Осми клас 2024/2025 - тема 2

• 33 380
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
Чакам и аз отзиви от първия реален учебен ден. Още се притеснява да пътува сутрин сама, та се редуваме с мм да я караме. Следобед се прибира сама.
Голям зор е яденето и само мрънкам да закусва. Вие какво правите по този въпрос - закусват вкъщи, вземат си нещо за междучасието или давате пари, за да си купят нещо на място?

Госипс, със закъснение, честит ти рожденик. Да е здрав и да има успешна година.

# 106
Чакам и аз отзиви от първия реален учебен ден. Още се притеснява да пътува сутрин сама, та се редуваме с мм да я караме. Следобед се прибира сама.
Голям зор е яденето и само мрънкам да закусва. Вие какво правите по този въпрос - закусват вкъщи, вземат си нещо за междучасието или давате пари, за да си купят нещо на място?

Госипс, със закъснение, честит ти рожденик. Да е здрав и да има успешна година.

Досега в основното училище като е бил първа смяна отказваше да закусва вкъщи, искаше да му правя кутия - слагах сандвич или бутерка, или кекс, плодове също задължително. Давахме му и джобни, но малко, колкото да не е без никакви пари. На обед му оставях храната в чиния в хладилника, за да съм сигурна, че ще обядва щом се върне от училище, че остане ли на него-няма и да се сети. Като беше втора смяна само се гонехме-закуси ли, обядва ли???? - все пропуска някое от храненията сутрин, а аз много държа да се храни както трябва, но глас в пустиня е моето. Сега, вече гимназист, решихме да не му правим кутия, а да увеличим джобните и да си купува храна на училище.Ето, преди малко се чух с него-още беше в леглото (втора смяна е), а съм го събудила още в 8 часа. Нито е закусил, а какво остава да обядва преди да тръгне за училище в 12:30. Мърморя да започне да порешава задачи да се готви за входното по МАТ, да попреговори по БЕЛ, а той само..."спокойно", като я чуя тази реплика още повече започвам да се притеснявам. Та, оплаках се.

# 107
  • Видин
Наборчето ляга рано - 23:30 примерно вече си е легнал и цяло лято беше така. Батко му обаче стоеше до 4-5 сутринта и после спеше цял ден и сега докато оправим схемата ще е трудно. Снощи станах и му се скарах в 1 часа да си ляга. Стана в 7, но подозирам, че следобед като се прибере ще си легне. Вчера го заварих да спи като се прибрах от работа в 18 часа LaughingLaughing
Наборчето по химия е имал входното вчера и учудващо е изкарал петица. Доволна съм! Без преговор и без предупреждение.
За яденето е мъка - малкият не закусва сутрин, после мрънка, че имало опашка по лафките. Аз работя на точно 2 минути от него и даже му купих кебапче вчера, че и днес, но не искал да яде всеки ден едно и също! Simple Smile Ще е борба. Хубавото е, че имат 2 пъти голямо междучасие - веднъж 25 минути и веднъж 20, та може и да се дореди да хапне нещо от лафката. А баткото сутрин си купува мекица и това му е докато не се прибере. Ако вкъщи има кой да му сложи ще яде, ако ли не, като се прибера в 18 часа само като ме видят и има "Гладни сме".

# 108
  • София
А аз снощи се прибрах в 22.30 и тя спеше. Не знам кое е това дете, но ми харесва. Сутринта не се видяхме, защото беше излязла преди да стана, но и това ми хареса.
Все още не сме отработили това със закуската, защото лятото ставаше директно за вечеря, но гледам да има някакви неща за сандвич или кифлички, или зърнена закуска...

Много мило направиха група на класа във вайбър. И майките питат за някаква граматика и речник, а мен ме е срам да попитам трябва да ги купуваме  ли? Още не мога да поправя щетите от присъствието на баща й на родителската среща. Чувствам се объркана.

Госипс, честит празник на патерица!

Бързо оздравяване на всички болни!

# 109
Златенце, с малкия тренирано - носи кутия със закуска, която хапва в голямото междучасие и не закусва вкъщи. Обяд - ползва лавката, но там имат готвено, скара, салати, сандвичи и ми е много лесно, че се връща в 15.30 нахранен. Почти всички и там обядват. НПМГ е това, за мамите с набори там. Даже големите ползват за обяд там. Една част и учат в библиотеката.
Каката е носила кутии до сега, но е закусвала вкъщи, че беше близо и почваха от 8. За днес се поколеба - не й пречи, ако само тя е с кутия, но не дават да яде в коридора или в класната стая. Хапна едно овесено барче, сложи едно в чантата и ще види как е лавката. За утре може пак да иска кутия. Но душата й спи в 6.15, не иска да хапва толкова рано.

# 110
Не закусва в къщи, от 4 клас му даваме пари и си взема нещо в училище.
Сега имат и възможност за обяд - казала съм му да си разучи.

# 111
Излиза в 6:30 нашият. Пари има, но аз му слагам и сандвич. Още е стрелян заек. Вчера цяла София не учеше, но нашите са си изкарали присъствено всички часове. Повтарям да започва преговор за входните, дано, както се казва Simple Smile

# 112
И нашият клас си има вайбър група и първа снимка от посещението на Св София вчера.
От една страна се радвам, че денят й не се върти около храната, от др вече не ми се "пъдари" Laughing по тази тема, а знам, че ако не кажа няколко пъти, може и цял ден да изкара на фотосинтеза. Ще видим тази седмица как ще я организирам.
Днес имат входно по английски.

# 113
  • София
Дъщеря ми закусва предимно Активиа -с мюсли, без мюсли, с някакъв вкус. Тази сутрин също направи така. После си взема нещо, а като се върне - обядва. Брат й задължително закусва - и в 6 да е, бъркани/варени яйца, филийки. Нищо че е много слаб. Снощи направих кренвиршки, големият обаче не успя да мушне ни една - сестра му го пришпори, щели да закъснеят. А той се фръцна и си отиде с автобуса Joy
Щерката не може да заспи преди 23:30, дори и по-късно. Не спи и на обяд. Малкият ляга рано по принцип, н 22:30 е заспал. А баткото дремва следобед, после стои до изкукуругването на петела Joy, нощна птица ми е той.

# 114
Сутрин задължително закусва вкъщи, после му даваме пари да си купи нещо за обяд, защото и да му оставя вкъщи не яде. А и три дни в седмицата са до към 14 часа, няма как да изтрае дотогава без да яде
А за джобните как процедирате, давате ден за ден, или на някакъв период ? Досега му давах всеки ден, но тази година мисля да му давам за целия месец
Днес ще правят диктовка по английски- буквите Laughing

# 115
Плами, дали сме карта със заредени стотина лева, там баща й следи, но се смее, че до сега е получавал само смс-и за малки суми като 67 стотинки или 2.30 лв. Simple Smile Иначе вчера й дадох 20 лв кеш и ще видим през седмицата. Тя е пестелива и й имам доверие.

# 116
  • София
Пресни новини от щерката - със заместничка са по АЕ, за утре имат презентация, всичко засега е супер.

# 117
  • София
Наборката много обича да си прави кутии с храна за училище - сандвич и плод задължително, а сега е решила да слага и моркови. Обаче не им разрешават да се хранят в училището и може и да промени режима си. Ще видим.
До сега й давах джобните седмично в брой (по 20 лв). Сега извадихме нова дебитна карта - тийн, и се чудя дали да не й ги превеждам там един път месечно. Дядо й й дава всеки месец по 20 лв от пенсията и получава пари по празници, та си има доста в брой ако й потрябват. Чакам да провери дали в лавката и магазинчетата около училище може да се плаща с карта и ще го решим окончателно. Последно време харчи много неразумно и затова искам да си има месечен бюджет, с надеждата малко да се понаучи да си разпределя парите.
Днес съм на РС и се вълнувам все едно отивам на концерт на любима група.

# 118
Дъщеря ми по принцип ляга преди 23:00 и става в 6:30. Снощи пророни няколко сълзи, заради входното по английски , че имало неща, които не е учила в предишното училище и писа до много късно. Имаха над 40 думи по английски по 10 реда, учене на думите и писане в речник с транскрипция .Тази сутрин и беше трудно събуждането, пък и ръката я болеше, та се чудеше как ще успее да пише днес. Тя от малка си има проблем с дясната ръка след няколко падания с кънки. Отчаяла се е, а е само втори ден 🙂.

# 119
  • София
Gergana8310, милото дете. Ще се наредят нещата.
Нашите пък в понеделник 3 часа корейски са си говорили да се опознаят и са научили 1 дума - учителко. Днес стана с думите дано днес вече учим сериозно корейски.

Общи условия

Активация на акаунт