След балове, изпити, точки, хазайки, кафето си пием пораслите майки

• 46 381
  • 752
  •   1
Отговори
# 30
Честита ни нова тема и честита нова учебна година, нищо че вече сме извън училищния праг. На майките с деца, все още ученици, много късмет на децата и да вземат най-доброто от системата. Откровено казано, не ми липсва училището, даже никак.Но е факт, че то формира качества и ценности, всеки каквото е успял, си е взел от тези години.

Студентът няма още програма, има само час и дата на откриване на учебната година. Ентусиазъм на думи-огромен, на действия, ще видим как е, малко остана.

Здраве и щастливи първи академични стъпки! Books Flowers Four Leaf Clover

# 31
моето девойче днес има първи учебен ден и много се вълнува - и аз с нея Grinning
за съжаление квартирата й не е готова, осигурили са й временна и ще се наложи да се пренася сама в постоянната, когато баща й се прибере

# 32
  • В средата на времето
Успешна да бъде новата учебна година за всички - големи и малки!🤗🍀 (und alles Gute за Ани 🤗)

# 33
  • Варна
Успешна учебна година! Аз няма да съм и с малката, баща й ще я изпрати, студентката е ясно. Тъпо ми е тази сутрин... Отивам да се вглъбя в работа Grinning Вчера брата на гаджето им изсипа 3 класьора записки и лекции от УАСГ, лошо им стана ...

# 34
  • София
Успешна нова учебна година на всички ученици и студенти. Да са здрави, щастливи  да им е интересно и късмета да е с тях🍀
На малката първокласничката на Izida, да й е забавно, да е спокойна и да намери много нови приятелчета.
На учителите да имат много ученолюбиви и целеустремени деца и да пишат повече шестици 😉
Аз тази година за предпоследен път изпращам ученик и няма да крия, че ми е малко тъжно, че скоро този етап приключва.

# 35
Успешна учебна година на всички!
Аз съм вече само с едно птиче, което днес открива, съвпадат ни часовете, но така или иначе той се оправя сам Simple Smile
Остават 2 седмици до отлитането на другото птиче и с вълнение чета за чужбинските преживявания, скоро и в нашата къща!

# 36
На добър час,ученици и студенти! 🍀🔔
Да не забравяме, че "Училището е работилница, където се формира мисълта на подрастващото поколение. Трябва да го държим много здраво, ако не искаме да изпуснем бъдещето от ръцете си".
Поради постоянни размисли и страсти по първокурсничката в Испания, въобще забравих,че другото ми дете започва 11клас.
Но тази при мама и тати си е добре,има кой да и сготви,да изпере,да я събуди ако се е успала и т.н и т.н.

# 37
  • у дома с любимите си хора
Спорна и успешна учебна година на ученици, учители и студенти!
Ние сме точно до Търговската гимназия и от сутринта звучи музика, децата жужат, смях кънти. На мен ми е приятно. Не ми липсва тръпката от настаняването в общежитието в София, последващите пътувания и тревоги. 11- класничката се оправя за първия учебен ден, но хич не ѝ се започва.
На всички с отлетели от дома пораснали деца - кураж! Трудно е, зная от опит.
Anik, успех на новото място!

# 38
  • София
Честита нова учебна за всички, да е късметлийска и успешна! Да им спори! И прегръдки на всички набори, които хванаха по широкия свят вече и открити пътища!

# 39
  • Пловдив
Успешна нова учебна година! УАСГ стартират днес, така че и наборът започва, а аз бях на първия учебен ден на осмокласника. Надявам се и за двете ми деца, това да е тяхното място!
Наборът в петък баща му го достави с цял катун в квартирата и вчера идвахме до София да довършват нещо по стената. Хазаинът е боядисал в събота. Аз дойдох на инспекция-стаичката е малка, но  ще стане супер като си я направи. Кухнята и банята са малко неподържани...да не кажа по-силна дума. Маминия малко мрънка, че другите двама били неподредени. Но на този етап сам няма как да живее. Ще се напасне, това е. Дадох указания, кое с какъв препарат да изчисти в банята и...отпраших към алея на книгата. Значи да ви кажа, утре ме няма, но следващата среща ако пак е на същото място, идвам-квартирата е буквално на 50 м от там
Ани, успех на новото място, аз изпуснах новото ти развитие, но със сигурност те следя с интерес!
Благодаря за темата и за емоциите, които имам с вас, момичета!

# 40
Честит 1 учебен ден на започващите днес. Моето малкото отиде 9 ти клас обаче миналия понеделник. До сега успях да установя, че от френския всичко му е излетяло от главата . Много кофти защото ние не сме учили френски и няма кой да му помага особено. А е голям мързел ако не се мотивира някак си. Също в началото се реформират групички, приятели и незнам какво там и е страшно отнесен . Има работа докато влезне в релси.

# 41
Спунк, благодаря за новата тема, както винаги с чудесно заглавие!
Много полезна информация споделяте. Аз с нищо не мога да се включа - наборката решително сама събира информация и иска да е максимално самостоятелна.
Нищо не е избрала от допълнителните - разпитва деца на приятели от горни курсове и ще реши сигурно в последния момент.
Кураж на отпътувалите надалеч, успех на малки и големи с новите предизвикателства.
За първа година нямаме ученик и никак не ми липсва, откраднахме си даже седмица спокойствие:)
Скрит текст:

# 42
  • Plovdiv
Успешна учебна година на малки и големи. Тази сутрин, неизбежно и аз се замислих, че след 20 години изпращане на ученици, това е първата година, в която не изпращам ученик.Grinning
Няма да съм като майката-бухал с кафето, няма спокойствие за мен.Joy По повод тази карикатура, се сетих, че подобна се въртеше тук, в групата на студентите преди години, но последната майка бухал не беше с кафенце, а седеше до банкомат и хвърчаха пари.Joy Явно някой е направил "подобрения".
etomira, като каза Брюж, няма как да не се сетя за един филм. Може би сте го гледали. https://www.imdb.com/title/tt0780536/

Спунк, благодаря за темата.Hug

С удоволствие чета за всичките студентски вълнения, още по-интересно е, защото са от различни унита и специалности. Kissing Heart

# 43
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Спунк благодаря за новата тема!

Честит първи учебен ден на малки и големи!

Ани успех и на теб на новото място!

За наборката няма какво много да споделя, но чета за всяко наше дете с голям интерес! Тя бачка здраво. Чака около 20-ти щели да пуснат програмата и да размести нещо, ако може. След това на 25 е опознавателния ден на Психолозите и чака вече 1 октомври.

Разчисти си гардероба. Изхвърли половината неща. "Били секси и не са за университет". И това изречение дочаках Flushed което си е така де. Подкрепям сманата на облеклото.

За срещата, преместих я от 17:30, пък който когато стигне. Аз традиционно ще съм от първите.

# 44
Честит първи учебен ден на тези, които още го празнуват! Успехи и удовлетворение на ученици и учители! МС замина в училището да се види с приятели и учители.
Филмът не съм го гледала, но Брюж ми е в списъка за посещения …. може би на първо място от ниските земи, където не съм стъпвала. И то не заради шоколада …😀
С радост чета за приготовленията на бъдещите студенти. Наборът пътува на 2.10, а започват чак от 16.10, което пък ще доведе да летни ваканции през септември … Притеснено ми е като знам, че тръгва сам -май е единственият от наборите в чужбина. Дано квартирата, която сам си намери да е читава! На снимки изглежда добре, ама знае ли човек 🤷♀ Има 10-тина българи в тази специалност в унито;  това май е успокоение само за мен.

Общи условия

Активация на акаунт