Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 782
  • 757
  •   1
Отговори
# 30
Честит първи учебен ден на децата!
Здрави да са и по вода да им върви!

Момичете, ние с мъжа ми ходихме на откриването на учебната година в 73.СУ. Беше приятно за малките деца, но някак не усетих да е помислено за по-големите. Да е вдъхновяващо и за тях. Словото на директора ми се стори кратко, не толкова силно и дори леко размито в едни примери. Не знам какво съм очаквала. Явно нещо различно и ново от старото му училище, а някак... тържеството ми бе обикновено, неизпъкващо и кратко.
Класната на сина ми ми се струва доста тиха и скромна жена и доста ме тревожи дали ще успее да сплоти децата (а това всъщност нейна задача ли е?).
Класната на детето на Ноеми мина покрай мен на обявяването на осмокласниците - много свежа, усмихната и дейна натура ми се стори. Разбирам насърчителните думи, които се споделиха за нея тук.

Санака, благодаря че отговори на чуденето ми за броя на децата. За жалост няма повтарящи се бащини и фамилни имена и според мен не става въпрос за разширен прием на близнак. Синът ми влезе на второ класиране и след него имаше приети 2 деца с по-ниски балове. Имаше дори място на 5.класиране в неговия профил. Днес класната им е казала, че ще бъдат 30 деца. А на РС имаше списък с 29. В другата паралелка също са 30 деца. Много подозрителни мисли за влизане по другия начин са ми в главата.    

Извинявам се за натъжените мисли и благодаря, че имам с кого да споделя!
Както се казва - Важното е да сме живи и здрави! Вселената се грижи за всичко и го подрежда по най-добрия начин за всеки от нас!

# 31
Честит първи учебен ден! Нека са ни здрави децата много труд положиха миналата година. Да са им хубави класовете и да създадът приятества и хубава атмосфера.

Аз също чакам отзиви за пърите часове по корейски език от днес.

Аз вярно, че съм динозавър вече, но 17.09 винаги е бил неучебен ден в София....или поне аз нямам спомен да сме учили...ходене на Витоша, спортен празник и т.н, когато е бил присъствен.

# 32
Честита да ни е новата тема по вода да им върви на всички осмокласници!

# 33
  • София
Значи и утре няма да се учи. Час на класа от 9 до 9:40 и това е. Страшна циклофрения цари в МОН!

Ааа, не било МОН, а кмета.

Големите се шегуват, че днес "шефката" /от едно заведение до 2АЕГ/ казала на кмета, че не ги жАли тези деца и не им отпуска свободен ден за празника на София. И след няколко чАса  - утре е неучебен ден. Ех тази шефка Joy

# 34
Благодаря за темата!
Успешна учебна година!

# 35
Мда, тамън си мислех, че кмета ги ожали зайчетата от 2 АЕГ, защото повечето изглеждаха много милички и стресирани така наредени зад класните Grinning.
Моя не си харесва класа, говорил е само с 2 деца и това е. Надявам се да си намери компания, че в предишния му клас беше в много силна група от няколко момчета приятели и се чувстваше много добре.

Благодаря за новата тема!

# 36
Честит първи учебен ден на всички дечица! Пожелавам им много успехи и много прекрасни нови приятелства! Дано всички попаднат в страхотни и сплотени класове, да се чувстват добре и да ходят на училище с желание, доколкото е възможно това при тинейджъри 😉🙂
При нас първият учебен ден мина добре. Моят утре е рожденик, та ще се почерпят в училище.

# 37
Благодаря за темата! Честит първи ден на децата в новите училища.
Госипс, да ти е жив и здрав рожденикът, да намери нови приятели и да му върви по вода.

# 38
Благодаря за темата! Честит първи ден на децата в новите училища.
Госипс, да ти е жив и здрав рожденикът, да намери нови приятели и да му върви по вода.
Дано да ви се връща на всички, пожеланието.
П.П аз ви бях поизтървала доста време, ама то като нова тема кой да се сети защо не се пише...😉

# 39
  • София
Честит първи учебен ден на всички! Дано всички набори намерят много верни приятели и прекрасни учители в новите си училища!
Опитвам се да подам електронно заявлението за осми клас в egov с ПИК на НАП  Знам, че темата беше обсъждана надълго и нашироко по-рано, но нещо не се ориентирам в предишните теми. Не успявам да пусна заявлението. В "Заяви услуга" изобщо не ми се зарежда като възможност тази помощ в менюто за Агенция соц. подпомагане. Успях някак си да я добавя като предпочитана услуга от линк, който намерих в Интернет, но не ми се зарежда заявлението и реално не мога да продължа. Много ще съм благодарна за кратки инструкции от някой, който го е направил. Исках да избегна прилагането на служебна бележка, че не ми се занимаваше да я искам от училището и затова изчаках досега.

# 40
  • София
annie13, досега се борих с egov. Супер бавно зарежда.
Точният линк на услугата и аз го намерих от нет-а. После влязох в профила и се почна с мъките.
В петък следобед не успях да подам нищо. И сега пак пробвах.
Периодично даваше проблем с аутентикация - опитайте по-късно. Връщах се на началната страница и пак заявявах услугата.
Това беше за осмокласника. За четвъртокласничката стана от първи опит.

Пробвай или с друг браузър ( аз бях с хром), или  опитай по-късно.

# 41
Приключи ни първата РС, нищо не разбрах 😂   Всичко е много объркано, 2 специалности в един клас, 2 групи по специалните предмети, но пък тези 2 групи не са точно по специалностите, ами по друг принцип разделени, пък по специалностите са в трети групи. Програмата е едно огромно платно с малки кутийки и всичко вътре е по номера, как се оправят самите учители не знам, сигурно са си свикнали. И ние ще свикнем, но в момента е пълна каша.
Видях се и с девойката най-накрая, хич не е ентусиазирана.
За едно обаче съм безкрайно доволна - учителят по скулптура беше категоричен, че в часовете му няма да се допускат девойки с маникюри. Моята от бала на сестра си има такива и това ме вбесява. Е сега ще трябва да ги махне, ще не ще.

# 42
Ние днес семейно отидохме на първи учебен ден  на 2АЕГ. Стегнато тържество. По-големите деца се бяха събрали да се наприказват Simple Smile , докато малките стояха леко стресирани Simple Smile.
Щерката с никой не се е запознала. Прибра се директно вкъщи. Утре ще ги водят на музей и се надявам да успеят да се позапознаят.

Мъжът ми малко ме шокира с нещо, което е видял. Тъй като трябваше да тръгне по-рано, докато всички бяха в големия двор, видял на тревата паднали 2 момичета, които според него изглеждали много зле, явно употребили нещо. Някакси започвам да свиквсю с мисълта, че вече стават гимназисти и опасностите са около тях...

# 43
Благодаря за темата! Flowers Bouquet
Здрава и успешна година на учениците! Бърза адаптация и щастливи дни в новите училища!
Единственото, което успях да изкопча от набора е, че повечето хора в класа се познават отпреди и се чувствал не на място. С никого не се е запознал, побързал да си тръгне и да се види с приятели от стария клас. Имало време да опознава новите. Rolling Eyes

# 44
Здрава и успешна учебна година за всички!
Колко се радвам, че не сме в седмокласна тема!
Дано учениците ни се чувстват добре и да учат с желание.

Общи условия

Активация на акаунт