Първият учебен ден настъпи, седмокласникът в училище с желание пристъпи

• 26 182
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
Pouh, аз също благодаря.
Дъщеря ми мисля да я запиша за пробните на Междучасие. Тя не ходи в школи и ще ни бъде някакъв ориентир, как се справя.

# 721
  • софия
Благодаря за информацията - не знаех, че школите правят пробни за външни. Горе долу колко пъти ги правят в учебната година?

# 722
Литера, също и Веди, не правят за външни ученици, доколкото знам. За външни вариантите са Междучасие, Регалия, Ния, Примерно, СМГ, ОТ и Материка. Достатъчно да ходят до втръсване. Правят ги след всеки модул, три- четири пъти в годината.  В края на годината , преди самото НВО също има допълнително пробни на целия материал. Ако детето ходи на повече от един на школа, може да ги докара до над десет до края на годината, стига да има нерви за това

# 723
Според опита ми досега, това не е нужно и е прекалено голям стрес за децата да ходят на де-що пробен се появи

# 724
А в пощата, където се качват пробни изпити има ли и отговори? Че ако трябва аз да ги решавам, нали ... 😂

# 725
Повечето имат

# 726
Ами и аз това се чудя, колко пробни да вкарам, преди да ми ударят спирачката. Повече ще гледам да са по Бел, че там с преразказа е мътна и кървава, докато се научи да пише на белова без чернова, тя може уж, но някой път не и стига времето.
По Мат е по-лесно, пуска си часовника и прави пробен от минали години, проверяваме и готово, без драма. Но българския е по-сложен

# 727
  • София
Pouh, аз лично ти благодаря за проучването дотук и ще се радвам да споделиш, когато получиш информация за другите! 🤗

Благодаря!
Аз лично форума, и съответно конкретната група, ги разбирам като форма на взаимопомощ - да си помагаме и обменяме информация, понякога да се утешаваме взаимно, да черпим идеи от чужди мнения, а не да се "стреляме" само защото имаме различни разбирания за живота и възпитанието на децата и околните Simple Smile.

# 728
Ами и аз това се чудя, колко пробни да вкарам, преди да ми ударят спирачката.
Най-късно към април голяма част вече дават на заето изцяло. А до края на юни ехеееей…

# 729
  • ту тук, ту там
Аз мисля сега по един пробен на предмет само, според резултатите да поработи, после може би чак втория срок. Не знам и с какъв интензитет ги предлагат школите де, всеки месец ли?
Те от училище ще правят по два пробни също, ще видя, в движение ще реша.

По математика моят син ходи веднъж седмично да решава задачи с една учителка, но по БЕЛ все още не съм предприела нищо и на моменти се ядосвам, че се мотая, в следващ момент пък съм абсолютен дзен… 😅
Не сме по напъните ние - и родители, и кандидат-гимназист. 😬

# 730
  • София
Ами и аз това се чудя, колко пробни да вкарам, преди да ми ударят спирачката.
Най-късно към април голяма част вече дават на заето изцяло. А до края на юни ехеееей…

Нашата цел при пробните е, освен да видим нивото ( различните школи има различна трудност на пробните), най-вече да тренира психиката, така че в деня на НВО да го възприеме като поредния /пробен/ изпит, на който се явява и да избегне притеснението. Това е съветът на госпожата по математика, при която се готви...Дали ще се получи, предстои да разберем Simple Smile.

Иначе всяка от школите, от които се интересувам,  прави по общо 6 пробни ( по два на предмет), според разпределението като дати, ще преценим дали да е на всички.

# 731
Това с тренирането на психиката не е баш така, както го описват, знам от собствен опит. Многото явявания на състезания не винаги водят до обръгване, напротив, могат да доведат до тревожност или до страх от провал. Наблюдавайте децата, ако се усети прегаряне, страх или нервност, по-добре да се спре малко и да се разтовари.  Умствената дейност е на пикове и спадове, които зависят от много фактори, не само от знания. Като в спорта е.

# 732
  • София
Кога са олимпиадите общински и областен кръг? Горе-долу. Май имаше фиксирани дати за областния кръг, не мога да намеря сега линк.

# 733
Само спада да не е на НВО-то.
Чета - снощи сте "скубали косите". Много отрано. Бъдете дзен.

# 734
Ами нашата работа, на майките, е най-трудна. Хем нашата психика да лекуваме, хем да следим и за тази на седмокласника. За нас поне е лесно, магазините за алкохол и цигари работят денонощно, бг мама и тя е денонощно отворена

Общи условия

Активация на акаунт