.Колко плати ако не е тайна или са безплатни от фармацевтичната компании.

# 235
Не се притеснявай.Нашата позната е само на хормон 6м. И за сега ПЕТ а е без прогресия и туморния маркер пада,но.много бавно.Значи в Шумен са адекватни за новите протоколи.Тука не ги знам какви са,но никой нищо не казва и като питам нещо,ме гледат много лошо.Колко плати ако не е тайна или са безплатни от фармацевтичната компании.
Към мен ли е въпроса за плащането? Съхраняват стъклата в София, понеделник ги вземаме и ги носим в Шумен. От тук ще ги пратят за изследване по ЗК. И като получим резултат - казаха ако има мутация ще пуснат това ново лечение.

# 236
В подкрепа на това, че трябва да се внимава с приема на лекарства и добавки давам следния пример: на мен отново след 5 химиотерапия ми скочи ALAT на 101, добре, че направих контрола тази седмица, за да взема мерки, тъй като другата седмица ми е следващата химиотерапия и при този показател щеше да се отложи, както последния път.Онкологът каза да пия трансметил и есенциале макс, както миналия път, и междувременно да направя консултация с гастроентеролог. Бях на гастроентеролог и той ми изписа трансметил и карсил. Е, та чета листовката на карсила и там пише следното:        
 Не посмях да пия карсила, моят тумор е хормонозависим- естроген  75 %  отговор на хормонална терапия. Излиза, че най- вероятно бих го стимулирала със силимарина в карсил. Тоест има значение вида на рака и дали е хормонозависим, та поради това  съм против общото посочване, че дадена добавка помага при рак - в зависимост от рака може да помогне, но може и да навреди, за това се приема след консултация с онколога.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 11:13 от Vinci

# 237
  • Sofia
Vinci, аз винаги се консултирам с онколога ми, когато се налага да приемам нещо извън основното лечение.
Не знам защо лекарите, които не са онколози, се държат сякаш пред тях е пациент с чисто здравно досие?! И на мен ми се е случвало с един Дуфастон, а моя рак е PR+.

Десито, dose dense е курс химиотерапия. Онколозите, ще преценят дали би било добре за нея, спрямо общото състояние и възрастта.

# 238
  • Добрич
Момичета, чели ли сте някъде, че лечението с магнити е противопоказно при рак?

От години когато се налага през нощта докато спя слагам магнителен колан на кръста (понякога ме боли крака, заради притиснат нерв) и съм много доволна.

Днес моя близка със същия проблем с крака и с операция за рак на матката сподели, че откакто чела (в книга), че при онкодиагноза не се ползват магнити за лечение, не смеела да ползва магнитния колан, който имала.

Стана ми интересно, защото не съм попадала на такава информация. Потърсих публикации в Интернет, но нищо не намерих.

Бихте ли споделили линк, ако можете или  информация по темата, ако имате такава.

За противопоказни минерална вода, калолечение, масажи и пр. вече съм чела.

# 239
Майка ползваше магнитен колан за облекчение на невропатия 30 години след операция от карцином.
За себе си съм решила да не се лишавам от малки удоволствия: басейн,  сауна, масаж. Вярвам на лекарите: "Живей си живота, нищо не е забранено, здрава си" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт