Деветокласници 2024/2025 - 2

• 41 717
  • 748
  •   2
Отговори
# 105
Доколкото разбрах ще научат да четат и да разбират разликата между немския и датския. Не разчитаме на тях. Курсове ще се включат само ако са присъствени, при желание от страна на децата.

# 106
  • ВАРНА
Ето линка за Клет от Изи, без регистрация, аз това ползвам сега: https://bg.izzi.digital/DOS/110804/1303314.html

Много благодаря Flowers Cherry Blossom

Спокойна първа учебна седмица при дъщеря ми. Дори учителката по философия го е раздала cool Simple Smile По някои предмети ще има входни нива, по други - не.

Честит празник!

# 107
  • Някъде там...
При нас по някои предмети входните нива ще са на материал от 7 клас - физика, география. Явно начин да ги накарат да преговорят...

# 108
  • София
Учениците полагат входно ниво само по предмети,  които са изучавани в предходната учебна година.

# 109
Учениците полагат входно ниво само по предмети,  които са изучавани в предходната учебна година.
От нашия учител, ИИЧЕ е щерката:

Входно ниво (физика)
Скъпи ученици,

Припомням ви за входното ниво тази седмица. Преговорете си материала, който дискутирахме тази седмица.
Ако вече имате учебници, можете да прочетете първия урок (преговор) - само тези понятия, които са ви в тетрадките от миналия ни час.

Не че имам против за физиката (девойката харесва физика), ама всеки си прави каквото е решил явно.
Сигурно и в този тест по природни научи ще ги включат, учили/неучили..

Последна редакция: нд, 22 сеп 2024, 18:28 от peppia

# 110
Аз лично това без входни не го разбирам.
Как учител, който никога не е виждал тези деца ще е наясно какво знаят и какво помнят.
Есин тест за входно ниво е най-добрият, бърз и адекватен начин. Все пак това са предмети в които ще надграждат.

Като всяка глупост в образованието ни, учителите се притесняват че ще има бруженое срещу тях а родителите мрънкат ако почват език от ниско ниво, и мрънкат за входно по химия ако детето им изкара 2 на това ниво.

# 111
  • Някъде там...
Учениците полагат входно ниво само по предмети,  които са изучавани в предходната учебна година.

В нашия случай са изучавани, РИЧЕ, МГ. Материалът в 9 клас включвал изучаван такъв в 7, нещо такова обясниха децата. По география миналата година пък ги препитваше на материал от 5 клас...

# 112
При нас ще имат входни нива почти по всичко, но някои ще са без оценки, а само информативно за учителя.

# 113
  • Немция
Как учител, който никога не е виждал тези деца ще е наясно какво знаят и какво помнят.
Есин тест за входно ниво е най-добрият, бърз и адекватен начин. Все пак това са предмети в които ще надграждат.
Само да вметна, че надграждане става и без входни тестове, както е при моите ученици.

# 114
Само да вметна, че надграждане става и без входни тестове, както е при моите ученици.
Сигурно, но върху какво надграждате?
Как разбирате какво е средното ниво на класа?
За един час успявате ли да разберете какво знаят всичките 30 ученика.

# 115
  • Немция
Явно функционира и без тестове.
Такова животно като входен тест при моите ученици нЕма.

# 116
  • ВАРНА
Служат за ориентир входните нива. И до там. След това не съм убедена, че има много учители, които да съобразят преподаването си с нивото на класа.

# 117
Входно тестче като ориентир за учителя го разбирам до някъде. Но го разбирам, ако е лично решение на учителя, според личния му начин на преподаване. А не спусната задача "отгоре". И не бива да има оценки. Не може да оценяваш нещо, което не си преподал. А и учителите така или иначе трябва да си преподадат материала, така че кой колко знае в началото на годината няма голямо значение.
Общо взето се стартира с ненужен стрес, което си е обичайно за нашата образователна система, която 99% се фокусира върху цифричките и бройката на оценките и 1% върху реалната си задача да се преподадат и разберат знания и умения.

# 118
Служат за ориентир входните нива. И до там. След това не съм убедена, че има много учители, които да съобразят преподаването си с нивото на класа.
Мдаа, и аз така мисля.

# 119
Всяка година слушам как входното ниво няма да се взема под внимание при оформяне на срочната оценка и накрая става точно обратното. Някъде го има написано, че трябва да не се зачитат тези оценки, а само изпитванията на база на нови знания, ама някои учители продължават да е правят на интересни.

Моят "приказлив" тинейджър кратко и ясно отсече за учителите, че "Стават" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт