Гримиране - идеи и техники. Тема №90

• 59 248
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Важен е самият подтон - трябва да е топъл..Същото важи и за кафявите моливи, но тук мога да напиша дисертация и няма да ви го причинявам Joy
Ааааа давай, давай причини ми го Laughing
От есента съм в застой и не съм купувала/ползвала нищо друго освен 2 молива
MAKE UP FOR EVER Artist Colour Pencil 506 Endless Cacao исках Taupe цвета, но го нямаше и взех този.
Скрит текст:
Лесно се нанася, понеже не е много тъмен търпи и "грешки" и лесно се подостря Laughing

Този корейския го купувам за 2 път. MACQUEEN - Waterproof Pencil  в  Classic Heroine ползвам го за водната линия. Лесно се нанася, вече лятото в големите жеги не ми се задържа освен ако не го сетна със сенки отгоре. Но цвета ми е идеален за този тип олекотен опушен грим

# 661
  • София
Скрит текст:
Важен е самият подтон - трябва да е топъл..Същото важи и за кафявите моливи, но тук мога да напиша дисертация и няма да ви го причинявам Joy
Ааааа давай, давай причини ми го Laughing
От есента съм в застой и не съм купувала/ползвала нищо друго освен 2 молива
MAKE UP FOR EVER Artist Colour Pencil 506 Endless Cacao исках Taupe цвета, но го нямаше и взех този.
Скрит текст:
Лесно се нанася, понеже не е много тъмен търпи и "грешки" и лесно се подостря Laughing
Скрит текст:
Този корейския го купувам за 2 път. MACQUEEN - Waterproof Pencil  в  Classic Heroine ползвам го за водната линия. Лесно се нанася, вече лятото в големите жеги не ми се задържа освен ако не го сетна със сенки отгоре. Но цвета ми е идеален за този тип олекотен опушен грим
[/quote]
Endless Cacao на MUFE го ползвам за устни, както и Anywhere Caffeine и Wherever Walnut (последният ми е най-любим, другите са ми твърде "студени").
Кафяв молив за очи - тотален фаворит от години ми е 66 на Chanel. Пробвала съм страшно много, но като него няма втори. Достатъчно топъл е, без да червенее или оранжевее. Има и съвсем лек бронзов оттенък. Нанася се леко и мазничко и е супер дълготраен. От дрогерийните съм му намерила сходен dupe - Teddy на Essence, но се доближава като цвят и дотам...
Като единствен недостатък мога да отбележа, че, ако не е много "пресен" (което честичко се случва у нас Laughing), засъхва и трудно се нанася.

# 662
  • София
Кафяви сенки с тюркоазен молив по горната линия на клепача (от средата към края) и на мен ми е любим грим, отива ми, със сини очи съм.

# 663
  • на брега на морето
И аз напоследък нося тюркоазен молив със синя спирала ( на Сефора). Без сенки, без молив по долния клепач. Със сиво- зелени очи съм.

# 664
Преди години имах период едно лято, през което много носих тюркоаз по горната линия на клепача. Правих го със сенки с навлажнена четка за по-интензивен цвят.

# 665
Кафяв молив за очи - тотален фаворит от години ми е 66 на Chanel. Пробвала съм страшно много, но като него няма втори. Достатъчно топъл е, без да червенее или оранжевее. Има и съвсем лек бронзов оттенък. Нанася се леко и мазничко и е супер дълготраен.
Този Chanel Le Crayon Yeux ?
На снимката в официалният сайт ми изглежда доста топъл с червеникав оттенък, а цвета 58 - BERRY като хубаво неутрално кафяво Satisfied Пфу най-добре е наживо да се видят, но не останаха много места които ги има , ако не си в София Sad а там като съм хич не ми остава време за магазини

# 666
  • София
mg]
Кафяв молив за очи - тотален фаворит от години ми е 66 на Chanel. Пробвала съм страшно много, но като него няма втори. Достатъчно топъл е, без да червенее или оранжевее. Има и съвсем лек бронзов оттенък. Нанася се леко и мазничко и е супер дълготраен. От дрогерийните съм му намерила сходен dupe - Teddy на Essence, но се доближава като цвят и дотам...
Като единствен недостатък мога да отбележа, че, ако не е много "пресен" (което честичко се случва у нас Laughing), засъхва и трудно се нанася.
Ха! Тука ме уцели в сърцето направо с моливът на Шанел! Това ми е най-най-любимият молив за очи на всички времена!
Имам го от затварянето на Прити Шоп в дъ Мол. Имаха тогава разпродажба на всичко налично и Шанел на -30%. Това беше велико пазаруване тогава! Ако някой има толкова дълга памет и знае колко години са минали от тогава, значи на толкова години е този молив и не в мръднал от тогава! За изсъхване и дума не може да става! Сакън! Smile Все така се нанася като масло на окото и не трепва!
Моят любимец днес изглежда така

# 667
  • София
Кафяв молив за очи - тотален фаворит от години ми е 66 на Chanel. Пробвала съм страшно много, но като него няма втори. Достатъчно топъл е, без да червенее или оранжевее. Има и съвсем лек бронзов оттенък. Нанася се леко и мазничко и е супер дълготраен.
Този Chanel Le Crayon Yeux ?
На снимката в официалният сайт ми изглежда доста топъл с червеникав оттенък, а цвета 58 - BERRY като хубаво неутрално кафяво Satisfied Пфу най-добре е наживо да се видят, но не останаха много места които ги има , ако не си в София Sad а там като съм хич не ми остава време за магазини
Точно този е. Не червенее, по-скоро има бронзов оттенък. Просто е най-доброто, което съм ползвала, а не е да не съм пробвала мнооого. Тествайте го все пак, може да не ви допадне или да не ви отива. Ако търсите студен нюанс на кафявото, тип taupe, няма да ви хареса този..

# 668
Здравейте, някой има ли представа каква би могла да е причината адски много да ми люти ма очите,когато съм с грим . Ако пък се разплача буквално умирам от болка ,защото явно попада грим в окото от сълзите и трябва да си измия очите ,защото иначе не мога да ги отворя .
Ползвам спиралата на мейбалин sky high  ,преди не съм имала такъв проблем 🤷‍♀️
(Не ми позволява да качвам снимки,някой има ли същия проблем)

# 669
Аз съм така. Но не веднага след като сложа грим, а след часове, когато съм отделила доволно себум и от реакцията между грим и себум ми щипе на очите. Много е неприятно, затова съм свела очния грим до минимум. А и от някои кремове става реакция.

# 670
На мен ми се е случвало да ми люти на очите, когато спиралата е стара. От дневния крем също може да стане такава реакция. Също от слънцезащитата.

# 671
От скоро ползвам слънцезащита .
Но пък не слагам на клепачите ...
Ще пробвам продуктите по отделно как ще се държат,благодаря

# 672
То няма нужда да си слагала на клепачите, за да ти люти на очите. Кожата ти по-скоро мазна или суха е?

# 673
Амии сложно е 😅
След като си измия лицето е много суха ,чак се лющи обаче след 2 часа се омазнява ,най-вече в Т-зоната .
По тялото кожата е суха

# 674
  • София
На очите ми люти винаги слънцезащита, нанеса близо до околоочието, ако съдържа октокрилен или друг химичен филтър. Този проблем го няма с физичните филтри.

Общи условия

Активация на акаунт