Това не е проповед, това е моя извод от нещата казани и мислени тук и преди.Може да е ненаучен за повечето хора и какво от това?Аз избирам тази част-душата.А науката ми е един от многото интереси и ще продължавам да ровя.Но съм уверена, че нищо никога не е в състояние да разклати основанието на моята вяра.Може само да засили възхищението ми от великото чудо-живот, което Бог е направил за нас, от безграничната си любов.Вярвам също, че ние сме създадени , освен за да общува с нас и за да Го прославяме.Това е, което смятам да се стремя да правя занапред.Защото Той го заслужава

Пожелавам ви успех с дискусията

И само ще добавя в този ред на мисли: "Каква полза за човека, ако придобие цял свят, а погуби душата си?".
Доколкото си спомням от наученото по биология в училище - човешкото тяло е изградено от четирите основни елемента: въглерод, азот, кислород и водород (и от малки количества микроелементи). Е какво по-голямо доказателство от това, че сме сътворени от кал? И какво става с тялото, когато го напусне душата - пак кал. Сещам се за една мисъл на Атанас Далчев: "След всичките й мръсотии как червеи да не я ядат тази плът!"