След балове, изпити, точки, хазайки, кафето си пием пораслите майки

• 47 122
  • 752
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Честита нова учебна година - успех на малки, големи и още по-големи деца и техните родители! Аз нямам вече ученици и честно казано малко ми е мъчно, но такъв е животът - децата растат и всеки си хваща своя път. Моята студентка хукна на екскурзия преди началото в УНСС, а аз продължавам да се интересувам от програми, изпити и т.н. Синът ми пък докато се обърне, в края на октомври ще има сесия (четири изпита и едно портфолио), само вика по Вайбър "спокойно" и "имай ми доверие" - като че ли имам избор на 2000 км разстояние...Saffron, не се притеснявай, и моят тръгна сам, пък на втория ден хукна да се дооборудва, защото гладът си каза думата - за себе си стигнах до извода, че явно не познавам много децата си, те се справят чудесно като се наложи и нямат избор. Стискам палци на всички - дано избраният път (колкото и трънлив да бъде) се окаже правилният и всички са удоволетворени и доволни!

# 46
  • София
Честита нова учебна година на всички учещи!
Щерката след хиляди перипетии можеше да учи .... и тя се отказа. Не искала повече да учи нищо. Искала да си работи. Ми, то и обслужващ персонал трябва.
Аз приключих с учебните терзания. Да се оправя,както намери за добре.
Трябва ми нещо високоградусово. Та, пишете къде и кога

# 47
  • Plovdiv
Наборът пътува на 2.10, а започват чак от 16.10, което пък ще доведе да летни ваканции през септември … Притеснено ми е като знам, че тръгва сам -май е единственият от наборите в чужбина. Дано квартирата, която сам си намери да е читава! На снимки изглежда добре, ама знае ли човек 🤷♀ Има 10-тина българи в тази специалност в унито;  това май е успокоение само за мен.
saffron, ще се справи, малко по-притеснително е, когато не си там, поне за настаняването, но справят се. И с покупките и с подреждането.
Най-трудно ми беше на летището. Grinning Точно защото заминаваше сам. И не беше излизал извън страната до тогава. Stuck Out Tongue Winking Eye Имаме една снимка от летището, ние сме в кафето на терминала, пием нещо си. И аз съм със слънчеви очила. JoyJoyJoy Как да ги сваля...JoyJoy
Пускам я за малко. Годината е 2016.

Наборът, за разлика от брат си, категорично отказа да учи в чужбина.

Fair Lady, както пожелаят, можем да дадем мнение, но решението си е тяхно.Hug Освен това, със сигурност не е последно. Heart

Последна редакция: пн, 16 сеп 2024, 12:54 от N i y a

# 48
Niya, благодаря!  Много хубава снимка - студентът единствено усмихнат!
Ами той и на летището ще е сам… не сме го говорили още, а и ще е нелепо в 4:30 сутринта със слънчеви очила 😎 … с тези ранни полети на Раянеър; поне е директен, че преди 3 години го пратих през Мюнхен пак сам да се оправя.
Лейди, знам че го преживяваш и каквото и да ти кажем няма да те успокои, но няма как ще трябва да го приемеш това нейно решение …

# 49
  • София
Успешна учебна година на всички, изкласили и вде още не! Аз също не чакам първи звънец днес, не се бях замисляла липсва ли ми или не, но цяло лято пи Вайбър ми вървят едни съобщения на МОН, които не смятам да прекъсвам. Хванах се, че ги чета по навик и току се сетя - ама за какво са ми, пък после си кажа, че като българка е редно да се вълнувам от образованието😃

При сина опознавателните седмици в Благоевград приключиха и от днес трябва да са редовни занимания. Засега звучи като да се справя и да му е интересно. Дано така звучи и когато (ако) стане трудно. Битово нямал проблеми (общежитие в кампуса, съквартирант съученик от гимназията), но той умее да е над някои неща. Удобна му е близостта на всички сгради и това знам засега.

Кураж на всички майки с деца надалеч! Определено разчитайте на това, че не познаваме децата си отвъд нашата грижа. Тя е поставила основи, които ще издържат стрес, натоварване и неочаквани събития. Вярвам, че на тази възраст, поради липса на опит, си смел и взимаш решения, които си убеден, че са правилни - с две думи, всичко е точно😃.

# 50
Fair Lady, ще си намери пътя, а ти помагай до колкото ти позволява ❤️

# 51
Лейди, нека види как се изкарва хлябът и сама ще поиска да учи. Решението е предпоследно - не прегръщай градусите. Че изпуснала година - нищо. Тъкмо ще е по-зряла и по-наясно с живота. Не е задължително да продължи с точните науки. Има толкова интересни хуманитарни специалности, а математическата мисъл винаги ще й помага., а

# 52
  • София
Честит празник, дами! Спорна и много успешна година на всички ученици, студенти и учители!

Ани, на добър час! Пожелавам ти силно вътрешно удовлетворение на новото място! Децата, на които ще преподаваш, са извадили голям късмет!

saffron, не е единственият, не се притеснявай! Много приятели на дъщеря ми заминаха сами и се справиха чудесно с настаняването!

Fair Lady, аз съм убедена, че нежеланието да учи е продиктувано от това, което преживя. И съм сигурна, че след година ще мисли по различен начин и ще продължи образованието си. Нека поеме въздух сега, да поработи, да види света от различна перспектива. Всеки от нас понякога има нужда да спре за момент и да се огледа.

Niya, и нашите снимки от вчера са със слънчеви очила.

Които аз не свалих дълго след това. И докато в Брюксел беше слънчево, в Мюнхен изглеждах нелепо. Та се наложи да ги сваля. Но хубавото на летищата е, че са толкова шарени, та на никой не му прави впечатление, ако друг си плаче кротичко. Снощи е излязла с колеги. Било е много хубаво. Има деца дори от Канада, Австралия, Япония....  мисля, че ще получи много по-широко образование от това, което ще им преподадат в университета. Завиждам й за мултикултурната среда в която попадна и много се радвам за нея.

И накрая, поради огромното ФЕГ-ско присъствие в темата, искам да се похваля, че днес изиграх първото си хоро там и беше много яко!

# 53
Привет и от мен Nature Sunny
Приключила съм със средното и чакам започването на университетската година Grin
Ще започнат на 01.10, но от 24.09 трябва да са в уни на опознавателна седмица (ако съм запомнила правилно). Боря се за по-приличен вид от спортни долнища, но безуспешно - отказва да пазарува, а в гардероба има само такива Confused
Ползвам повода да се шегувам с него: записа се за уни и му се срути покрива, сега не слушаш за облеклото и ще те пратят онлайн заради неприличен вид Joy

# 54
Аууу Беки, сакън.
И аз чакам с интерес каква ще им е опознавателната седмица. Дано е по-интересна от Отворените врати.

# 55
  • На планетата земя
Честита нова учебна година на всички, малки и големи!
За нас вълненията са в ново училище- осми клас. Нови приятели, нови учители, върна се въодушевена, харесало и.
Наборът е последна седмица вкъщи, ударил го е на живот заедно с остатъка от бившия клас, които все още са във Варна. Повечето ще заминават за София, само 5 деца били в чужбина. Така, че приятели ще има. Последния уикенд ходи до София да носи багаж заедно с момчето с което ще живеят заедно. За един ден до София и обратно с кола, изправи ми се косата. Така ще е от тук нататък, господ да ги пази. Настройвам се иначе за предстоящата раздяла, надявам се да не съм много ревлива.

# 56
  • София
Успешна да е учебната година за всички наши деца и малки и големи! Да са здрави и жадни за знания.
Изпратих малката второкласничка сутринта на училище и хукнах на работа.
Младежът е взел ключовете си успешно, и ми пусна една снимка от аудиторията. Днес е първият му ден от опознавателната седмица.
За предвид разместванията му с общежитията и той днес трябва да се настани сам. Направихме му поръчка от ИКЕА до пункт за взимане и по- късно ще отиде да се обзаведе.
Останалият багаж е при наши приятели, които по- късно ще му го закарат.

# 57
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Аз ли нещо бъркам, но Йоана каза, че има мейл, в който пишел, че за  специалноста й няма да е цяла седмица, а само на 25-ти. Вашите имат ли такъв мейл?

# 58
Това е график за срещите по специалности. Иначе ще има различни активности за всички, но още няма програма за тях.

# 59
  • Sofia
Днес ми е някакво сълзливо - темата е пълна с толкова вълнуващи постове Revolving Hearts

На Лейдито и аз да кажа - тегавко ѝ е сега, нека поеме въздух. Сама ще узрее за решение, което ще е в точния момент на точното място.

Общи условия

Активация на акаунт